Hobbytime da uçaklarda % 30 indirim

Bunları bilmek mümkün değil. Genelde ARF uçaklarda beklemeyle en çok zarar gören şey kaplama. İlk uçuşta uçağın havada striptiz yapmaya başlaması sık rastlanan bir durum. :) Ayrıca metal aksam da paslanmış olabiliyor. Bir başka sorun (ne yazık ki Türkiye'de bu da olabiliyor) beklemiş modelin kutusunun defalarca açılmış olması ve içinden bazı kritik parçaların gitmiş olması!!!
Geçenlerde sohbet sırasında konu İzmir'deki OK Model'e geldi. OK Model'in en son 2010 yılında uçak getirttiği konuşuldu. Yani şu anda stoklarında bulunan ve dudak uçuklatan fiyat etiketlerine sahip modellerin en yenisinin 8 yıllık olduğu ortaya çıkıyor bu şekilde. Bir arkadaşımız yakın zamanda Fieseler Storch almıştı. Teşhir ürünü diye uygun fiyata vermişlerdi. İkinci inişinde iniş takımı strutlarının dayandığı ahşaplar yerlerinden çıktı. Üreticilerin yapıştırıcı kullanımındaki cimrilikleri düşünüldüğünde, bekleme sırasında o yapıştırıcıların iyice özellik kaybına uğramalarının da söz konusu olduğunu düşünüyorum.

Bu arada kafama takılan bir şey var. Dandik uzakdoğu ARF'lerinden söz etmişsin ya. Uzakdoğu dışında üretilen ARF mi var???

Sümer Abi fiyat dedin de şimdi baktım siteye. Adamlar 30.000 tl ye helikopter satıyor. Hemde çubuklu :)

 
Siz yanlış siteye bakıyorsunuz sanırım. Ben az önce baktım. Kargo bedeli ücretsiz çıkıyor.

 
Yurtdışından uçak almak şu anda çok büyük sıkıntı. eğer hobbytime dan sipariş ekranına girip kargo bedelini hesapla derseniz ne demek istediğimi anlarsınız. uçağı bedeli 50 usd artı kargo 100 usd gibi. :)
Şimdi bizimkiler yetmezmiş gibi $50 üzerinden değil de $150 üzerinden vergi alırlar :rolleyes:
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
yurtdisindan ucak alirken tek sorun vergi degil , gumrukte shgm den yazi istiyorlar shgm ucaklarda seri numarasi vs bulunmadigindan yazi vermiyor haliyle gumrukte ucagi vermiyor.
 
  • Şaşırdım
Tepkiler: Hakan Ülgenalp