Herkese Selamlar.

Katılım
5 Ocak 2019
Mesajlar
1
Tepkime puanı
1
Yaş
27
Konum
Balıkesir
İlgi Alanı
Hiçbiri
Ben Mücahit Orkun HALAT. 1996 yılında Lefkoşa'da doğdum aslen Balıkesirliyim. Düzce Üniversitesinde makine mühendisliği lisans eğitimimin son yılında bulunmaktayım. CAD-CAM programları kullanıyorum. Kendi tasarımlarımı, çizimlerimi yapmaktan zevk alıyorum. RC-Kolik ailesini sevgili, Özgün Evren Varol abinin youtubedeki kompozit kalıplama ile ilgili videosundan tanıdım. RC araçlar hakkında hiçbir ilgim yokken bu yönde hayatımda olmasından zevk alabileceğim bir hobiye vesile oldu diyebilirim. Açıkçası benim şuan formda bulunma amacım RC modellemeler yapmak değil. Önceliklerimden dolayı bu RC araçlara şu süreçte vakit ayıramayacağımı düşünmekteyim. Fakat sizlerle şuanda ortak bir paydada buluştuğumuzu düşünüyorum. Sınıf arkadaşlarımla Shell'in düzenlediği yarışmaya benzinli prototip tip bir araç yapmaktayız. Kendi tasarlamış olduğum araç kaportasını kompozit malzemelerle yapmak istiyorum. Şuanda yoğunluğu yüksek bir eps blok (Strafor, köpük) ile erkek kalıbımızı hazırlamış bulunmaktayız. Elle işlediğimiz köpüğün yüzeyinde gerçekten güzel bir pürüzsüzlük elde ettik. Burada şuanlık bulunma amacım da erkek kalıp köpüğün karbonfibere veya sizlerin tahminime göre daha çok kullanıdığı cam elyafa kadar uzanan aşamaları ve serüveni. Modelcilikte bu yönde yaptığınız deneyimleri, hataları, tavsiyeleri almak için bu ailede bulunmaktayım. Hepinize teşekkür ederim. Yaptığınız işlerde ve RC araçlarda başarılar dilerim.
İyi günler.
 
Adınız / Soyadınız
Mücahit Orkun HALAT
Nereden Katılıyorsunuz
Düzce - Balıkesir
İlgilendiğiniz Model
Hiçbiri
Var ise Modelcilik Tecrübeniz
2018
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
RC-Kolik ailesini sevgili, Özgün Evren Varol abinin youtubedeki kompozit kalıplama ile ilgili videosundan tanıdım. RC araçlar hakkında hiçbir ilgim yokken bu yönde hayatımda olmasından zevk alabileceğim bir hobiye vesile oldu diyebilirim
Aramıza hoşgeldiniz. Keyifli ve güzel bir forum dileriz.

Kompozit ve özellikle kalıp alma yöntemleri konusunda @Özgür Evren Varol hocam size epey bir yardımcı olacaktır %p
 
Aramıza hoşgeldiniz diyelim, ve sizi şu konuya buyur edelim:

İnstagramdan da gönderdiğin mesajı geç de olsa görüp okudum. Her ne kadar sorunun ana ilgi odağı RC araçlar olmasa da yapmayı istediğin işlemler benzer, yukarda linkini verdiğim konuya bir göz atman faydalı olabilir. Tabi bu konu şu an beklemede ama şubat mart gibi hareketlendirmeyi ve uygulamalı videoları, canlı yayınları paylaşmaya başlamayı planlamaktayım. Ayrıca konu altında bazı yabancı kaynaklara bağlantılar da verdim, onların da faydası olabilir. Ve son olarak RCkolik ailesinde kompozit işlerde bende de daha tecrübeli arkadaşlar var, farklı görüşler, fikirler alman mümkün olacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari