HATIRLATMA

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gencer007

Çalışkan Uye
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
264
Tepkime puanı
307
Yaş
52
Konum
izmir
ALMIŞ OLDUĞUM BAZI DUYUMLAR SONUCU BUNU YAZMAK ZORUNDA KALDIM.

KOMUK HİÇ KİMSENİN TEKELİNDE OLMAYAN KOCAELİ VE ÇEVRESİNDEKİ MODELCİLERİ BİR ARAYA GETİREN BİR KULÜPTÜR.

ALINAN KURALLAR TEK BİR KİŞİ TARAFINDAN DEĞİL ÜYELERİN ÇOĞUNUN ONAYLAMASI SONUCU ALINIR.

KOYULAN KURALLAR UÇUŞA GELENLERİN VE UÇUŞ ALANINDAKİ KİŞİLERİN GÜVENLİĞİNİ CAN VE MAL KAYBINI YAŞAMAMASI İÇİN ALINMIŞTIR.

kOMUK HİÇBİR ZAMAN KİŞİLERE MADDİ KAZANÇ SAĞLAYAN BİR TOPLULUK OLMAMIŞTIR,OLAMAZ

ÜCRET KARŞILIĞI İLK DEFA UÇMAYI ÖĞRENECEK OLAN KİŞİLERDEN ALINACAK OLAN MİKTAR İLK DEFA UÇUŞ YAPACAK KİŞİNİN BENZİN ALIMINA EĞER ARTACAK OLAN MİKTAR OLURSA DA ŞUBE BAŞKANLIĞINA MAKBUZ KARŞILIĞI TESLİM EDİLEREK KOMUĞA BİR ADET TRAINER UÇAK,ÖĞRETMEN -ÖĞRENCİ ARA KABLOSU ALIMINA HARCANACAKTIR BU SAYEDE YENİ MODELCİ ARKADAŞLARIN KENDİ MODELLERİNE ZARAR VERMEDEN UÇMAYI ÖĞRENMELERİ SAĞLANACAKTIR.

DOĞRUYU BULMAK ADINA TÜM ELEŞTİRİLERE AÇIĞIM .AMA ELEŞTİRİRKEN EMPATİ KURMAK VE KENDİ KENDİMİZE DE ACABA BEN ELİMİ NE KADAR TAŞIN ALTINA KOYDUM DİYEDE DÜŞÜNMEK GEREKİR.

İSTEKLERİNİZİ VEYA DUYGULARINIZI LÜTFEN ŞAHISLARIN KENDİLERİNE BULUŞMALARDA SÖYLEYİN.BÖYLECE YANLIŞ ANLAŞILMALARA VE KIRGINLIKLARA YOL AÇMAMIŞ OLURUZ.


KENDİ PİSTİNE SAHİP OLAN BİR MODELCİ OLARAK ELİMİZDE OLAN BİR PİSTİ KAYBETMEMEK VE BURAYA HARCANAN EMEĞE SAHİP ÇIKMAK ADINA ALINACAK HER TÜRLÜ KURALA TÜM MODELCİ DOSTLARIN UYMASINI ÖNEMLE RİCA EDİYORUM.

SAYGILARIMLA
 
HATIRLATMA

Hüseyin Abi öncelikle bu önemli hatırlatmayla ilgili teşekkür ederim. Söylediklerinin birçoğuna katılıyorum ve altına bende imzamı atıyorum.
Fakat bazı yorumlarım olacak müsadenle :

Hüseyin GENCER' Alıntı:
ALMIŞ OLDUĞUM BAZI DUYUMLAR SONUCU BUNU YAZMAK ZORUNDA KALDIM.
Bu duyumların nereden geldiğini tahmin etmek benim için olmadığı gibi eminim bellirli bir süredir bizlerle vakit geçirmiş olan modelci arkadaşlarımızın hiçbiri için zor olmayacaktır.

Hüseyin GENCER' Alıntı:
KOMUK HİÇ KİMSENİN TEKELİNDE OLMAYAN KOCAELİ VE ÇEVRESİNDEKİ MODELCİLERİ BİR ARAYA GETİREN BİR KULÜPTÜR.
Hüseyin abi bende öyle düşünüyordum ama hepbirlikte gördükki KOMUK Cüneyt Savaş Bey'in tekelinde olan ve kendisinin ortaya çıkardığı bir kulüpmüş. Böyle olunca kendisinin bu kulüp üzerindeki haklarını talep etmesiyle beraber bu haklar en hızlı şekilde kendisine iade edilmiştir. Bu anlamda benim için bundan sonra üyesi olduğum KOMUK diye bir kulüp yoktur. Kendisinin yolunun açık olmasını temenni eder, modelciliğe faydalı olmasını dilerim.

Ben Türk Hava Kurumuna ve bu kurumun bünyesinde bulunan Sivil Havacılık Kulübüne üyeyim. Kocaeli'deki modelciler topluluğu olarak ortak karar ile benimsemiş olduğumuz KOMHAVK tanımınında elbette içerisindeyim.

Esasında bu bir isim değil KOCAELİ MODEL HAVACILIK KULÜBÜ'nün kısaltmasıdır hepimizin bildiği gibi.

Hüseyin GENCER' Alıntı:
... HİÇBİR ZAMAN KİŞİLERE MADDİ KAZANÇ SAĞLAYAN BİR TOPLULUK OLMAMIŞTIR,OLAMAZ
Bu konuda eğer içerisinde bir şüphe duyan varsa lütfen bizlerle paylaşsın arkadaşlar. KOMHAVK bünyesindeki hiçbir fert bu zamana kadar kişisel maddi çıkar sağlamak için bir teşebbüste bulunmamıştır ve bulunmayacaktırda. Yanlış anlaşılan şeyler var ise düzeltelim, kendimizi daha iyi ifade etmeye çalışalım. Hüseyin abinin aşağıda bazı detaylarını paylaştığı gibi söz konusu ücretler yine modelcilik için kullanılacaktır. Hiçkimsenin burada cebine bir para girmesi gibi birşey söz konusu değildir. Hatta tam tersine modelci arkadaşlarımız yapılmak istenen şeyler için severek ve isteyerek maddi ve manevi özveride bulunmaktadırlar. Yanlış anlaşılmış şeyler olabilir bunların hepsi düzeltilir.

Hüseyin GENCER' Alıntı:
ÜCRET KARŞILIĞI İLK DEFA UÇMAYI ÖĞRENECEK OLAN KİŞİLERDEN ALINACAK OLAN MİKTAR İLK DEFA UÇUŞ YAPACAK KİŞİNİN BENZİN ALIMINA EĞER ARTACAK OLAN MİKTAR OLURSA DA ŞUBE BAŞKANLIĞINA MAKBUZ KARŞILIĞI TESLİM EDİLEREK KOMUĞA BİR ADET TRAINER UÇAK,ÖĞRETMEN -ÖĞRENCİ ARA KABLOSU ALIMINA HARCANACAKTIR BU SAYEDE YENİ MODELCİ ARKADAŞLARIN KENDİ MODELLERİNE ZARAR VERMEDEN UÇMAYI ÖĞRENMELERİ SAĞLANACAKTIR.

Hüseyin abini söylediği diğer konularda da onunla hem fikirim. Aklında soru işareti olan arkadaşlar lütfen bizimle görüşsünler.

Saygı ve Sevgi çerçevesinde olduktan sonra, ben yaptım değil de biz yaptık dedikten sonra bizim herkese kapımız sonuna kadar açıktır. :saygilar:
 
HATIRLATMA

Teşekkürler Türkerim benim kimseyle alıp veremediğim yoktur.bana 1 adım gelene 3 adım atanlardanım.fakat yanlış anlaşılmalara fırsat vermemek kimseyi kırmamak adına yazdım.ben bu işe ilk girdiğimde ömer abi taner abi recep abi oğuz ve cüneyt vardı..zaman içinde değişik simalarla tanıştım ve iyi dostluklar kurdum.bazı arkadaşlarla zaman ve mekan problemlerinden dolayı ayrı düştük.ama arkadaşlıklarımız devam etti.Dostluklarımızın bozulmaması adına emeğe ve yapılanlara biraz daha saygı gösterilmesi gerektiği inancındayım.ikili konuşmalar yerine yüzyüze konuşursak aslında herkezin aynı noktada buluştuğunu görmek zor değil.
 
HATIRLATMA

HÜSEYİNCİM...
EMEĞİNE SAĞLIK YAZDIĞIN VE DÜŞÜNDÜĞÜN HERŞEY HER KELİMESİNE KADAR DOĞRU.
TEŞEKKÜRLER.
 
HATIRLATMA

Hüseyin, ağzına sağlık!

