Kış Projesi :) (SKYSURFER X8 EPO FPV 1410mm)

Oğuzhan KÖSOĞLU

Tecrübeli Uye
Katılım
3 Eyl 2014
Mesajlar
1,039
Tepkime puanı
1,195
İlgi Alanı
Heli
Arkadaşlar her ne kadar ana hobim helikopter olsa da uçak işini de bırakmamak lazım. Bölge şartlarından dolayı da en uygun model epo malzemeden elden fırlatmalı modeller oluyor. Zaten bixler modelimi biliyorsunuz. Yaklaşık 8 yıldır kullanıyorum. Üzerinde ntm prop 2836 2700 kv motor var. 3s sistemle kullanıyorum. Yaklaşık 1.5 kg itki veriyor. Gayette hızlı gidiyor.. Uçak işinde de hız yapmayı çok sevdiğim için dedim 4s bir sistem toplayayım. Bu modeli aldım. Thk de arf şekilde 3000 tl. Motor olarak bu sefer ntm prop 3536 1800kv motor seçtim. 4s lipo 8x4 pervane ile 2.5 kg civarı itki veriyor. Esc olarak redbrick 100 amper :) Protostan kalma. Tabi iyice yerde testlerini yapacağım. Bakalım sonuç ne olacak? Daha önceden kanat açıklığı 1200 mm olan volantex ranger ve 2000mm olan volantex modeli kullandım. İkisinide hiç beğenmedim. Bixler 2 modelinin tadını vermedi. 2000mm olan çok hantaldı.1200mm olan güzel süzülmedi. Bixler gibi hızlı ve kıvrak olmadı. Bulabilsem yine bixler 2 alırdım ama malesef yok. Pil olarak pilottrden 4s 1550 mah 100c pil sipariş verdim. Malum en büyük sıkıntı pil bulmak ve pil fiyatları. Teknik olarak pilin verileri sisteme uygun ama 1800 yada 2200 olsa daha iyi olurdu sanki. Dün aksam ufaktan inşaat işine giriştim. İlk iş olarak komple kanat ve gövdeyi koli bantı ile kaplamaya başladım.. Hem kazalarda darbe oranını azaltıyor. Hemde kanatların esnemesini de bir miktar alıyor. Birde 8 inç pervane monte edebilmek için bir arkadaşa şu parçayı bastırtıyorum.





Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Bir iki görsel paylaşayım. Baya toparladım modeli. Motorun ağırlığı motor mount ile beraber 150 gram olduğundan bir miktarda motor yuvasından yukarı kısımda olduğundan aileron komutlarında modeli yatırır gibi hissediyorum. Fikriniz nedir bu konuda ? Sadece hislerime dayanarak yazdım. Modelin pilsiz ağırlığı 600 gram civarı gelir.


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Dede torun yan yana :) Modele evde ilk gazı verdim. Motorda acayip bir güç var. Maiden için tırstım açıkçası:) Bakalım uygun bir fırsat bulursam hafta sonu maiden yapacagim.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol