Ft P-40 XL Karanlık videolu :)

Bedreddin Vardar

Çalışkan Uye
Katılım
8 Şub 2015
Mesajlar
221
Tepkime puanı
132
Yaş
39
Konum
Tekirdağ / Çorlu
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba, ne zamandır alttan kanatlı bi model yapmak istiyordum. Filte test in p-40 modelini yaklaşık %40 büyüterek yaptım.
Kanat açıklığı 140 cm kök akor 30cm kanat ucu 14 cm uçuş ağırlığı 1300 gr.

İlk uçuştan sonra bikaç güncelleme yaptım. orjinal planı orantısal olarak büyüterek modeli yapmıştım aileron komutları sağır kaldı aileron kanatçıklarını 10cm daha büyüttüm uçağın yatış hareketleri çok daha agrasif oldu. Kanat açıklığı 143 cm felan geliyordu uçlardan yaklaşık 5 er cm keserek biraz kısalttım kanat ucuna doğru olan kalınlığı falçatayla yontarak biraz incelttim bu işlem bile uçağın hızını arttırdı yada bana öyle geldi.
Dün ilk uçuşu yapmıştım kameram yoktu çekemedim, bugünkü uçuşta akşam saatine denk geldi kusura bakmayın karanlık çıkmış bayağı.


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Kanat siniri de normal iki xps arasına sinir yapısı için xps parçası şeklinde mi yoksa 4 cm xps'i köpük kesme teli ile sinir yapısına mı getirdiniz?
 
Kanat siniri de normal iki xps arasına sinir yapısı için xps parçası şeklinde mi yoksa 4 cm xps'i köpük kesme teli ile sinir yapısına mı getirdiniz?
4 cm xps levhayı clark y kanat profili kullanarak sıcak tel yardımıyla kestim. Kök akor 30 cm civarı olduğu için buna orantılı olarak profil kalınlığıda artıyor, esnemeye ve katlanmaya karşı sağlamlığı arttırmak için 8mm silindirik çıta yı Kanada boylamasına oyarak gömdüm. Her modelimde çıta kullansamda birçok uçağımın kanadı havada katlandı tabi bu katlanmalar hep akrobasi ve modeli zorlarken oldu yada yeni ve daha güçlü motor takıp modelin sınırlarını zorlarken oldu. Bu modele en son Sunnysky 2820 motor 13x6,5 pervane 4s batarya ilede sıkıştırarak kullandım kanat banamısın demedi.lion bataryalar tam doluyken 3kg civarı çekiyor motor .