Benim için bu duyumların nereden ve kimden geldiğinin hiç bir önemi yok. Ben aramıza katılan her arkadaşı zenginlik olarak gördüm. Eğer konulan kurallarda hala anlaşılmamış bir şey varsa, sabırla anlatırız. Anlamamakta ısrar eden olursa da kendi bileceği şeydir, bizim zenginliğimizden bir şey eksilmez. Maddi çıkar sağlamaya gelince, hiç bir zaman, hiç bir arkadaşımda böyle bir düşünce görmedim. Aksine, bildiğimizi o kadar karşılıksız paylaştık ki, bilginin değerini düşürdük! Çabalarımızı, elde ettiklerimizi, o kadar karşılıksız sunduk ki, onların değerini düşürdük! Yaptığımız yanlış da bu oldu sanırım!

Ayrıca, Türkerin belirttiği nedenlerle, KOMUK diye bir topluluk ile (eğer kaldıysa) bir bağlantım da yok. Her ne kadar tüm çalışmalarımızı THK İzmit Şubesi bünyesindeki Sportif Havacılık Kulübü çatısı altında yürütüyor olsak ta modelci arkadaşlarımla KOMHAVK adı altında birlikte olmaktan çok mutluyum.
 
HATIRLATMA

Bu kurallar yayınlanmadan önce nezaketen de olsa kulüp üyelerine bildirilse,( En azından benim fikrim alınmadı) onların görüş ve fikirleri de alınsa idi şu karmaşa hiç yaşanmazdı diye düşünüyorum, Hüseyin abi çoğunluğun kararı olduğunu yazmışsın şahsım adına merak ediyorum isimlerini belirtebilirmisin? toplam 15 kişi olduğumuzu varsayarak 8 kişinin ismini yazarsan çoğunluk kararı olduğu kesinleşecektir. Bu konuda yorum yazma sebebim hemen herkes tarafından biliniyor, şayet mesele thk ya alınacak bir trainer ise ben hediye olarak maliyetini üstlenirim, ancak yarın bir dostumu bir arkadaşımı sahaya getirdiğimde ders ücreti adı altında da olsa maddi bir beklenti içerisine giremeyeceğimi ve girilmesine de müsade etmeyeceğimi bildirir saygılar sunarım.
 
HATIRLATMA

Yavuzum seni severim sayarım .seninle en son buluşmamızda güvenlikle ilgili konular konuşulmuştu.
amacımız THK ye uçak almak değil.Hatta Ömer abi kendi uçağını herhangi bir bedel almadan kullanılabileceğini de söylemişken. düşüncemiz ilk defa modelcilikle tanışıp kırım yüzünden bu işten soğuyan arkadaşları korumak.bu işten alınacak parayla ne ben ne de bir başkası zengin olur.
hele birde karamürselden kalkıp uçmak için orhanlıya,çerkeşliye.boluya.solaklara giden biri olarak benim yaptığım masrafı düşünürsek denilen miktar komik kalır.
Amacımız ilk defa modelciliğe adım atan kişinin yanında olmak,ilk uçuşunda kırım yaşamasını engellemek adına bir antrenman uçağı ve ara kablo almak gibi bir iyiniyet içine girilmesiydi.
Beni tanıyanlar bilirler ben sahaya uçmaktan çok muhabbet etmek için gelen biriyim.pek çok zaman uçakları arabadan indirmeden geri dönmüşümdür. son duyumlarımdan sonra
Artık demir alma zamanı gelmiş demek ki

Ha unutmadan yavuzum
ben
ömer bey
mehmet bey
taner bey
recep bey
türker bey
turgut bey
altan bey
ve üniversite yönetiminin ve thk başkanlığının bu konulardan özelliklede güvenlik konularının oylamasında fikri vardır
saygılarımla
 
