Fsi6x Ucuz alıcı alternatifleri

Yasin Sicim

Yeni Uye
Katılım
2 Mar 2020
Mesajlar
4
Tepkime puanı
1
Yaş
35
Konum
Ankara
İlgi Alanı
Hepsi
Merhaba,

Aklımda 3 yada 4 kara aracı yapma düşüncesi var. Her araçta arduino bulunacak (atmega328p çip şeklinde). Elimde Fsi6x kumanda ve fs-ia6b alıcı var. Bunu arduinoya sbus la bağlayıp 10 kanal okuyabiliyorum herhangi bir sorun yok. Ama her araca pahalı bir alıcı gömmek yada sürekli araçlardan alıcı sökmek istemiyorum. Kumandadan araç seçip direk çalışsın istiyorum

Bu kumandayla en az 4-5 kanal destekleyecek şekilde kullanabileceğim alternatif bir modül varmıdır. Mesela direk olarak nrf24 ile eşleşebilirmi (araçlarda arduino olacak).

saygılarımla
 
@Yasin Sicim Bey , elinizdeki kumandanıza harici bir modül bağladığınızda da her araç için bir alıcıya ihtiyacınız var . Yani her aracınız için ya ayı ayrı alıcı alacaksınız ( kumandanızla uyumlu olan ) yada kullandığınız alıcınızı ayrı ayrı araçlara tak sök yapacaksınız . Bunun 3. bir alternatifi yok .
Harici çoklu modüller ( multi protocol ) veya dahili çoklu modüllü kumandalar sizin farklı alıcı markaları ile tek kumanda kullanmanızı sağlar .
Yani sizin isteğinizin tam tersini yapar .Farklı marka alıcı için ayrı ayrı kumanda kullanmak yerine kullandığınız araçlarda alıcılarla tek kumanda üzerinden çalışmanızı sağlar .
 
Her araca 1 alıcı olmasına hem fikirim. Ama anladığım kadarıyla flyskya ait bir alıcı almak zorundayım. Arduinoya bağlanan nispeten daha ucuz ekipmanlar nrf24 yada başka bir cihazı kumandayı kandıracak şekilde programlayamıyorum. Bir receiver yapma yada flysky receiveri olmadan kumandayla habeleşme şansım yok. Doğrumudur
 
Alıcı olmadan vericinin girdilerini iletme şansınız yok . Kendi vericiniz için alıcı yapabilirsiniz tabiki ama hem protokol bilgisine hemde ciddi yazılım bilgisine ihtiyacınız var . Aynı zamanda elektronik bilgiside lazım . Yani kendi vericiniz için alıcı üretme şansınız şu aşamada yok . Aracınızda kullanacağınız alıcı sizşn vericinizle alakalıdır.
Eğer vericiniz A markası ise alıcınızda yine A markasının sizin vericinize uyumlu alıcısı olmalı .
A markasının her alıcısı yine A markasının her vericisi ile uyumlu çalışmaz . Uygun olanı bulmak gerekir ve evet her kullanacağınız araç için en az bir alıcı montajı yapmak zorundasınız.