FT Trainer Modeli

Mertcan Üçgül

Yeni Uye
Katılım
27 Mar 2020
Mesajlar
12
Tepkime puanı
5
Yaş
28
Konum
Tekirdağ
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba RcKolik ailesi;
Rc uçak yapmak için gerekli araştırmaları yaparak ekipmanları satın aldım. FT Tiny Trainer modeli uçak yapmaya karar verdim başlangıç olarak. Satın aldığım ekipmanları belirtmek istiyorum.
3s 25c/50c 1600mah(96gr) lipo pil (Biliyorum seçtiğim model için ağır)
Emax rs2205-2300kv
a2212/6t-2200kv(çin motoru)
30a simonk esc
30a sarı çin esc
6/4, 2 palli prop
5/4,5 3 palli prop
6 kanallı kumanda flysky
9 gr mikro servolar
Foamboard vs. uçak için gerekli malzemeler

İstediğim modeli yaklaşık olarak 2 hafta önce inşaa ettim. Bugün deneme fırsatım oldu, 2 motorla da tekrar tekrar farklı gaz başlangıçlarıyla uçurmayı denedim. Uçak yere burun vurmuyor. Burnunu havaya kaldırmıyor. Bildiğiniz son gazdayken iniş yapıyormuşçasına süzülerek yere düşüyor. Ağırlık merkezini de doğru ayarladığıma eminim, pervanelerimi de cw ve ccw sine son derece dikkat ederek taktığıma eminim. Motor vidalarını takarken, vida ve bakır kablolar arası boşluk bıraktığım eminim. Youtube da ve envai çeşit yerde bu motorların, bu teçhizatlarla 700-1000 gr itmelerinin olduğunu gördüm. Benim FT Tiny Trainer'ım yaklaşık 440-470 gr arası değişiyor, taktığım motora göre.
Sizce sorunum ne olabilir? Gerçekten işin içinden çıkamıyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Değerli bilgilerinize ihtiyacım var :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Akan Tekin
yani sizin gözleminizle sorun motorun yeterli itiş gücü üretmemesi değil mi, yazdığınız setup 4s pile uygun gibi duruyor,
m
 
Lütfen yardım diye konu açmayalım. Konu hakkında özet bilgi veren başlık seçelim.
 
Bilgilendirme için teşekkür ederim Emre Bey. Birdahakine mutlaka dikkat edeceğim. :)

Yazdığım setup, 4s pil ile mutlaka daha çok güç verecektir. Ancak bu pil ile de en azından zordan da olsa yüzde yüz gazdayken uçması gerekmez miydi? Acaba sorunum esc ve lehimlerle ilgili olabilir mi?
 
Uçağın yapım makalesinde bitmiş ağırlığın pil hariç 6.8 Oz olması gerektiği yazıyor. Yaklaşık 200g ediyor. Pil olarak ise 500-800 mAh 2-3s önerilmiş. Tahminen 35-40g kadar gelecektir. Uçağı tasarlarken toplam kalkış ağırlığı 250g civarı hesaplanmış. Senin uçağın bunun iki katı.
 
  • Beğen
Tepkiler: LEVENT UYGUN
Evet söylediğiniz doğru, bunun üstüne uzunca araştırma yaptım ancak benzer uçuş ağırlıklarında ve benzer güçte motorlarda bu uçağın mermi gibi uçtuğunu söyleyenler mevcut. Lehim işinde pek iyi sayılmam acaba esc ve motor arası soketleri iyi lehimleyememiş olma ihtimalim var mıdır ?
 
Ucakta iki motor mu var anlamadim bir emax birde ucuz motorlardanmi ? Ucagin agirligi cok fazla degil 4s ile dikine bile ucar .
Ama daha fazla bilgi lazim yorum yapabilmek icin
 
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


öncelikle kusura bakmayın şuan köyde yaşıyorum, marstan resim yollamak zor mudur bilmem ama şuan yaşadığım yerden foruma girmek bile çok zor :)

uçak tek ve önden motorlu, resimde gördüğünüz gibi.
pilim 3s 1600 mah 25c 96 gram.
olay bu uçağın uçmamasından da öte olarak şöyle ki hem teorik olarak hem de izlediğim videolar da her iki motorda 800 gr üstünde itme üretebiliyor.
ancak benim motorlarım şu an 200 gr üstünde itme üretemiyor.
bunun sebebini araştıyorum.
yoksa uçak uçmaz kabul ediyorum, ona göre yeni bir model inşaa ederim.
teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Üye silindi 8682
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



unutmadan şu fotoğrafı da ekleyeyim, dediğim gibi lehim işinde iyi değilim. acaba bu yüzden mi motor gerekli itmeyi sağlayamıyor?
 
unutmadan şu fotoğrafı da ekleyeyim, dediğim gibi lehim işinde iyi değilim. acaba bu yüzden mi motor gerekli itmeyi sağlayamıyor?
Bu şekilde yapılan lehim işlemi sonrası kabloların birbirine temas edip, ESC yakma ihtimalin çok yüksek. Lehim yapılan yerleri mutlaka izole etmen gerekiyor.
 
Bu şekilde yapılan lehim işlemi sonrası kabloların birbirine temas edip, ESC yakma ihtimalin çok yüksek. Lehim yapılan yerleri mutlaka izole etmen gerekiyor.
Haklısınız. İlk attığım fotoğraf elektrik bandı ile izole durumdalar, sizlere lehimleri gösterebilmek adına bantları söktüm Mehmet bey. Sizce Esc kaynaklı olabilir mi sorun? Esc hasarlı ise motora performans vermemezlik yapabilir mi ?
 
Eline sağlık, Bir zamanlar (acemilik dönemlerimde) yaptığım bir kaç modeli anımsattı.:) Harika uçuyorlardı. Sakin ve dengeliydiler.
O zamanlar aileron olmadan sadece rudder ve elevatörle uçuyordum.:rolleyes:
Kanat altlarında da aynı malzemeden yapılmış Clark-y profil bir kaç parça yapıştırıp kanada form veriyorduk.
Şimdilerde de ruddersiz ve aileronla uçuyorum...:D
Esprisi bir yana :saygilar:
-Ya piliniz tam şarj tutmuyor. Bir anlamda bitik diyebiliriz.
-Yada esc kalibrasyonu yapmadınız.
Lehimlerde hata olsa motor titrer ve kesik kesik çalışır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: Mertcan Üçgül