www.bilimselyuzme.com

İstanbul içinde aktif uçuş alanları

İyi günler, kendi yaptığım 500 gram altındaki model uçağım ile test amaçlı uçuşlar yapmak istiyorum. SHGM sitesinde haritadan baktığımda İstanbul içi herhangi bir yeşil alan göremedim. İMUK ile iletişime geçip konuyu konuştuğumda yıllık bir ücret ödemem gerektiğini söylediler. Açıkçası kısa süreli test uçuşu için böyle bir ödeme yapmak istemiyorum. Güncel olarak İstanbul'da nerede uçurabilirim? Beykoz taraflarında bildiğim boş araziler var, buralarda uçurmam sıkıntılara sebep olur mu?

Öncelikli olarak cevabınız için teşekkür ederim. SHGM sitesinden direkt aldığım metni buraya kopyalayarak size iletiyorum.

Azami Kalkış Ağırlığı 500 gr. altı İHA sahipleri, yeşil bölgelerde mülki idare amirliğine bilgi vererek uçuş gerçekleştirebilirler. Yeşil bölge haricinde ise uçuş izin başvuru formu ile resmî olarak Genel Müdürlüğümüze başvuru yapabilirler.

Model uçağımın İHA olarak nitelendirdikleri kategoriye girip girmediğini tam olarak bilmiyorum. Ben bunu genel uçan drone vb. araçlar diye yorumladım. Bunun yanı sıra İstanbul içi herhangi bir yeşil bölgeyi de harita üzerinde bulamadım. Bundan dolayı açıkçası biraz kafam karıştı.

Benim Önerim Belediye Stadları . Özellikle Eski Stadlarda Eski Büyük Futbol Sahaları Olur Üstü Açıktır Birde Yeniler Olur Onlarda Futbol Oynanır Uçak İçin Mekan Güzel Oluyo Güvenlikler Pek Sıkıntı Yapmıyo Genelde Sadece Bende Uçuruyum Diye Geliyorlar :D Birde Tepesiz Araziler Tepeli Ve Taşlı Arazilerde Uçuracak Kadar Beceriliyseniz Uçak Özellikle 1 Etken Var İkindi Güneşinden Sonra Tepelerde Sıcak Hava Dalgası Olur Isıyı Toprak Çeker Ve Güneş Batarken Dışarıya Verir Isıyı Uçak Her Geçişte Zıplar Dikkatli Olmakta Fayda Var:)