İlk uçak için Motor, Esc ve Pil tavsiyesi

Enes yıldırım

Yeni Uye
Katılım
6 Eki 2018
Mesajlar
7
Tepkime puanı
2
Yaş
30
Konum
İstanbul
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba
İlk model deneyimim için başlıktada bahsettiğim gibi motor, esc ve pil arayışı içindeyim uçağı daha yapmadığım için ağırlığını bilemiyorum fakat çaylak model benzeri bir model olur diye düşünüyorum.
Örneğin bu şekilde bir motor için nasıl bir pil ve esc gerekli ?
 
Önce uçağa karar verilir. Sonra motor ESC ve pil seçimi yapılır. Tersten gidilmez. Hele acemiysen hiç gidilmez.
İlk uçağını yapacak olan tüm arkadaşlara yapılmış, denenmiş, bilinen bir model seçmelerini söylüyoruz. Bunu söylememiz, yeni ve aşırı yetenekli kardeşlerimiz bizi geçerler korkusu taşıdığımızdan değil, yeni kardeşlerimizin hevesleri kırılmasın da bu hobide kalıcı olsunlar diyedir.
 
Okudum kaçırdığım ve eksik kalan yerleri okumaya devam ediyorum. Çok besleyici fakat tür olarak değinilen başlangıç uçakları için model bulamadım veya göremedim açıkcası.
 
Bunu görmüştüm hoşuma gitti ama tek kanat nedense daha kolay geliyor ayrı ayrı olması zorlar mı acaba?
 
Enes, istersen Çaylak modeli planını yazdırıp modeli inşa etmeye başla. Motor, esc yurtiçinde de var,kolaylıkla bulunur.
 
  • Beğen
Tepkiler: Enes yıldırım
merhaba uçak modeli yeni başlayanların korkulu rüyası fakat acele etmessen çok zevkli ve ucuz ,
öncelikle ortadan motorlu modellere yönelmen malzeme konusunda yardımcı olabilirim,
pil için 3s 2500 mah45c orta sınıf 700 gr kadar tüm modellerde yeter esc 20-30a yeter kolay gelsin.
 
merhaba uçak modeli yeni başlayanların korkulu rüyası fakat acele etmessen çok zevkli ve ucuz ,
öncelikle ortadan motorlu modellere yönelmen malzeme konusunda yardımcı olabilirim,
pil için 3s 2500 mah45c orta sınıf 700 gr kadar tüm modellerde yeter esc 20-30a yeter kolay gelsin.
Mesut bey, İlk model ve acemi pilotaj için 2500 mAh civarı bir pil biraz ağır kalır. Zaten acemi pilot havada fazla kalamayacağı için uçuş süresi kaygısına gerek de yoktur.
Acemilikte ilk kazalar kaçınılmazdır. Kırımın hafif atlatılması için mümkün olan en hafif konfigirasyon tercih edilmelidir. Örn: 500-600 gr. ağırlığı geçmeyecek bir başlangıç modeli için 900-1100 mAh civarı C katsayısı yuksekce (40-60) hafif bir pil daha mantıklıdır.

Yeni başlayacak arkadaşları da anlıyoruz. Model ile uğraşırken malzemelerde yolda gelsin diye önceden sipariş gecmek istiyorlar. O yüzden ortalama bir konfigirasyon elbet olabilir. Konuyu açan Enes bey o motor ortalama bir modele yeterlidir. 30-40 A esc 4S 1000 mAh civarı pil (sonradan buyutulebılır) ve 8 inc pervane yada 3S pil ile 9 inç pervane uyarlayabilirsiniz.
 
Merhaba modelciliğe başladığımda küçük pil kullanıyordum fakat fiyat performans bakımından orta segmente geçmeye karar verdim, arkadaşlara tavsiyem küçük değil biraz geniş kanatlar. Ortadan motorlu uçaklar olacak. buda pile bağlı olarak değişecek. Bence konfigürasyon çok önemli pilden daha önemli öncelikle hızlı uçan değil yavaş ve süzülen model. Benim nacizane tavsiyem bu saygılarımla,