futaba kumandadan şüpheliyim

ramazan develi

Yeni Uye
Katılım
15 Kas 2019
Mesajlar
43
Tepkime puanı
30
Yaş
60
Konum
Türkiye İzmir
İlgi Alanı
Hepsi
öncelikle forumdaki tüm arkadaşlara merhaba bana bu kumanda aldığım helikopterle beraber geldi ürün futaba T10CHG modeli 1- bu kumanda demon 3sx fbl ünitesini desteklermi 2-bu kumanda naza h oto pilot sistemini desteklermi

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
alıcı 0rangerx fasst 2.4ghz
 
Son düzenleme:
Kumanda ile fbl ünitesinde haberleşmeui sağlayan parça alıcıdır . Fbl ünitelerin çalıştığı protokoller ünitenin kendisi içinde anlatılır vefakat genelde bilinen protokollerin popüler olanlarının tamamını destekler . Yani sizin kumandanız ile fbl ünitenizin doğrudsn ilişkisi yoktur . Önemli olan sizin kumandanız ile alıcınız arasındaki bağlantı protokolünün birbirine uyumluluğudur .
Kumandanız alıcınız ile haberleşiyor mu kontrol ettiniz mi ? Yani birbirlerine bağlanıyorlar mı ?
Bağlanmıyorlarsa kumandanızın kullanıcı kılavuzunda hangi alıcıları desteklediğini araştırınız .
 
Daha önce linkini verdiğim şu konuda



Şöyle bir başlık var ve sorduğunuz sorunun cevabı da orada belirtilmiş durumda ;)

Kumanda Ayarı : Futaba 8FG ile ilgili Ayarları
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
Aynen , 600 modelim olacak , ne kadar güvenli de olsa orjinalden şaşmamak gerekir.Portakallar da iyidir ama büyük sınıfta düşünmem bile.
O kumandanın orijinal alıcısı da azcık tuzlu kabul ediyorum, ama yapacak bişey yok :saygilar:
 
yukarda emek verip cevap yazan tüm arkadaşlarımı saygı ile selamlıyorum evet bende 2 adet yunecc q500 4k dron vardı biri fazlaydı fiatı 2300 tl ile 2600 arası takas. com da bu heli kopteri gördüm ve resmen aşık oldum takas teklif ettim kabul etti ben benim dronumun özelliklerini ve ayıplarını saydım sizin ürün nasıl dedğimde bu gövdeyle hiç uçmadı ayarları yapılacak o kadar dedi hevesle üzerinde neler yaparım diye hayal kurmaya başladım ürünün bu derece dağınık olacağı aklıma bile gelmedi ürün bi geldi ürün gövdeye sabitlenmemiş alıcı takıl değil ayrı kutuda geldi üzerindeki alıgn 3sx fbl arızalı çıktı hiç çaalışmadı fusuleganın iniş takımları yok taşınırken bi yerlere koyduk bulunca göndericem dedi şimdi watssap dan mesajlaşmıştık nasıl oldu bilmiyorum telefonumdan ona ait tüm bilgiler yok ulaşamıyorum siz ustalarımın sabrını sınadıysam çok özür dilerim başlıyorum okumaya izlemeye ama konudan konuya atlıyorum neyse acelem yok yavaş yavaş sizlerinde sayesinde bu helikopter ya uçacak yada uçacak başka şık yok
 
Abiler kızmayın ama kişisel deneyimim portakal alıcıların en az orijinalleri kadar güvenilir olduğunu söylüyor. Orijinal alıcılar ile sorun yaşayan görmediniz mi hiç?
Abi sonuna kadar haklısın , daha ben portakallarımdan hiç bir sorun yaşamadım , aksine orijinal alıcılar ile çok sorun da yaşayanları duydum , ama iş daha profesyonel büyük sınıflara kayınca , psikolojik algı olarak ekmek - köfte ilişkisi aklıma geliyor ve orange ürünlerin fiyatı da düşük olunca güvenemeyip orijinal mi olsa acaba diyorum.
Haaa , işin elektronik kısmına hakim olanlar biliyorlardır , belki aynı kart ve ekipmanlar kullanılıyor , hatta aynı fabrikadan ve banttan da çıkıyor olabilir bu meretler ama , işte markalı olunca , hele ki Futaba!, belki daha bir özenli imal ediliyordur diye kendimce düşünüyorum ?
 
Futaba için senelerdir FRSky alıcı kullanırım hiçbir sıkıntı yaşamadım. Şimdilerde graupner kullanıyorum ama onun yan sanayi alıcısı yok o yüzden mecburen orijinal.
Bu arada elimde bol miktarda FASST receiver var , ihtiyacı olan varsa iletişime geçsin lütfen.
 
Belki fazla dramatik gelebilir, ama ben kendi adima, olumcul sonuclar yaratabilecek boyuttaki helikopterlerimde elimden geldigi olcude ozenli ve tedbirli davranirim. Riskleri minimize edebildigim kadar etmeye calisirim. Orijinal alici kullanmak da bunlardan biri.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
Belki fazla dramatik gelebilir, ama ben kendi adima, olumcul sonuclar yaratabilecek boyuttaki helikopterlerimde elimden geldigi olcude ozenli ve tedbirli davranirim. Riskleri minimize edebildigim kadar etmeye calisirim. Orijinal alici kullanmak da bunlardan biri.
Emre kardeşim, yaşadığın duyguya biz "yalancı güvenlik hissi" diyoruz. Bilgin olsun. :)
 
Çakma alıcı kullanan o kadar tanıdığım varki bende dahil, herkes mutlu mesut açuyor, hatta 5 dolarlık çakma sat ile, hemde tek takılı,çatır, çatır 3d yapan çılgın bile var ?
 
Valla bu konularda ben de Emre abi gibi yapardım heralde açık sistem bir kumanda kullanıyor olsam...

İşin tıbbi, psikolojik, vs. altyapısını bilmiyorum. Sadece düşünce tarzım şu olurdu; kite veriyorum 500-600 dolar... Motora 100-150 dolar... ESC ye 100-150 dolar... Servolara tanesi 50-60 dolardan toplam 200-250 dolar... Üniteye 100-150 dolar... Lipoya da ciddi meblağlar...

Bunlara bu kadar verdikten sonra 50-60 dolar da alıcı/satellite e verilebilir gibi geliyor :D