JR Propo Firması

Levent Suberk

Tecrübeli Uye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
1,489
Tepkime puanı
2,320
Konum
Türkiye
İlgi Alanı
Hepsi
JR Americas sitesindeki duyuruya göre JR Propo markasıyla artık yeni bir ürün uretilmeyecek. Firma ABD'deki siteden stoklardan satış yapmaya ve satış sonrası destek vermeye devam edecek. JR Propo'nun piyasada bulunmayan ürünlerinin yerine yeni bir markayla üretilecek olan ürünler satışa sunulacak. JR Propo meraklısı biri olarak üzüldüm.:cry:

Haber:
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Towerhobby bile el değiştirdikten sonra bakalım daha neler olacak abi :(
 
Aslında Tower herkese ders niteliğinde. O kadar burnundan kıl aldırmaz haldeydiler ki. Defalarca alışveriş yaptım. Her seferinde ödeme ile ilgili sorun yaşadım. Bugüne kadar herhangi bir Çin ya da diğer uzakdoğu sitelerinden birinde sorun yaşamadım halbuki. İnternet alışverişi yapıyorsun. Uzunca bir süre sanal kart kullandırmadılar. Eskiden PayPal kabul etmezlerdi. Sonra etmeye başladılar ama Türkiye'den kabul etmediler. Onu da kabul etmeye başladılar bu sefer bizim PayPal gitti. :) Kredi kartı tahsilatını online gerçek zamanlı yapamıyorlardı son alışverişimde. Sanal kart da istemedikleri için normal kartımı internet alışverişine açıp, ödeme yapıp tekrar kapatıyordum. Ertesi gün para çekilemedi uyarısı geliyordu. Haydiii bu sefer kart fotokopileri, kimlik fotokopileri, kart ekstresi örnekleri falan filan. Tamam kullanıcının korunması önemli, kendilerinin korunması da önemli ama işin b.kunu çıkarmamak da lazım. Bence çok iyi oldu. Beter olsunlar diyesim geliyor. Şu an sitelerinde neredeyse her şey backorder. Ama lafa gelince "sorun yok, faaliyetimiz devam ediyor" diye mail atıyorlar. Umarım Horizon Hobby olayı kavrayıp daha düzgün bir yapılanmaya gider.
 
Quadların ortaya çıkışıyla RC ve elektronik ekipman satışları arttı. Buna rağmen bazı firmalar zor durumda. Çoğu kişi ucuz RC setleri tercih ediyor. Bu bir neden. Gençler genellikle FPV denilen quad alıyorlar. Uçak, helikopter, tekne modelleri ise daha yaşlı bir müşteri grubu. Yeterince helikopter satışı yapamamış olabilirler. Bu da ayrı bir neden olabilir. JR Propo tüm ürünlerini bildiğim kadarıyla Japonya'da üretiyordu. Yanlış hatırlamıyorsam Malezya'da son birkaç sene üretim yapmışlardı. Maliyeti belki de düşük tutamadılar, bilmiyorum.

Tower Hobbies 90'lı yıllarda iyiydi. Özellikle müşteri ilişkileri konusunda. Birşeyler satın almıştım. Şimdi hatırlamıyorum, şu kadar Dolarlık alışveriş yaparsanız Proedge maket bıçağı seti hediye ediyoruz demişlerdi. Paket geldi. İçinde bıçak seti yok. Telefon ettim. Hoş sesli bir hanım, hemen gönderebilirim dedi. Gönderdiler de. Ondan sonra yıllarca ücretsiz katalog gönderdiler. Son tarihlerde bir alışverişim olmadı.