Model konuşmak yerine böyle gereksiz şeyler konuştuğumuza göre bu işe hobi olmanın ötesinde anlam yüklemeye çalışanlar var demek ki. Öncelikle ÇOĞUNLUĞUNU KARARLARINDAN HİÇ BİR ZAMAN HABERİM OLMADI. Ya modelci değiliz ya da adam değiliz... Para konusu ile ilgili yorum yapmak istemiyorum, Hiç kimseye İlminin zekatını ver kardeşim deme hakkını kendimde görmüyorum. Ama hangi niyetle olursa olsun para konusunun telaffuz edilmesi hoş değil. Uçak alınacak arkadaşlar yardım yapın yapın dense herkes fazlasıyla katkıda bulunur zaten.
Fakat kurallar konusu çok fazla abartıldı, şişirildi. Eyvallah hepimiz güvenli bir şekilde uçmak, vakit geçirmek istiyoruz, ancak ne yaparsak yapalım bu işin bir takım riskleri var. En basitinden Heliler 5-10 metre önümüzde uçuyor ve herhangi teknik arıza ve pilotaj hatasında ok gibi nereye fırlayacağı belli olmuyor. Uçaklar helilerin yanında çok daha güvenli. O halde bi kuralda ben koyayım, Heliciler uçmasın mı? Aylardır Arslanbeye gitmiyorum, ve gitmeyi de düşünmüyorum. Daha önceki konularda Arslan bey için eleştirdiğim kurallar için cevap istemiştim cevap gelmedi. Arslanbey sizlere mübarek olsun. Şimdi ben kazalarım kural ihlalinden pilotaj hatasından ustalar yapınca Allahtan... Ama o kural bu kural derken, madem öyle bu işin en emniyetli tarafı hiç uçmamak. Her hafta toplanalım uçmadan emniyet içinde oturalım dağılalım.
Komuk, Komhavk vs. hususunda ise ben hiçbirinin içinde görmüyorum bu durumda kendimi. Benim için bağlayıcı olan THK dır. Kendisine SAHA KOMİSERİ ünvanı veren de dahil thk nın kapısını bir kez açan bazı arkadaşlar arslan kesildi. Turgut başkanla sizleri tanıştıran benim, başkan olduğunda sahaya davet eden de benim. Thk nın kuruluş yıldönümünde, bayramında, töreninde sabahın köründe çelenkle ve öğrencilerimle dikilen de benim ama THK cı olan başkaları...

Anlaşılan ayrılıp 10 metre ötede uçacağız bundan sonra....
 
Ayrıca bu duyumların ne olduğunu da merak etmiyor değilim... Her hangi bi duyumum olmadığı gibi hiç bir şeyin içerisinde de değilim...
 
HATIRLATMA

Halil öğretmenim kimsenin adamlığına lafım yok.herkes kendine yeter.
ancak sanki biz bu işten para yiyecekmişiz gibi konuşulduğu için kafam attı.benim 5 yılda modellere verdiğim para 20 bin lirayı geçti.
ANCAK YAPILAN İŞLERE DE SAYGI DUYMAK GEREKTİĞİNİ ÖZELLİKLE DE SİZİN GİBİ EMEKTEN YANA OLAN BİR TARAFINDAN BİRAZ DAHA HOŞGÖRÜLÜ YAZILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.
FORUMDA AYLARCA YAZILDI AÇILIŞ OLACAĞI FAKAT SİZ İŞTİRAK ETMEDİNİZ.BENİ DE KİMSE ÇAĞIRMADI AMA KENDİMİ SENİN GİBİ DIŞLAMADIM BU OLAYDAN.
HA BU ARADA THK YE VERDİĞİNİZ ÇALIŞMALARDAN VE ÖĞRENCİLERİNİZİ MODELCİLİKLE TANIŞTIRDIĞINIZ DAN DOLAYI ELLERİNİZDEN ÖPERİM
 
HATIRLATMA

Hüseyin GENCER' Alıntı:
Yavuzum seni severim sayarım .seninle en son buluşmamızda güvenlikle ilgili konular konuşulmuştu.
amacımız THK ye uçak almak değil.Hatta Ömer abi kendi uçağını herhangi bir bedel almadan kullanılabileceğini de söylemişken. düşüncemiz ilk defa modelcilikle tanışıp kırım yüzünden bu işten soğuyan arkadaşları korumak.bu işten alınacak parayla ne ben ne de bir başkası zengin olur.
hele birde karamürselden kalkıp uçmak için orhanlıya,çerkeşliye.boluya.solaklara giden biri olarak benim yaptığım masrafı düşünürsek denilen miktar komik kalır.
Amacımız ilk defa modelciliğe adım atan kişinin yanında olmak,ilk uçuşunda kırım yaşamasını engellemek adına bir antrenman uçağı ve ara kablo almak gibi bir iyiniyet içine girilmesiydi.
Beni tanıyanlar bilirler ben sahaya uçmaktan çok muhabbet etmek için gelen biriyim.pek çok zaman uçakları arabadan indirmeden geri dönmüşümdür. son duyumlarımdan sonra
Artık demir alma zamanı gelmiş demek ki

Ha unutmadan yavuzum
ben
ömer bey
mehmet bey
taner bey
recep bey
türker bey
turgut bey
altan bey
ve üniversite yönetiminin ve thk başkanlığının bu konulardan özelliklede güvenlik konularının oylamasında fikri vardır
saygılarımla

