Hocam üstten cevap vereceksen benim başlıklarıma cevap verme. Linkden datasheet incele motor şargılarının dayanım sıcaklığını görürsün. Böyle artist artist cevap yazıyorsun ilk cevabına ılımlı döndüm bende ılımlı cevap kalmadı. Düzgün cevap vereceksen ver vermeyeceksen bana cevap yazma.
Neyin üstten cevabı hocam? Siz hiç motor yaktınız mı? Motor 180 dereceye gelince tak diye yanmıyor. Orada yazan içindeki kablonun maksimum dayanacağı sıcaklık. 120 -130 dereceden sonra sargılar kararmaya başlar, motordan yanmış et kokusu gibi pis kokular gelmeye başlar. Bu motorun zarar görmeye başladığını işaret eder. Normal bir uçuşta motorunuzun sargı sıcaklıklığı bu seviyelere geliyorsa, itkiniz cihazı taşımaya ancak yetiyor demektir. Bu bilgiler datasheette yazmaz. Ancak deneye yanıla öğrenilir, motor yaka yaka limitleri öğrenirsiniz. Ben size burada yardımcı olmaya çalışıyorum ve kritik bir bilgi veriyorum.
Akım olayı da benzer şekilde. Nasıl ölçtüğünüzü, bu değeri nasıl elde ettiğinizi bilmemiz lazım. Aynı ESC'yi ben de kullandım. Kaliteli olsa da tekli ESC'ler kadar soğutması yok ve 40 Amper üstü bu tür ESC'ler için tehlike demek.
Size yardımcı olmaya çalışıyorum ve ne kadar bilgi verirseniz, o kadar yardımcı olabiliriz.
Bu tarz cevaplar daha ılımlı ve yargıdan uzak teşekkürler bu güzel bilgi için.
Bakın bunun yargı ile alakası yok.Eğer bir sorununuz varsa, elinizdeki tüm verileri paylaşmanız gerekiyor. Hatta cihazın resmini dahi paylaşmak fikir verir, yardımcı olur.
Bunun yanında quadcopterin düzgün uçması için onlarca şeyin doğru çalışması gerekir. Çakılması için ise bir arıza / hata / yanlış parça yeterli olur. Hele ki 9 - 10 inç gibi artık X Class seviyesi cihazlarda ciddi yaralanma hatta uzuv kaybı da olabilir. Maalesef böyle tatsız olaylara çokça şahit oldum. Bir 5 inç quadın pervanesi ile 9 10 inç bir quadın pervanesi, esnekliği ve insana verdiği zarar bir değil.
Yanan ESC alınır, kırılan pervane değiştirilir ama kopan bir parmak geri gelmez. Buna dikkat edin.