Jx PDI 2545mg sıfır servonun saçmalaması

kenan özendi

Çalışkan Uye
Katılım
8 Nis 2016
Mesajlar
380
Tepkime puanı
803
Yaş
37
Konum
kocaeli--izmit
İlgi Alanı
Heli
Dün sahada Tarot 450 pro helikopterimizin kuyruğu dondu kaldı. Bir süre sonra az bir şey daha calisıp hasarsız otorotasyon ile indirildi. Helikopterde yeni olan tek şey yeni sıfır kuyruk servosuydu. Servoyu çıkartıp yavaşca calistirdigimda sorun yoktu. Ancak hızlı ve arka arkaya komutlar verdigimde servo ara ara donup kalıyordu. Dünyada ben tek şanslı mıyım diye düşünürken YouTube da başka birisi daha aynı sorunu yaşamış. Artık bu servodan kim satın almak ister bilemiyorum:lol:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
  • Şaşırdım
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Pilot kimdi ya? 450lik modelle oto rotasyon falan. Müthiş bir pilotmuş. İdolüm olacak tanışabilirsem kendisiyle :lol::lol:

Şaka bir yana servo bunu neden yapıyor olabilir. Bende de 6 tane standart JR servosu var. Bu kadar uzun süre denemedim ama benimkilerde böyle yaparsa 6 servoya yazık olur. Senin sistem 5v ile çalışıyor ama servolar 6v istiyor demiştik. Bu yüzden servonun saçmalaması mümkün mü acaba? 6v ile deneme yapma imkanın olur mu?
 
  • Sevdim
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Kumanda-alıcı'dan kaynaklanıyor olabilir mi? Farklı bir servo ile denediniz mi? Ali Haydar hocama katılıyorum 6V ile denemenizi de öneririm.Kablo bağlantılarında,pinlerde temassızlık olabilir.Bir kontrol edin derim olmazsa.Aynı markanın 2 farklı Standart Servosunu kullanıyorum yakıtlı uçaklarımda.Şimdiye kadar en ufak sorun yaşamadım çok memnunum.Benden başka tanıdığım kullananlar da var.Ancak şans işi en pahalı sistemlerde bile bu tarz sorunlar olabiliyor...
 
  • Beğen
Tepkiler: kenan özendi
Senin sistem 5v ile çalışıyor ama servolar 6v istiyor demiştik. Bu yüzden servonun saçmalaması mümkün mü acaba? 6v ile deneme yapma imkanın olur mu?
Nette bu Servo için High Voltage Servo tanımı var ve çalışma voltajı olarak 6-8,4 V diye yazılmış. Bu durumda servonun özellikle üst üstte hareket sonrası bu tuhaf hareket yapmasının nedeni 5V besleme olabilir, denemek lazım. :rolleyes:
 
Bu arada @kenan özendi kullandığın ESC nedir ? Normal şartlar altında 450 sınıfı ESC zaten BEC çıkışları 6 V. Sen nasıl 5V ile besleme yaptın ?
 
Skywaljer 50a 5 volt bec var. 5.1 volt alıcıdan anlık voltajı görebiliyorum. Bu alşam 7.4 volt ile deneme yapıp sonucu paylaşacağım.
 
Öyle 3 volta 5 hareket yok demek istemiş servo :lol::lol: Skywalker escde 6v besleme seçeneği de olması lazım. Setuptaki diğer ekipmanlarda destekliyorsa kullanılabilir.
 
  • Haha
Tepkiler: kenan özendi
Sorununuzun çözüldüğüne Sevindim Kenan abi.Bu arada aklıma takılan bir konu var yeni konu açmak istemediğimden burdan sormak istedim.Yakın zamanda Phoenix Alpha Trainer 46-55 ve Phoenix Tiger 3 46-55 modellerim için 2 adet 2S 1800mAh 5C lipo batarya aldım.Phoenix Alpha Trainer'e kurulumu tamamladım, fakat Phoenix Tiger 3'ün gövdesine sığdıramadım.Bu arada aşağıdaki Ubecleri kullanayım dedim önceden aldığım için.Alıcı/verici şarj kablosunu kesip Ubec'e lehimledim.Fakat benim merak ettiğim lipo bataryanın konnektörünü taktığım yerdeki sonradan lehimlediğim servo kablosunun boyunu biraz uzun tutmuştum.Bu bir voltajda dalgalanma gibi herhangi bir sorun yaratır mı? UBEC'in çıkış Jumper'ı 6V konumunda takılı.Eski Nimh için kullandığım led voltaj göstergesini alıcıya bağladığımda(doğal olarak Ubec çıkışı oluyor) bütün kumandaları sert bir şekilde oynattığımda Led göstergede bir miktar düşüş oluyor.Belki test yöntemim de yanlış olabilir.Multimetrem olsaydı belki daha sağlıklı ölçüm yapabilirdim.Eski Nimh piller takılıyken de böyle oluyordu ama herhangi bir sorun yaşamamıştım.