Hangi sırayla öğrenmem gerekir?

umitbulut

talk is cheap.
Herkese merhabalar. Bundan bir kaç ay önce bitirme projem için burada olduğumu söylemiş ve bir tanışma konusu açmıştım. Şimdi artık zamanımın tamamını bu konuyla harcayacağım için siz değerli hocalarımdan bilgi ve tavsiye almak istiyorum.

Projemin arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere, FPV ile Kablosuz Görüntü Aktarımı yapacak olan bir model uçak olduğunu tekrar belirtmek istiyorum. Bu projeye başlarken Enes Abi'nin(canavarkesifte) sözleri yardımcı ve ilham kaynağı oldu benim için. İlk önce kumanda ile başlamam gerektiğini söyledi.
Bende Turnigy 9x ile başlayıp bir Skywalker uçağı ile bu projeyi gerçekleştirmeye karar verdim.

Şimdi öğrenmem gerekenler sırasıyla sizce nasıl olmalıdır? Forumda hepsi var fakat o kadar çok şey var ki neresinden başlayacağımı bilemedim. :/ Birde öyle çok içerik var ki, birisine girince oradan çıkamıyorum. Maşallah, çok deneyimli ve bilgi bir ekip var. Bu konuların adresleri konusunda da yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi günler dilerim. :)

-Kumanda
-Alıcı-Verici
-FPV ile ilgili konular (Alt olarak görüntü için hangi kamera olmalı, görüntüyü aktaracak verici, alıcı vs)
-Uçak indeksi
-Pil
-Malzemelerin temini. (İkinci el almak, Türkiye'den almak vs)

Umut madem ki uçak ile fpv yapacaksın, yani uçağa pahalı fpv ekipmanı yerleştirip bunu da havaya göndereceksin ve o pahalı ekipmanın yeniden güvenle sana geliyor olmasını isteyeceksin, o zaman ilk olarak uçak uçurabiliyor olman gerek. %p

Haklısınız hocam. Teşekkür ederim düşünceleriniz için. Zaten kumanda ile işe başlamam gerektiğini ve simülatörde çalışmam gerektiğinin söylemişti bir abi. Şimdi Türkiye'den ikinci el almak daha avantajlı geliyor euro'nun durumunu görünce fakat işte kumanda hakkında fazla bir şey bilmeyince vereceğim 300 tl gibi paranın boşa gitmesini de istemiyorum. O yüzden kumandayı öğrenirken bunun yanında başka işlere de devam etsem zaman kaybı olmaz gibi geliyor.

Umit Bulut' Alıntı:
Haklısınız hocam. Teşekkür ederim düşünceleriniz için. Zaten kumanda ile işe başlamam gerektiğini ve simülatörde çalışmam gerektiğinin söylemişti bir abi. Şimdi Türkiye'den ikinci el almak daha avantajlı geliyor euro'nun durumunu görünce fakat işte kumanda hakkında fazla bir şey bilmeyince vereceğim 300 tl gibi paranın boşa gitmesini de istemiyorum. O yüzden kumandayı öğrenirken bunun yanında başka işlere de devam etsem zaman kaybı olmaz gibi geliyor.
bu konudaki düşüncem şöyle bence ilk yapmanız gereken bir kumanda edinmek ve kumandayı dongle ile sime bağlayıp çalışmalara başlamanız sim çalışırken sıkıldığınızda demirbaş ekipman konularını incelemeniz kumandayı aldığınıza göre şarj cihazı, boardlar, güç kaynakları, yan keskiden havya ya locktite den hızlı yapıştırıcılara kadar bir çok ekipman lazım bunları temin edince hangi uçak bunun mutlaka konusu vardır veya üstatlar yardım eder ve 2 ay geçer o zaman kadar sim sana birşeyler katar.

• Beğen
Tepkiler: Sezer KARATAŞ

Anladım hocam. Sağolun tavsiyeniz için. :) Acaba forumda Turnigy 9x kumanda satan tanıdık arkadaşlar var mı güvenebileceğimiz?