Herkese Selamlar...

blade mCP X BL

Yeni Uye
Katılım
24 Mar 2015
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Yaş
50
merhabalar...ismim Muhammet Öztürk...Aydın da yaşıyorum...yıllar önce rc heli ile uğraşmış ve uzun bir zaman ara vermiş biriyim...her ne kadar tövbeli olsamda bir ay kadar önce dayanamayıp bi markatten v911 aldım...almaz olaydım...salonda alan turları atmaya başlatınca içimdeki heli ateşi alevleniverdi birden :D...kendime sağlam düzgün 3d uçuşu yapan ocağıma incir ağacı dikmeyecek heli araştırıken blade mcpx bl ye rastladım...fastlad tan sipariş verdim..bakalım inşallah gelir...bu forumda çokça kullanan var..epey bilgi var mcpx bl ile ilgili....sanırım doğru yerdeyim....bana kısaca Bay Blade diyebilirsiniz bundan sonra...amacım en kısa zamanda salonda bunun gibi uçmak :p..saygılar selamlar cümleten...

 
Herkese Selamlar...

Muhammed bey hoşgeldiniz dogru yerde oldugunuza emin olabilirsiniz :RCKolik:
umarim isteklerinize kavusursunuz fakat simulasyon calismadan blade salonda ucurmak maharet ve cesaret ister. Inanin v 911 kadar masum degildir %p
 
Herkese Selamlar...

Muhammet bey oncelikle aramiza hosgeldiniz :RCKolik:

mCPx BL cok guzel ve dayanikli bir model ama 6 kanal olarak baslangicta kontrollu sizi biraz zorlayabilir. Bu nedenle Ibrahim arkadasimizin da belirtigi uzere ucus oncesi bolca simulator calismasi yapmayi ihmal etmeyin.



Onun harici modeli bizler severek kullaniyoruz ve istediginiz her turlu detayi Forumumuzda bulabilirsiniz. Simdiden kolay gelsin :thumbup:

 
Herkese Selamlar...

İbrahim kardeş hoş bulduk...Levent bey hoş bulduk...Mehmet bey hoş bulduk...Evet dediğinize katılıyorum...henüz heli gelmeden yerli bi hobi shoptan phoenix 5.0v satın aldım...içinden çıkan spektrum dx6i kumandayı kullanmayı düşünüyorum mcpx bl ile...sim çalışmaya başladım...geçmişten kısmen 6 kanal tecrübem var....kumandayı helinin manueline göre ayarladım...yalnız aileron ve evelatör için expo diyor %40...bunu çok buldum...geçmişten hatırladığım kadarıyla exposuz çalışmak gerekmiyor mu?...inputlara lineer olarak alışmak çok daha iyi oluyor gibime geliyor...gerçi microlar çok fazla salınımlı...daha önce hiç 6 kanal miçro uçurmadım...gelince bakıcaz artık...simde mcpx var onunla çalışıyorum...mcpx bl göremedim phoenix te...dışardan kendimiz dahil edebiliyor muyuz heli modeli realfligt ta olduğu gibi?...dahil edebiliyorsak nasıl?...mcpx bl bulabileceğimiz bi link var mı phoenix için?.....Mehmet bey sizi kutluyorum bu kadar detaylı seviyeli derli toplu bilgileriniz için... :saygilar:
 
Herkese Selamlar...

Hoşgeldiniz Muhammet Bey. Bu virüs insanın içine bir kere girdimi ondan artık kurtuluş yok. ;D
 
Herkese Selamlar...

Hoşgeldiniz Muhammet Bey,

Bu ufaklıktan birtane de bende var. Severiz kendisini, yalnız o izlediğiniz videodakine benzer uçuşlar için biraz sabırlı olmanız gerek. Hatta bana sorarsanız başlangıçta bu modeli kapalı alanda uçurmaya çalışmayın derim. Uçuşlar çim üzerinde kırım riski minimumda gayet keyifli oluyor bana kalırsa.

Keyifli forumlar. :saygilar:
 
Herkese Selamlar...

Guzel geri bildirim icin Tesekkur ederiz muhammet bey, hep beraber guzel bir sey ortaya koymaya calisiyoruz :RCKolik:

Gelelim sorulariniza: microlar biraz fazla atik olduklari icin manualde tavsiye edilen EXPO degerlerini kullanmanizi oneririz. Gerci EXPO biraz tercih meselesi ama yerinizde olsam en az 20 ucus manual tavisyesi dogrultusunda ucmaya calisir sonra bazi degerleri degistirip oyle kontrol ederdim.

Sim konusun gelince. Simde malum yeni seyleri ilk defa deniyoruz. Bu nedenle simde secilen modelin kararli olmasi calismalar sirasinda bize kolaylik saglayacaktir. Bu nedenle sim de calisirken mCPx BL degil de 700 gibi buyuk bir sinif model secilmesini oneriyoruz. daha fazla detay icin :

 
Herkese Selamlar...

Tevfik bey hoş bulduk...valla aşısı çıksa bu virüsün ilk ben vurdurucam abi :D...Türker bey hoş bulduk...tavsiyelerinizi değerlendireceğim abilerim...