Kalıpsız Strafordan Fiber Kabuk Yapımı!

Açıklama kısmı harika olmuş. Öncelikle ellerinize sağlık. Sormak istediğim şudur, alt ve üst kabuğu tüm işlemler bittikten sonra nasıl birleştirip yapıştırıyoruz?
Konu sahibi foruma uğrayalı epey olmuş.

Öncelikle kabuklar birbirine yapıştırılmamış! İç kısımlara erişmek için ayrı tasarlamış konu sahibi. He ben yapışmalı yapacam derseniz de yazayım. Bu tür birleşimlerde bir kabuğun kenarları diğerinin kenarlarını alabilir şekilde yapılıyor. Sonrasında da bu birleşme yüzeyleri laminasyon epoksi ve colloidal silika (kıvamlı bir epoksi) ile aralar dolduruluyor. İhtiyaca göre dış tarafa da bir-iki şerit kumaş daha yatırılıyor. Forumdaki kompozit üstadı Evren Varol. Kanalında baya detaylı videolar var. Özellikle bu video işlemi anlatıyor:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Kanalında daha, çok video var.

He ben olsam çift kalıba girişmezdim. Tek kalıpla yatırırdım kumaşları. Epoksi kürleşmeye başlayınca da şu geminin üst kısmındaki dikdörtgeni ve altındaki daireyi keserdim. Kumaşlar kuruyunca da bu bölgelerden ilk başta strafora kargaburunla girişirdim. Kabası bitince de asetonla komple temizlerdim iç kısmı.