Merhaba-Taner
Değerli arkadaşlar, öncelikle hepinizin mesajları için çok çok teşekkürler. Doğrusu bu kadar kısa zamanda bu kadar çok "hoş geldin" mesajı beklemiyordum; hem şaşırdım. Hem de sevindim. Havacılık sevdamız çok eskiden başladı. Ancak ilk ilgimiz model uçaktı. Bulduğumuz çıtalardan yaptığımız bir model uçağı hala hatırlarım. Bir elektrik motorunun uçurup uçaramayacağı üzerinde çok kafa yormuştuk. Sonunda pilleri taşıyamayacağını anladık
(Tabii o zamanlar böyle hafif ve güçlü piller ve motorlar yoktu.)
Alan kıtlığından uçaramadığımız bir lastik motorlu büyükçe bir model de yaptık sonraları.(O zamanlar profilleri şimdiki gibi maket bıçağı da bulmadığımızdan jiletle kendimiz keserdik, şimdi lazer kesimi çıktı) 2.el aldığımız bir içten yanmalı model uçak motorunu da akü, yakıt vb. imkansızlıklardan çalıştıramadık. Zaten çalıştırsak da R/c kumanda ve servolar Türkiyede yoktu, dışardan gurbetçiler kanalıyla geliyordu. Havacılık la ilgili diğer alanlara da yöneldik. Amatör paraşüt sertifikamızı kardeşimle beraber henüz lise çağlarında aldık. Ben sonraları meslek avantajından THK'dan "Model Uçak Rehber Öğretmeni" sertifikası da aldım. Yöremizde bir okulun açtığı ilk kurs olarak, geçen sene öğrencilerimize sertifika da verdik.
Uzun süredir, evde duran Cessna 182 tipi elektrik motorlu r/c uçağım ile geçenlerde kırım yaşadım. Sanırım, simülasyon çalışamadığımdan bir tecrübesizlik ve zor bulduğum bir alandaki araç ve kişilerin dikkatimi dağıtmasında dolayı oldu. (Modelin kutusundan çıkan simülasyon CDsi, PC'min W7 programında çalışmadığından simülatör programı arıyorum şimdi) Bunun dışında Karadenizin gelişmiş bir yerleşimi olan ilçemizde liman avantajını kullanmayı düşünüyorum. Tabii bunun içinde floatlar veya deniz uçağı modellerine yönelmek zorunluluğu karşımızda duruyor.(Pist sıkıntısı zorlasa da heli konusunda bir soğukluğum var nedense). Özetle
havacılık ve modelcilik geçmişimiz bu vaziyette. Diğer konuları başka başlıklar halinde sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Herkese tekrar çok çok teşekkürler...
Not: Mehmet Bey, Aydın beyi tanıyor olabilirim. Gerçi ilçemizde modelcilik henüz istenen bir seviyede değil ve bir birimizden çok kopuk gibiyiz. Aydın beyin soyadı Azaklıoğlu ise sanırım biliyorum. Bu arada simülatörle ilgili yanıt veren arkadaşlar için de; siteden bir program indirmeye başladım. İnşaallah Windows 7 ultimate'de çalışıyordur. Bendeki FMS cd'si çalışmıyor da :'(