Kurallar İlan Verme Kuralları

Tüm üyelerimiz burada belirtilen kurallara uymak ZORUNDADIR.

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,396
Tepkime puanı
43,380
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Forumumuz “Alım-Satım” bölümündeki ilanlarla ile ilgili uygulanacak kurallar aşağıda paylaşılmıştır. Bu kurallara uygun olmayan ilanlar Forum Yönetimi tarafından kaldırılacaktır.

1-) İlan bölümünde sadece üyelerimize ait kullanılmış veya kullanılmamış RC Model ve ekipmanlarının satışı yapılabilir. Hobi harici ekipmanlar ve ticari amaçlı satış ilanı açmak yasaktır.

2-) Şu aşamada Alım-Satım ilanları için “Aktif Üye” statüsü sınırlaması uygulanmamaktadır(En az XYZ mesaj sayısına sahip kullanıcı)

Fakat forumumuza sadece ilan vermek ve satış yapmak maksadıyla üye olduğu anlaşılan, ilk mesajını veya konusunu satış ilanı olarak açan, hiçbir paylaşım ya da katkıda bulunmayan üyelere yönetim tarafından çeşitli yaptırımlar uygulanabilir, açılan konu ya da yazılan mesaj silinebilir. Yaptırımın şekli forum yönetiminin tasarrufundadır.

3-) İlanlarda ürün tanımı, özellikleri ve EN AZ 1 fotoğraf ile açıkça ve ürünün güncel hali olacak şekilde belirtilmelidir. Tanımı olmayan, fiyatı açıkça yazmayan ilanlar yayından kaldırılır. Aynı şekilde başka platformlarda açılan ilanlara verilen linkler geçerli sayılmamaktadır.

4-) Satıcı ya da ürün arayan üye ile özel mesaj yolu ile irtibata geçilmelidir. Satış ilanları altına mesaj yazılması TEKNİK olarak ENGELLENMİŞTİR.

5-) Başka üyelerimizi ilan mesajları ile rahatsız etmemek adına İlan sahipleri, ilanlarının güncelliğini koruyabilmek adına HAFTA da en fazla 1 kere ilanlarını güncelleyebilirler. 1 hafta dolmadan ilan güncelleme TEKNİK olarak ENGELLENMİŞTİR.

Birden fazla ilanı bulunan üyeler, aynı gün içerisinde sadece 3 ilanı açılabilir ya da güncelleyebilirler.

1 Hafta süre dolmadan yapılacak Ilan Güncellemeleri (Fiyat değişimi, yeni ürün ilavesi... ) gibi durumların paylaşılması sırasında yeni mesaj yerine mevcut ilanın "Yeniden Düzenlenmesi" yoluna gidilmesi önemle rica olunur.

Aksi taktirde öncelikle yönetim tarafından birden fazla güncelleme mesajları silinerek bir kerelik uyarılacaklardır. Durumun devam etmesi durumunda ilanını silinip süreli olarak ilan açamama cezası verilebilecektir. Ceza süresi yönetimin tasarrufundadır.

6-) Alım-Satımı tamamlanan ilanlar aktif ilanların bulunduğu bölümden ARŞİVE taşınmaktadır. Böylece Satış bölümünde sürekli aktif ilanlar bulunmaktadır.

Alım-Satım işi tamamlandığında yahut iptal edildiğinde ilan sahibi kendi ilanını Kilitleyip, ARŞİVE kaldırabilir (Detay için ya da yönetimden yardım isteyebilir.

7-) Forumun her bölümünde olduğu gibi Alım-Satım bölümünde de Türkçe’nin doğru olarak kullanılmasına gereken özen gösterilmelidir. Kurallara uymayan ilanlar yönetim tarafından silinebilir.

8 -) Satışa konu olan ürünün ayıplı olduğu, ticari amaçlı bir ilan olduğu veya fahiş fiyata satıldığı düşünülüyorsa özel mesaj ile forum yönetimine bildirilebilir, kesinlikle ilan konusunun altına mesaj olarak yazılamaz. Yapılan bildirim sonucu ilanın kişileri aldatmaya yönelik olduğu tespit edilirse ilan kaldırılır ve ilan sahibi süreli ya da süresiz forumdan uzaklaştırılır.

9-) Forum Yönetimi, alım satımlarla ilgili olarak taraflar arasında doğabilecek herhangi bir sorundan veya anlaşmazlıktan hiçbir şekilde sorumlu değildir, alım satım yapan taraflar arasında çıkabilecek sorunlar ve anlaşmazlıklar halinde forum içerisinde veya hukuki bir platformda hakemlik yapmaz, taraf olmaz.

Forumda yapılan alım satımların tüm hukuki sorumluluğu alım satımı yapan taraflara aittir. Forum Yönetimi bu alım satımlardan dolayı hiçbir hukuki sorumluluk kabul etmez.

10-) Bu kurallar yayınlandığı tarih itibariyle yürürlüğe girer ve forum üyeleri tarafından okunmuş ve kabul edilmiş sayılır. Forum üyelerine bundan böyle ayrıca herhangi bir uyarı yapılmasına gerek duyulmayacak ve kurallara aykırı bulunan ilanlar silinecek veya kilitlenecektir. Ayrıca kurallara uymayan ilan sahibi üyelere, üyelik iptaline kadar varan çeşitli yaptırımlar uygulanacaktır.

11-) Değişik nedenlerden dolayı 4 kanal RC Helikopter model ve ekipmanları ile RC Araç satış ilanı açılmaması rica olunur. Açılan bu tür ilanlar herhangi bir ikaza gerek kalmadan yönetim tarafından kaldırılabilecektir.

12-) Satış ilanları için 3 ay, Aranıyor ilanları için 1 aydan daha eski güncellenmemiş tüm ilanlar Yönetim tarafından KİLİTLENIP, ARŞİVE taşınabilir.


TİCARI ILAN İle ilgili Koşullar :
13-)
TICARI amaçlı ilan, ancak foruma reklam veren firmalar tarafından aşağıda belirtilen kurallar çercevesinde verilebilir. Bunun harici her türlü TICARI içerikli ilan verilmesi yasaktır.



14-) Normal ilanlarda olduğu gibi TICARI ilanlarda da yaşanacak problemlerden forum yönetimi herhangi bir şekilde sorumlu değildir.

15-) Ticari alışverişlerde yaşanan sorunlarda üye, firmaya özel bölümde konu açarak sorununu dile getirip firma yetkililerine şikayetini aktarabilir.
Fakat problemin polimik aşamasına gelmesine kesinlikle izin verilmez ve yönetim gerekli gördüğü durumlarda konuyu kilitleme ve kaldırma hakkını saklı tutar.


Göstermiş olduğunuz anlayış ve destek için tüm üyelerimize teşekkür ederiz.

Saygılarımızla

RCKolik Forum Yönetimi