Abicim bende sizleri severim, o konu ayrı, Peki o halde şöyle söyleyeyim, ben şahsım adına o kurallardan tanımadıklarım olduğunu açık yürekli olarak belirtiyorum, olduki bir misafirimi yada arkadaşımı getirdim, değerli hocalarımız saat ücreti karşılığındamı uçuş yaptıracak, vallahi şahsım adına utanırım, bu işe her gün onlarca insan girmiyor aramıza senede 3-5 kişinin katılacağını varsayarak o 3-5 kişiyi de komik rakamlarla ürkütmemek gerektiğini düşünüyorum, o Trainer uçağın katılım hızına ve sayıya bağlı olarak ilk 5 yıl içerisinde alınabileceği kanısındayım :D, ve bunu bildiğim için o üzücü maddenin kaldırılması gerektiğini düşünüyorum, birde gerçekten beni üzen ilk 8 kişi arasına girememiş olmak :( , fikrimin alınmasına dahi gerek duyulmamış olması,(bir telefon kadar uzağız halbuki) ve birçok arkadaşımızın da fikri alınmamış, bu gibi durumlar şu anda olduğu gibi zıt kutupların oluşmasına zemin hazırlar, topu topu 10-15 kişilik bir grubuz sahaya aktif gelen 5-6 kişi birde bu kutuplaşmadan dolayı bölünürse yazık olur, diye düşünüyorum, haa bu kurallar baki işine gelmeyenler ARSLANBEY pistine gelmesin diye bir düşünce varsa da saygı duyarım, Ancak şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, aylarca Orhanlı grubuna takıldım, değerli ağabeyim Ahmet ÖZGEN ve Murat PALAT tarafından uçuş eğitimleri aldım,sayelerinde bugün pilotum diyebiliyorum, o ağabeylerime para vermeye kalksam heralde beni döverlerdi ;D uçuş güzergahı şurası haricinde herhangi bir kısıtlama yada kuralla da karşılaşmadım. :saygilar:
 
HATIRLATMA

aranıza yeni katılan birisi olarak, sizler gibi uzun soluklu modelcilerin arasında fikrimi belirtmekten biraz çekiniyorum açıkçası ama;

yeni başlayan bir modelciden ücret talep etmek o kişiyi bu işten ilk aşamada soğutabilir bence. zaten insanlar model fiyatlarını duyunca hobiye başlayıp başlamamak konusunda kararsızlık yaşıyor. bir de ücret istenirse bu kararsızlığın daha da artacağını düşünüyorum. amacımız yeni başlayan kişiyi bu hobiye alıştırmaksa eğer en ucuz çözüm yolu öğrenci kablosunu kendi maddi imkanlarıyla temin etmesi gerektiğini söylemek olabilir. eğer illa ki bir trainer uçağımız olması gerekiyorsa; bunu kendi aramızda çok kolay bir şekilde halledebileceğimizi düşünüyoum. sonuç olarak kalabalık bir ekibiz. herkesin desteğiyle bir uçak alabilir yada elimizdeki fazla malzemelerle ortaya bir uçak çıkarabiliriz. ben bu hobiye balıkesirde öğrenci iken başladım. ilk uçağımı kendim yaptım. motoru kumandayı almak için 1 sene para biriktirdim. uçuş eğitimimi çok değer verdiğim Fahrettin GÖKMEN hocam herhangi bir şey talep etmeden verdi. eğer bu konuda bir isteği olsaydı, gider tek başıma uçuş yapmaya çalışır ve uçağımı parçalardım herhalde. çok zevk aldığım bu hobiye başlamadan veda etmiş olurdum.
 
HATIRLATMA

Merhaba Arkadaslar,

Kurallar konusunda ozellikle ucretli egitim konusu kesinlikle yanlis anlaşılmış. Burada amac ;

1- Herhangi bir sekilde kimsenin bu konuda maddi bir kazanc ve beklentisi yoktur.

2- Yeni baslayan kisilere zorluk cikarmak degil, bilakis ekonomik yonden hepimizin bastan yasadigi sikintilari yasamamasini saglamak.

3- Hobiye baslayip baslamayacagi dahi belli olmayan daha dogrusu ucus icin hazirligi olmayan herhangi birisi icin de bu kadar yil emek verilen Solaklar ve Arslanbey ucus pistlerini gereksiz riske atmamak

Konu ne yazik ki cok fazla polimige açık.

Bu nedenle yeni kurallarin izahini ramazan sonrasi sahada yapilacak bir toplantida konusulmasi daha uygun olacak diye düşünüyorum. Malum sanal ortamda en kucuk noktalama isareti bile yanlis anlamalar ve gereksiz kirkinliklara neden olabiliyor.

Anlayisiniza siginarak daha fazla gereksiz gerginlige neden olmamasi adina konuyu KILITLIYORUM.

Ramazan sonrasi yapilacak bulusmada sahada gorusmek ve konusmak uzere

Selamlar
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...