Video FT P40 WARHAVK ilk uçuş

Erdoğan Ekşioğlu

Tecrübeli Uye
Katılım
4 May 2019
Mesajlar
838
Tepkime puanı
1,403
Yaş
57
Konum
adana
İlgi Alanı
Uçak
Dün yapımını bitireli baya olan ve evde duvarda asılı duran Warhavk modelinin ilk uçuşunu yaptım.Çok şükür kırımsız eve döndüm.Ama modelde anlamadığımı bir sağ tarafa yatma var.Yani sağ tarafa modelin burunla dalması değil.Model havada yere tam paralel stabil uçarken sürekli kumandadan küçük küçü alierona dokunarak kanatları paralel tutmaya çalıştım ama küçük dokunuşlar.Bunu model havada yere tam paralelken gazı kapattım süzülmesini izledim.Gazı kapatıncada hemen olmasada bir kaç saniye sonra sağ tarafa dönüyor ama burun kuyruk yere tam paralel yani sağ tarafa burunla birlkte dalmıyor.Yere indirdim rudderin tam ucundan ve motorun şaftından tuttum dengesine baktım hiç bir tarafa yatmadı.Sebebini çözemedim.Ama çok güzel bir modelmiş uçuşu çok zevkli
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Sonuçta bir uçaüı ne kadar dikkatli ve özenli yaparsanız yapın ufak tefek asimetriler kaçınılmaz. Bunun sonucu olarak uçakları ilk uçuşlarında trim ederiz. Sonraki uçuşlarda da zaman zaman her üç eksende trim ihtiyacı olabilir. Aman aman bir pilotajımız olsa bile ilk uçuşlarda yanımızda bir arkadaş bulundurup trimleri ondan isteriz genelde. Çünkü ilk uçuş dediğiniz zaman daima heyecan ve "Yusuf Bey" sizinledir. :lollol:
 
Modelin yere teker koyduğu anlar video da yok. Sağ salim indimi? Yada kesmissiniz. Bence bu yuzden tam vbr video olmamış.;)
Uçuş videoları izlenerek "kendim bunu yapıyorum" modeldeki kusurları bulup telafi etmeme yardımcı oluyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Modelin yere teker koyduğu anlar video da yok. Sağ salim indimi? Yada kesmissiniz. Bence bu yuzden tam vir video olmamış.
Uçuş videoları izlenerek "kendim bunu yapıyorum" modeldeki kusurları bulup telafi etmeme yardımcı oluyor.
Mehmet bey model sağsalim,kırımsız bir şeklide indi.Zaten videoda da gördüyseniz yere teker koymaya 1m bile kalmamıştı.Torunlar yanımda tam o anda konuşmalarında gariplik olunca sesi kesme yerine videoyu kestim.:)Sımple cub modelinin ilk uçuşunda çalılara inmiştim kesmedim.Zaten video yüklememdeki sebepte uçuştaki ve inişteki eksik ve hatalarımı siz değerli tecrübeli modelci abi ve kardeşlerimin yorumlarını alarak daha da geliştirmek.Modeli uçurmaktan çok yapmayı sevdiğim için kırılsa da sıkıntı yok bana hobi olarak uğraş çıkıyor.2 Tabak 5mm fotobloktan bir model çıkıyor.İnşallah bir dahaki bu modeli uçurduğumda inişinide gösteren video çekerim
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Üye silindi 8682