İstanbuldan Herkese Selamlar

SuperNova

Yeni Uye
Katılım
7 Tem 2013
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
Yaş
40
Öncelikle hepinize merhaba demek istiyorum. Adım Yıldırım Beyazıt, aranıza istanbul'dan katılıyorum ve yaşım 29. RC Helikopterler ile ilgileniyorum ve bu işte çok yeniyim :)

İnsan oğlunun hayali olan uçma hevesim sanıyorum ki bir çoğumuz gibi çocukluğumdan gelmekte olup büyüyünce ne olucaksın sorusuna hep ASTRONOT OLUCAM BEN! şeklinde cevap verenlerden sadece biriyim :)
Hep bir helikopter sahibi olmak ve onu uçururken bende zevkten havalara uçmak istemiştim fakat gerek imkansızlıktan gerekse vakit yetersizliğinden ya da zorunlu olarak hızlıca değişen kişisel gündeminden dolayı bir türlü sahip olamamıştım.
Fakat geçtiğimiz aylarda bilgisayar haricinde diğer çoğu şey satmaya başlamış olan vatan bilgisayarda oyuncak helikopter görmemle aklıma tekrar düşen helikopter sevdasına kapıldım ve emin adımlarla başlangıç adımımı 4 kanal coaxial bir oyuncakla attım. Zaten uygun fiyatlı sonuçta uçucaz yani! diyerekten araştırmadan etmeden gittim bir tane aldım. Daha ilk pil bitmeden çakılma sonucu motor dişlilerinden biri kırıldı hevesim kursağımda kaldı.. Bu vakitsizlik içinde karaköye gidip metal dişli bulmayı düşünüyordum ki sahibinden.com'da ucuz bir tane benzer heli görünce yedek parça niyetine aldım dişlisini kendi helime takıp uçmaya devam ettim vebir kaç haftadır ve şu anda hala oynuyorum kendisiyle. Artık eskisinden daha sağlam ve benim yedek parçalarım var.

Fakat iyice araştırdım ve hata ettiğimi gördüm. v911 varken bu şekilde başlamam yanlışmış. Daha fazla yanlışa mahal vermemek için olması gerektiği gibi artık araştırma işini önce alım işini sonra yapıyorum.
Çağımız malum teknoloji çağı ve artık kilometreler daha kısa, uzak mesafelerle iletişim ve etkileşim daha kolay. Dünyanın diğer ucundan birşeyler satın alabiliyoruz. Avatar helikopterim beni kesmemeye başladığı için bir adım ileriye gitmek istiyorum ve WLToys v922 almaya karar verdim fakat ilk 6 kanal tecrübem olacağı için siparişimi vermeden ve ürün elime ulaşmadan önce bolca sim yapmak istiyorum ve bunun için 20tl'ye v922 kumandası buldum nette ve aldım şu an yolda. Bi yerdende usb adaptör bulunca bolca çalışıp sonra v922 siparişimi vermeyi düşünüyorum. Yabancı forumlara da bakıyorum fakat burda çok sıcak bir ortam olduğunu gördüm ve ilk tanışmamı burda yapıyorum. Anlayacağınız buralarda olucam artık ve istanbul buluşmalarını kaçırmamak niyetindeyim. Resmen roman yazmışım artık yeter Formumuzu da doldurup hepinize selam ederim :)


Adı : Yıldırım Beyazıt
Soyadı :
Nereden : İstanbul
Mesleği : Bilgisayar Teknisyeni
Yaş : 29
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli / Uçak / Araba..) : Helikopter!
Var ise Modelcilik Tecrübeniz: Coaxial Toy (hemde mavi kırmızı ışıklı) :)
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : Web'de gezerken
Kullandığım Model(ler) : -
 
İstanbuldan Herkese Selamlar

Hoşgeldiniz Yıldırım Bey,

Öncelikle modelciliğe örnek teşkil edecek kadar doğru ve emin adımlarla başladığınızı düşünüyorum. Umuyorum forumumuzdan da faydalı bilgiler edinir ve bu güzel hobiye yorulup sıkılmadan, herzaman keyifle devam edersiniz. :saygilar:
 
İstanbuldan Herkese Selamlar

Teşekkürler, forumdaki faydalı konuları okudukça, videoları izledikçe zenginleşeceğime eminim. Videolar özellikle çok yardımcı ve eğlenceli oluyor dile getirmeden edemicem :)
 
İstanbuldan Herkese Selamlar

Yıldırım Beyazıt' Alıntı:
Teşekkürler, forumdaki faydalı konuları okudukça, videoları izledikçe zenginleşeceğime eminim. Videolar özellikle çok yardımcı ve eğlenceli oluyor dile getirmeden edemicem :)
Teşekkürler, faydalı oluyorsa ne mutlu bize. :)
 
Ynt: İstanbuldan Herkese Selamlar

Hoşgeldiniz
 
İstanbuldan Herkese Selamlar

Hosgeldin Yildirim :saygilar:
Elimizden geldigince ozellikle yeni baslayanlara min soru ile kendi kendine tum ayarlarin nasil yapilacagini aciklamaya calistik.

Acele etmeden tum bolumlere ozellikle bolum baslarinde bulunan Konu indekslerini takip edersen, cok rahatlikla tum sorularina cevap bulabilecegini düşünüyoruz. Acik ve net olmayan yerlerde bizler burdayiz, elimizden geldigince yardimci olmaya çalışırız.

Simdiden keyifli forumlar ;)
 
İstanbuldan Herkese Selamlar

Yıldırım bey hoşgeldiniz , yeni olmanıza rağmen gerçekten sağlıklı kararlar ile hobiye sarılmışsınız.Coaxiell heliler belki pilotaj olarak çok geliştirmez ama , ilk uçuş heyecanını tatmak ve yönleri iyi kötü kavramak adına faydalı sayılırlar.En azından 3.5 kanal oyuncaklardan iyidir.
Öte yandan , bu işi öğrenmek isteyen kardeşlerimizi için bu forumu bulmak da ayrı bir şans diyorum.Belki üye sayımız az olabilir ama ,usta arkadaşlarımız öyle emekler sarfedip , öyle güzel ve derli toplu bilgiler yayınladılar ki , diğer kardeş forumlarda bu kadar düzenli bulma şansı yok malesef.Bu da usta arkadaşlarımızın ayrı bir başarısıdır ve ben kendi adıma övünmeyi haklı buluyorum.
İstanbul da yaşayan birisi için uçuş alanı haricinde , modelcilik adına pek sıkıntı çekmeyeceğinizi düşünüyorum çünkü burada İstanbul'da yaşayan oldukça usta modelci kardeşlerimiz vardır,ve eminim takıldığınız noktalarda zevkle yardımcı olacaklardır.Forumun keyfini çıkarın , güzel paylaşımlarda bulunmanız dileklerimle... :saygilar:
 
İstanbuldan Herkese Selamlar

Sıcak karşılama için teşekkürler öncelikle, hoşbuldum. Bu zor toplanmış kıymetli forum içeriğini tamamiyle sindirerek ilerlemek amacım çünkü zor kazandığım paramı sizde hak verirsiniz ki boş yere har vurup harman savurmak niyetinde değilim kesinlikle :) Burdaki fikirlerden ve paylaşımlardan ziyade İstanbul'da yaşamanın verdiği dezavantajların yanında avantajlarından da mümkün mertebe yararlanacağım sizinde dediğiniz gibi
 
İstanbuldan Herkese Selamlar

teşekkür ederim memnun oldum