Imax B6'nın klon/sahte olup olmadığını nasıl anlarız ?

Murathanaksoz

Çalışkan Uye
Katılım
14 Nis 2015
Mesajlar
495
Tepkime puanı
1,012
Web sitesi
www.youtube.com
İlgi Alanı
Multikopter
Abiler selamlar. Lipo mevzusunun ciddiyetinin farkında olduğumdan çok titizleniyorum hatta yangın tüpü ve mini buz dolabı bile aldım :) Lipo safe bagler de yolda :) Sahibinden vb sitelerde imax b6 bakıyorum fakat bazılarının açıklamalarında "taklittir" gibi ifadeler var. Olurda bu tarz bi açıklama göremezssem sahte olup olmadığını anlamanın bir yolu var mı ? Yoksa lipo patlayınca mı anlarım ;D
 
Imax B6'nın klon/sahte olup olmadığını nasıl anlarız ?

Orijinal IMAX'ün üreticisi SKYRC'dir. Imaxlar genel olarak SKYRC olanlar ve olmayanlar olarak ikiye ayrılır. Ayrıca SKYRC olanların altında bandrol bulunur ve ürün üzerinde SKYRC logosu yer alır. Ayrıntılar için adresine bakabilirsiniz.
 
Imax B6'nın klon/sahte olup olmadığını nasıl anlarız ?

Murathan selamlar,

Gelir gelmez süper sorularınla başlamışsın ...

Imax B6'nın orjinali ve sahtesi arasında, benim bildiğim kadarı ile daha hassas kalibre olması dışında çok ciddi bir fark yok. Bendeki B6'nın taklit olduğunu anlayana kadar bayağı bir kullandım. Hatta yeni bir şarj cihazı almış olmama rağmen hala kullanıyorum. Bir kaç milivolt dışında ciddi bir fark yok. Tabii bendeki taklit B6'nın yeterince kaliteli olması diğer taklitlerinde yeterince kaliteli olacağı manasına gelmiyor. Ama gene de taklit B6 kullananlardan da şimdiye kadar ciddi bir sıkıntı duymadım.

Sahtesi ile orjinallleri arasındaki farklar ise bildiğim kadarı ile şöyle:

- Orjinal B6
Orjinal B6'ların üzerinde artık SkyRC yazıyor. Eski ve Ojinal B6'larda ise SkyRC yazısı yok fakat cihazın altında hologramlı bir bandrol var. Orjinal B6 50W gücündedir.

- Taklit B6
Taklit B6'ların altında hologramlı etiket yerine sadece "QC Pass" yazan bir etiket bulunuyor. Taklit B6'ların kutusu ve özellikle kullanım klavuzunun baskı renkleri daha soluk. Yeni taklit B6'lerın kutusunun üzerinde 80W yazıyor.

Şu konuda da B6 ile ilgili yararlı ipucları var.


NOT : İsa Bey ben yazarken zaten yazmış cevabı ama o kadar yazdığım şeyi silmeye kıyamadım :D
 
Imax B6'nın klon/sahte olup olmadığını nasıl anlarız ?

Abi sağolasın da niye böyle bi cümleyle giriyosun yapma nolur
 
Imax B6'nın klon/sahte olup olmadığını nasıl anlarız ?

Murathan, tenkit etmek manasında söylemedim :) . Yine hızlı bir giriş yapmışsın, onu belirtmek için söyledim :) .