İHA Pilot Lisansi

Sonucta bu firmalar bu egitimi, isi cok iyi bildikleri ve ogrettikleri icin vermiyor. Devletten belli bir ucret karsiligi bir imtiyaz aliyorlar ve bunun ticaretini yapiyorlar. Tabi, bu ticareti yaparken musteriye “bedava tuzagi” kurmalari etik degil ve duzgun isleyen bir sistem olsa, sertifikalarini kaybetmelerini gerektirecek kadar ciddi bir sorun bana gore.
 
Merhaba Ben de bir konuya değinmek istiyorum. Şirket ismi, ve adresini vereceğim. Eğer yanlış birşey yapıyorsam. Büyüklerim beni uyarsın.

Hubsan drone.net olarak geçen Kadıköyde eğitim veren kuruluş internette ücretsiz eğitim diyip iha 0 ticari için sadece 10 tl bir ücret kesiyor. Ancak bunu shgm ye kayıt etmeniz için Sertifika numarası vermeleri gerekli ve bunu size vermelerini istediğiniz zaman size ehliyet kart almanızı şart koşuyorlar. Eğer onu almazsanız boş bir iha eğitimi almış oluyorsunuz çünkü size sertifika numarası vermeyecekler. Ve bunun için kart basım ücreti 200 tl istiyorlar. Bilginize.

Ben 18 temmuzda bu eğitime katılıcam. Sizlere gerekli bilgilendirmeyi yapacağım. Ancak ücretsiz diyip, ücreti orası değil burası için alıyoruz diyip eğitime ücretsiz demeleri çok kötü. Aranızda düşünen varsa durum bu şekilde.
Sağlıklı günler dilerim
Merhaba bunegitime hala katilim aliyorlar mi ? Iha 0 ticari eğitimi için ? Irtibat numarasi var mi sizde direk gorusebilcegim ?
 
5 aylık bekleyiş sonrası, az önce gelen mail ile lisans başvurumun onaylandığını öğrendim. :halay:

Sportif/Amatör pilot kayıt başvurunuz otomatik onaylanmıştır, Ancak bununla beraber SHT-İHA Talimatındaki pilot ve araç kayıt ile uçuş izin gerekliliklerine sportif amatör kapsamda uyacağınızı ve ilgili mevzuatları takip edip değişiklik olması durumunda da mevzuat hükümlerine uygun olarak hareket edeceğinizi, bununla beraber İHA Kayıt Sistemine tarafınızca yüklenen bilgi ve belgelerin de istenilen formatta ve şekilde tarafınızca yüklendiğini taahhüt etmiş olmaktasınız.

Bilgilerinize sunulur.

İHA KAYIT SİSTEMİ
SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
 
Bu belgeyi aldığımızda ceza yazmayacaklarmı, örneğin boş bir tarla da uçuş yapabileceksiniz
Sanırım sadece bu belge yeterli değil. Bu belgeyi ehliyet gibi düşünürsek, kullandığınız aracın da kayıtlı olması ve bunun yanında uçuşa yasaklı bölgelerde aracınızı kullanmamanız gerekli. Bu 3 şart sağlanırsa herhangi bir yaptırıma maruz kalmayız sanırım.
 
Sanırım sadece bu belge yeterli değil. Bu belgeyi ehliyet gibi düşünürsek, kullandığınız aracın da kayıtlı olması ve bunun yanında uçuşa yasaklı bölgelerde aracınızı kullanmamanız gerekli. Bu 3 şart sağlanırsa herhangi bir yaptırıma maruz kalmayız sanırım.
Nerdeyse hiçbir işe yaramıyor. Benim lisansim ve uçağımın kaydı var ama sadece yeşil alanlarda izin alarak uçmaya izin var. Yani kırmızı olmayan, boş yerlerde izin almadan uçmak yasak, bu bölgelerde de amatör/sportif lisans ile izin alınamıyor.