Görüntü aktarım modülünü çalıştıramadım. pixhawk

Katılım
28 Haz 2018
Mesajlar
30
Tepkime puanı
4
Yaş
29
Konum
aksaray
İlgi Alanı
Multikopter
hepinize merhaba,insight video aktarım modülü ve kamera var. bunları belirtilen şekilde taktım.
pixhawk a da bağladım telem2 kısmına.
wifi ile cihaza bağlanıyorum telemetri modülü ilede pixhawk a yalnız görüntüyü mission planner'da göremiyorum.ama insight 'ın kendi uygulamasında görüntü aktarılıyor.
pixhawk ayarlarından mı yapmam lazım ?
Bilgisi olan varsa paylaşabilirmi?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Kontrol Kartınız
pixhawk 2.1
Model Sınıfı
quad
Motor, Pervane ve ESC
950kv,20a
Kumanda Alıcı ve Verici
futaba
Extra Ekipman
gps
Son düzenleme:
Merhabalar anladığım kadarıyla görüntüyü elde ediyorsunuz ancak bunu mission planner arayüzüne aktarmak istiyorsunuz. Kullandığınız sistemi tanımıyorum ancak bu işlem için bilgisayarınıza cihazınızı bağladığınızda bir webcam gibi yani bir görüntü sunucu sistem gibi kurulması gerekiyor. Bunu tüm alıcılar desteklemiyor. Ardından yapılması gereken işlemleri aşağıdaki videonun içeriğinde bulabilirsiniz. Umarım yardımcı olur.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Evet sorunumu çok iyi anlamışsınız. Belirttiğim fotografta iki seçenek çıkıyor biri bilgisayar webcam diğeri drone daki kamera ben orda diğer kamerayı sçeemiyorum acaba nasıl bir program kurmak gerekir ? :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Ben ekstra bir program kurmadım doğrudan tıklayıp start seçeneğine basmam yeterli oldu. Ancak hatırladığım kadarıyla mission planner bu özellik için çok sınırlı çözünürlüğe izin veriyor. Detayları kalmamış aklımda. O konuyu bir araştırabilirsiniz ama seçenek orada görünüyor iken nasıl seçime izin vermiyor onu anlayamadım üzerine gelince tıklayamıyor musunuz? Yoksa tıklayınca program mi kapanıyor?
 
Çok pardon önceki cevabımda
Seçemiyorum derken bende bu seçenek gelmiyor anlamında demek istedim. İzlediğim videoda iki seçenek çıkıyor ancak ben bağlantı yaptığımda ikinci bir seçenek çıkmıyor. Kamerayı USB işe direk bağladığımda evet iki seçenek geliyor. Ama benim isteğim WiFi ile
 
Wi-fi ile bir deneyimim yok o konuda bir şey diyemeyeceğim ama mission planner o konuda destek vermiyor olabilir. Qgroundcontrol programı ile denemenizi tavsiye ederim. O uygulamada direk deneyimim olmasa da destek veriyor diye hatırlıyorum.
 
WiFi üzerinden görüntüyü nasıl elde ederim onu biraz araştırayım. QGroundControl u biraz kullandım zaten ürünün datasheetinde bu uygulamayıda belirtiyor ancak görüntü geme gelmedi.