www.bilimselyuzme.com

İleriye dönük ve genel anlamda kullanabileceğim kumanda önerisi

İlgi Alanı
Uçak
Merhabalar öncelikle herekese iyi günler dilerim. Lafı çok uzatmadan konuya geçeceğim artık emaktar kumandam FlySky i6x ile vedalaşıyorum ve çağ atlamaya kara veriyorum.
Önümde aklıma gelen ve bu ikisi arasında git gelim olan iki kumanda var ve bu formda bilgisi arşa çıkan çok usta pilot abilerim olduğu tekrar aklıma geldi. İki kumandayı da fiyat ve detayları ile sıralayacağım.

Futaba 16IZ SUPER yanında iki adet Fasstest alıcı gelicek ve 35.000TL fiyatı var.

FrSky TANDEM X20RS 37.000TL fiyatı ve 40€ kargo ücreti var artı alıcı fiyatı yedekli de alacağım için 10.000TL rahat alıcıya gidicek ki alıcı için de harici olarak 70€ para ödeyeceğim

Hangi kumandayı almak daha mantıklı olur hangisi bana daha az çile olur çünkü kumanda işi bence ciddiye alınmadı gereken bir şey çünkü uçak ve bütün sistem alıcı ile vericinin arasındaki bağlantı risk almak istemiyor o yüzden sizlere danışacağım. @3dholicpilot Rıfat abi sana konuyu sana anlattım ama bu kadar detaya girip de anlattım mı hatırlamıyorum? Bu yüzden forma yazayım dedim.

Omer bu kumandalari nerden alacaksin ? Turkiye'ye kargo yoluyla toplu igne sokamayacagini biliyorsundur muhtemelen... Yolcu beraberi getiriyorsan Radiomaster ya da Frsky al derim... Futaba'ya bulasma derim son defa... Karar senin...

Ikinci elde alternatifler olabiliyor zaman zaman, kovalaman lazim

Yurt içinden Radiomaster TX16S Mk II tek geçerim. 4 in 1 modeli ile bir milyon (!) farklı alıcı kullanabilirsin.
ELRS istersen o da var. Yurt dışından Mk III modelini alabilirsin, getirecek birisi varsa.
EdgeTX işletim sistemi başka hiçbir kumandanın sağlayamayacağı ayar imkanları sunuyor.
İlla marka isterim Futaba alacağım diyorsan bari kırpık 16IZ alma.

Daha fazla detay istersen sayfalar dolusu yazabilirim.

Omer bu kumandalari nerden alacaksin ? Turkiye'ye kargo yoluyla toplu igne sokamayacagini biliyorsundur muhtemelen... Yolcu beraberi getiriyorsan Radiomaster ya da Frsky al derim... Futaba'ya bulasma derim son defa... Karar senin...

Futabayı Türkiyeden alacağım alınmış fakat kullanılmamış
FrSky da yolcu beraberi adıla altında bu işi yapan biri var Almanyadan getiriyor.
Gönlüm FrSky dan yana fakat ulaşım olarak Futaba daha rahat gözüküyor. Hem bilen hem de malzeme açısından ama geleceğe yönelik bakıldığında FrSky’ın Ethos sisteminin geçeceği net gözüküyor @Sumer Yamaner abinin dediği gibi Futabanın Apple gibi kapalı bir işletim sistemi var.

Ben olsam elrs bir model bakardım,teknoloji hızla değişiyor ve açık kaynak kodlu bir çok ürün varken kapalı sistemlere bu kadar paralar vermeyi mantıklı görmüyorum (o markaya özgü bir özellik kullanılacak ise ayrı tabi)

İkinci elde frsky horus x12s buldum

Geçen gün Futaba 16IZ ile neredeyse bir felaket yaşıyorduk. Ben Futaba'ya yazdım, bir arkadaşım da aynı metni yapay zekaya sordu. Futaba'dakilerin zekası ne yazık ki yetmedi. Yapay zeka dedi ki EdgeTX kullanmak modern bir smartphone kullanmaksa Futaba kullanmak eski çevirmeli telefon kullanmak gibidir! Valla ben demedim, yapay zeka bile çözmüş olayı.
Bu arada Rifat kızmasın ana EdgeTX Ethos'tan çok daha güçlü ve çok yönlü bir işletim sistemi.
Ben kumanda tartışmalarında artık tek bir şey soruyorum: kill switch'i tek değil çift tıklamayla kapatacak bir setup yapabiliyor musun? Örneğin Futaba bunun imkansız olduğunu resmen teyid etti.

