www.bilimselyuzme.com

Lipo batarya pil seçimi

ömer tuna

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Motor olarak bunu=

Esc olarak bunu=

Sizce hangi lipo batarya pili almalıyım

Şimdi bu soruya kimse burada cevap veremez sevgili @ömer tuna kardeşim.

Mesajlarına yardım alabilmek istiyorsan ; neyi, neden, nerede kullanacağıı iyi ifade etmen lazım.

Mesela: "xxxx şu plana göre, ağırlılığı xxxx olan, xxx malzeden yapmaya düşündüğüm modellime (Uçak / Quad ?? ) uygun elektornik seçmek istiyorum.
(Kullanacağın modelin resmi falan varsa paylaşabilirsin)

Elimde şu ekipman ve malzemeler var : ........................................
Anladığım kadarıyla şu ekipman / Malzemelere :................................ ihtiyacım var.

Ben de ESC olarak....., Motor olarak....... pervane olarak................... seçtim.

Bu seçimlerinin doğru olup olmadı konusunda yardımcı olmanızı rica ederim......... gibi

Şimdi bu soruya kimse burada cevap veremez sevgili @ömer tuna kardeşim.

Mesajlarına yardım alabilmek istiyorsan ; neyi, neden, nerede kullanacağıı iyi ifade etmen lazım.

Mesela: "xxxx şu plana göre, ağırlılığı xxxx olan, xxx malzeden yapmaya düşündüğüm modellime (Uçak / Quad ?? ) uygun elektornik seçmek istiyorum.
(Kullanacağın modelin resmi falan varsa paylaşabilirsin)

Elimde şu ekipman ve malzemeler var : ........................................
Anladığım kadarıyla şu ekipman / Malzemelere :................................ ihtiyacım var.

Ben de ESC olarak....., Motor olarak....... pervane olarak................... seçtim.

Bu seçimlerinin doğru olup olmadı konusunda yardımcı olmanızı rica ederim......... gibi
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 169 gram ağırlığında, köpük malzemeden yapılmış küçük bir sabit kanat RC uçak modeli üzerinde çalışıyorum. Amacım başlangıç seviyesinde stabil ve kontrollü bir uçuş elde etmek.

Şu anda elimde bulunan ekipmanlar:

- Kumanda: FlySky FS-i6X + alıcı
- ESC: 20A brushless ESC
- (Henüz pil ve motor kesinleşmedi)

Planladığım ekipmanlar:

- Motor: Emax MT2204 2300KV brushless motor
- Pervane: 5 inch (5045 civarı)
- Pil: 2S (7.4V) 850–1000mAh LiPo (XT60 veya XT30 bağlantı düşünülüyor)

Model hafif olduğu için hem ağırlık hem de güç dengesi konusunda doğru seçim yapmaya çalışıyorum. Özellikle pil seçimi konusunda kararsızım (850mAh vs 1000mAh) ve soket tipi (XT30 / XT60) konusunda görüşlerinizi merak ediyorum.

Seçtiğim motor, ESC ve pil kombinasyonu bu ağırlıktaki bir model için uygun mu? Daha verimli veya dengeli bir öneriniz varsa duymak isterim.

Şimdiden teşekkür ederim.