Herhangi bir simulatör için SIG FOURSTAR 40 Model dosyası arıyorum.

Ömer YARAR

Yeni Uye
Katılım
24 Ara 2019
Mesajlar
9
Tepkime puanı
18
Yaş
24
Konum
Ankara Çankaya
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba herkese iyi forumlar,

Geçen haftalarda SIG Fourstar40 Model bir uçak aldım, genel olarak üstten kanatlı uçaklar kullanıyordum, benim için yeni bir deneyim olacak, bununla alakalı neredeyse tüm başlangıçlarımı simulatör üzerinden yaptım, yapmaya da devam ediyorum. Bunun içinde yine simulatör çalışacağım. Elinde SIG Fourstar 40 uçağının phoenix veya başka bir simulasyonda dosyası olan varsa atabilirse çok sevinirim.

Not: Şuanda benzer uçaklarla çalışıyorum fakat özel olarak o varsa benim için daha efektif olur.
 
Sendeki modelin aynısını simülatörde çalışma fikri çok cazip. Ancak çok gerçekçi değil. Hiçbir simülatörde rengine kadar aynı bile olsa gerçeğinden hep farklı olacaktır.
Bir çok simülatör programında ayarları değistirebilirsin. Benzer profildeki bir uçağın ayarlarından servo hızlarını, atım seviyelerini, motor gücünü, toplam ağırlığını ve ağırlık merkezini değiştirebilirsin. Bunun dışında rüzgar yönünü ve şiddetini, rüzgar darbelerini (gust) de ayrıca değiştirebilirsin. Görsel olarak uçağını uçurmayı planladığın alana benzer bir senaryo seçersen, yani güneşin konumu vs gibi şeyler için, oldukça gerçekçi bir deneyim yaşama şansın yükselir.
Tıpkısının aynısı bir modeli simülatör programında kullanmak, bu saydığım ayarları sendeki uçağa benzetmedikten sonra çok anlamsız olur.