• Haha
Tepkiler: kenan özendi
Bu arada Rifat kızmasın ana EdgeTX Ethos'tan çok daha güçlü ve çok yönlü bir işletim sistemi.

Buna itirazım yok abi ama FrSky’da oturmus bir ekosistem konusu var.

Ben benzinli buyuk bir model yapicam dediginde alıcı + servo + remote switch + motor modülü (kill switch, RPM ve sıcaklık telemetrisi) için çözüm üretiyor FrSky.
Bunun karşılığı Radiomaster tarafında halen yok. Yine PowerBox’a ya da örneğini geçen gün gördüm, Central Box’a mahkûmsun büyük modellerde.

FrSky, TDR serileriyle benzinli büyük modeller uçuranlara ciddi bir imkân sundu. Yaklaşık 5–6 senedir de türlü geri dönüş ve güncellemelerle alıcılar ve yan ürünleri olgunluk dönemine ulaştı. Fiyatı makul, kendini ispatladı artık ve sistem stabil çalışıyor. Radiomaster’ın bunu yapmaması için bir neden yok ama henüz o segmentte ürün çıkarmıyorlar. Bu yüzden hâlâ FrSky’dan yana görüşüm.

Yoksa gözümün ucuyla sürekli Radiomaster’a bakıyorum; gruplarında da yazıyorum. Daha çok helikopter ve FPV ağırlıklı tüm donanımları.

Büyük ölçekli modellere dönük tümleşik alıcı / soft switch / power bus çıkardıklarında, fixed wing camiasından şu andakinden daha fazla geçiş olacaktır.

Duzenleme: @Sumer Yamaner abi, spesifik olarak keşfettiğin bir eksik var mı ETHOS’un, ya da EDGE’in şu noktada şöyle bir ek avantajı var dediğin? Varsa eğer, Bertrand’ın kafasına vura vura yaptırayım 😄😄😄

Son düzenleme:
Yapay zeka dedi ki EdgeTX kullanmak modern bir smartphone kullanmaksa Futaba kullanmak eski çevirmeli telefon kullanmak gibidir! Valla ben demedim, yapay zeka bile çözmüş olayı.
:lol::lol:
Ben kumanda tartışmalarında artık tek bir şey soruyorum: kill switch'i tek değil çift tıklamayla kapatacak bir setup yapabiliyor musun?
Benim kumandada iniş sonrası heyecandan sağ tarafta ne kadar switch varsa hepsini yukarı kaldırıyorum. Yoksa stop etmiyor motor :laugh::lollol::lol: Çift tıklama falan hak getire. Frsky kullanıcısıyım :)

Son düzenleme:
Buna itirazım yok abi ama FrSky’da oturmus bir ekosistem konusu var.

Ben benzinli buyuk bir model yapicam dediginde alıcı + servo + remote switch + motor modülü (kill switch, RPM ve sıcaklık telemetrisi) için çözüm üretiyor FrSky.
Bunun karşılığı Radiomaster tarafında halen yok. Yine PowerBox’a ya da örneğini geçen gün gördüm, Central Box’a mahkûmsun büyük modellerde.

FrSky, TDR serileriyle benzinli büyük modeller uçuranlara ciddi bir imkân sundu. Yaklaşık 5–6 senedir de türlü geri dönüş ve güncellemelerle alıcılar ve yan ürünleri olgunluk dönemine ulaştı. Fiyatı makul, kendini ispatladı artık ve sistem stabil çalışıyor. Radiomaster’ın bunu yapmaması için bir neden yok ama henüz o segmentte ürün çıkarmıyorlar. Bu yüzden hâlâ FrSky’dan yana görüşüm.

Yoksa gözümün ucuyla sürekli Radiomaster’a bakıyorum; gruplarında da yazıyorum. Daha çok helikopter ve FPV ağırlıklı tüm donanımları.

Büyük ölçekli modellere dönük tümleşik alıcı / soft switch / power bus çıkardıklarında, fixed wing camiasından şu andakinden daha fazla geçiş olacaktır.

Duzenleme: @Sumer Yamaner abi, spesifik olarak keşfettiğin bir eksik var mı ETHOS’un, ya da EDGE’in şu noktada şöyle bir ek avantajı var dediğin? Varsa eğer, Bertrand’ın kafasına vura vura yaptırayım 😄😄😄
Özellikle special function seçenekleri çok kısıtlı.
Bu arada ekosistem konusunda söylediklerine katılıyorum. Ben ise Sumeronics ekosistemi kullandığım için EdgeTX bana daha çok hitap ediyor.