Merhaba-Taner

Arkhesu

Yeni Uye
Katılım
23 Eyl 2013
Mesajlar
25
Tepkime puanı
0
Yaş
44
Selamlar, öncelikle bu yararlı siteniz için tebrikler ve teşekkürler. Benim en büyük rc sıkıntım alan yokluğu. Özellikle simülasyon bir de float yapımı konusunda desteklerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Adı : Taner
Soyadı : Özbağ
Nereden : Kdz.EREĞLİ
Mesleği : Eğitmen
Yaş : 40
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli / Uçak / Araba..) : Uçak ve su üstü modeller
Var ise Modelcilik Tecrübeniz: Mod.Uç.Reh.Öğretmeni
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : Net aramasında
Kullandığım Model(ler) : Gökçen, Flamingo ve benzeri serbest uçuş modelleri, Cessna 182 El.
 
Merhaba-Taner

Merhaba Taner Bey,

Oncelikle hosgeldiniz. Maaleef bu hobide alan sikintisi genel en buyuk problem. RC model olarak heliyi tercih etmedeki en buyuk etkenlerden birisi de bu olustur zaten ;)

Tekne konusunda olmasa da Simulasyon konusunda epey bir paylasimimiz oldu %p Simdiden keyifli forumlar :)

 
Merhaba-Taner

Hoşgeldiniz Taner Bey,

Sanıyorum modelciler olarak yer sıkıntısı yaşamayanımız yok. :-\ Burada simulatörle ilgili oldukça faydalı bilgiler bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Keyifli forumlar :saygilar:
 
Merhaba-Taner

Merhaba Taner bey,foruma hoş geldiniz.K.Ereğli den gelip aramıza katılan Aydın bey orada pist sıkıntınız olduğundan bahsetmişti zaten muhtemelen tanışıyorsunuzdur.Ereğli fazla uzak sayılmaz sizide hafta sonu uçuşlarımızda aramızda görmek isteriz.
 
Merhaba-Taner

Taner Bey, hoşgeldiniz. Yer sıkıntısından dolayı bir su uçağı yapmıştım. Ancak başka sıkıntıları var. Ayrı bir başlık altında sorularınız olursa bildiklerimi aktarmaya çalışırım.
 
Merhaba-Taner

Taner Bey, aramıza hoşgeldiniz, keyifli forumlar :saygilar:
 
