Gerçek Helikopter nasıl uçurulur...

Gerçek Helikopter nasıl uçurulur...

Gerçekten güzel bir kaynak hazırlamışlar %p Paylaşım için teşekkürler abi :halay:

Hemen ilk olarak kontroller dokümanına göz attım :yuppi: Şu padel işini oldum olası hep merak etmişimdir :D

 
Gerçek Helikopter nasıl uçurulur...

Arkadaşlar DİKKAT!!!

Bu doküman Sümer abinin bütün helicilerin dikkatinin dağıtıp forumdan uzaklaşması için yapmış olduğu bir planın ilk adımıdır. :laugh: Hatta söz konusu dokümanın da şahsen kendisi tarafından hazırlandığını düşünüyorum. ;D

Nasıl olur demeyin, kendisi hiç gündeme getirmese de duayen bir helici olduğu için bu dökümandaki ve daha fazlası bilgiye zaten sahiptir. :saygilar:

Şimdi 198 sayfalık bu dokümanı buraya ekledi, bizler bunu okurken forumu ele geçirip bütün helicileri forumdan atacak. :eek:f: :lol: :lol: :lol:

Hızlıca bir göz gezdirme şansım oldu. Bir helici olarak keyifle okunacak bir kitap. :thumbup:

Fakat Sümer abiyle aynı fikirde olmadığımız bir konu benim açımdan hala geçerliliğini koruyor. Sümer abi için RC olan her model (uçak, helikopter, zeplin, balon...) geçerli havacılık kurallarına göre uçmalıdır. Sümer abi için uçurulmak yönünden bir RC modelin gerçeğinden farkı yoktur. Bunda gerçekte bir pilot olmasının da etkili olduğunu düşünüyorum. ;) Düşünebiliyor musunuz RC uçak uçururken rudder kullanan bir insan kendisi, rudder lobisinin başkanı. :lollol:

Bana göre RC model uçurmak fiziksel koşulların (özellikle pilotun bulunduğu yer) ve modellerin uçuş kabiliyetlerinin farklı olması sebebiyle birebir aynı disiplinde değil, ya da olmasına gerek yoktur diyelim. :laugh:

Yinede bu güzel dokümanı okuyacağım o ayrı, eline sağlık abi. :saygilar:
 
Gerçek Helikopter nasıl uçurulur...

Ben de şöyle bir baktım ve okunacaklar listesine ekledim, teşekkürler Sümer abi :thumbup: :)