Ynt: Merhaba-Taner

Taner bey foruma hoşgeldiniz
 
Merhaba-Taner

Değerli arkadaşlar, öncelikle hepinizin mesajları için çok çok teşekkürler. Doğrusu bu kadar kısa zamanda bu kadar çok "hoş geldin" mesajı beklemiyordum; hem şaşırdım. Hem de sevindim. Havacılık sevdamız çok eskiden başladı. Ancak ilk ilgimiz model uçaktı. Bulduğumuz çıtalardan yaptığımız bir model uçağı hala hatırlarım. Bir elektrik motorunun uçurup uçaramayacağı üzerinde çok kafa yormuştuk. Sonunda pilleri taşıyamayacağını anladık :D (Tabii o zamanlar böyle hafif ve güçlü piller ve motorlar yoktu.)
Alan kıtlığından uçaramadığımız bir lastik motorlu büyükçe bir model de yaptık sonraları.(O zamanlar profilleri şimdiki gibi maket bıçağı da bulmadığımızdan jiletle kendimiz keserdik, şimdi lazer kesimi çıktı) 2.el aldığımız bir içten yanmalı model uçak motorunu da akü, yakıt vb. imkansızlıklardan çalıştıramadık. Zaten çalıştırsak da R/c kumanda ve servolar Türkiyede yoktu, dışardan gurbetçiler kanalıyla geliyordu. Havacılık la ilgili diğer alanlara da yöneldik. Amatör paraşüt sertifikamızı kardeşimle beraber henüz lise çağlarında aldık. Ben sonraları meslek avantajından THK'dan "Model Uçak Rehber Öğretmeni" sertifikası da aldım. Yöremizde bir okulun açtığı ilk kurs olarak, geçen sene öğrencilerimize sertifika da verdik.
Uzun süredir, evde duran Cessna 182 tipi elektrik motorlu r/c uçağım ile geçenlerde kırım yaşadım. Sanırım, simülasyon çalışamadığımdan bir tecrübesizlik ve zor bulduğum bir alandaki araç ve kişilerin dikkatimi dağıtmasında dolayı oldu. (Modelin kutusundan çıkan simülasyon CDsi, PC'min W7 programında çalışmadığından simülatör programı arıyorum şimdi) Bunun dışında Karadenizin gelişmiş bir yerleşimi olan ilçemizde liman avantajını kullanmayı düşünüyorum. Tabii bunun içinde floatlar veya deniz uçağı modellerine yönelmek zorunluluğu karşımızda duruyor.(Pist sıkıntısı zorlasa da heli konusunda bir soğukluğum var nedense). Özetle :embarras: havacılık ve modelcilik geçmişimiz bu vaziyette. Diğer konuları başka başlıklar halinde sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Herkese tekrar çok çok teşekkürler...
Not: Mehmet Bey, Aydın beyi tanıyor olabilirim. Gerçi ilçemizde modelcilik henüz istenen bir seviyede değil ve bir birimizden çok kopuk gibiyiz. Aydın beyin soyadı Azaklıoğlu ise sanırım biliyorum. Bu arada simülatörle ilgili yanıt veren arkadaşlar için de; siteden bir program indirmeye başladım. İnşaallah Windows 7 ultimate'de çalışıyordur. Bendeki FMS cd'si çalışmıyor da :'(
 
Merhaba-Taner

Taner kardeşim, yazdıklarına bakılırsa havacılığın/modelciliğin gel geç bir heves olmadığı anlaşılıyor! Tekrar hoşgeldin :bravo: Bu işte uçuş alanı bulmak oldukça sıkıntı. Ama yine de insan, araçlar veya benzeri yerlerden uzak durmak gerek. Yalnızca kırım yaşayarak ucuz atlatmışsın, kendine ya da bir başkasına da zarar verebilirdi.
 
Merhaba-Taner

"Önce emniyet" mesajını vermekle haklısınız Ömer bey. Ancak okuyucular yanlış anlamasın. Uluslararası modelcilik emniyet tedbirleri, okulumdaki model uçak atölyemde bile asılıdır. Uzun bir yoldan sonra, biraz da tarif ile bulduğum pist/alan aslında o model bir uçak için uygundu. Bir araç zor görünecek kadar uzakta, diğeri ise güvenli mesafedeydi. Ancak modelci olmayan, orada tesadüfen bulunan insanların görüş mesafesinde uçuş yapmak, takdir edersiniz ki; insanın içinde bir huzursuzluk yapıyor. Bu arada yanımda(en küçüğü anaokuluna giden)çocuklarım da vardı.(Tabii onları da emniyete almıştım) Hatta kalkış için diken ve küçük de olsa engebeler olması dolayısıyla uçağı pistten değil, tek elimle atarak havalandırdım (diğer elimde radyo kumanda vardı da :D). Tüm bu etkenler birleşince kırım kaçınılmazdı ve uçuş da gerçekten kısa sürdü(20 sn.kadar :embarras: ) Yine de uçuşu pek geciktiremezdim çünkü Lipo pil raf ömrünü geçecekti. Neyse bir kaç kurtarış ve ters uçuş denemesinden sonra, benim çocukların çığlıkları, yakındaki aracın meraklı vatandaşlarının "wouuww" sesleri arasında model 90 derece ile burundan çakıldı. Sanırım ters bir rüzgarında etkisi oldu. Yine de bize en yakın uygun alanın orası olduğunu söyleyebilirim.
İlginiz ve hatırlatmanız için teşekkür ederim Ömer bey. Selam ve saygı ile cümlemize kırımsız uçuşlar diliyorum. :thumbup: