Merhaba.

İlgi Alanı
Heli
Merhaba RCKolik ailesi :)

Adı : İbrahim
Soyadı : Hopa
Nereden : Antalya
Mesleği : Öğrenci
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli / Uçak / Araba..) : Helikopter
Var ise Modelcilik Tecrübeniz: Yok.
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : Google araştırma yaparken karşıma çıktı.
Kullandığım Model(ler) : Yok.

24 Haziran'da üye oldu fakat tanışma konusu açmak bugüne kısmet oldu. O günden bugüne kadar geçen süreçte forumu bir hayli okuma fırsatım oldu . O kadar forumu okuduktan sonra ilk olarak kumanda almam gerektiğini kanısına vardım iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum ama :) 3-4 tan kumanda konusunu okuyup daha sonra Rasim Öztük Bey'e bir özel mesaj attım. Kendisi büyük bir nezaket göstererek uzun bir şekilde mesajıma geri dönüş yaptı ve ben de Fast-Lad'dan Spektrum Dx7s siparişi geçtim. Kumanda 3-4 gün önce yola çıktı . Bugün için de THK ' dan simülatör kumandası sipariş ettim. O da 1-2 güne elime geçer diye tahmin ediyorum. Şimdi gelelim kafamı kurcalayan asıl soruya.

Başta 450 sınıfı bir heli toplama isteği içindeydim. Bu ALZRC 'nin kitlerinden arada daha bir sürü model var Gaui X3 'te karar kılmama kadar sürdü fakat başta 450 sınıfı bir heli toplamak hem maliyetli hem uçurması bir hayli zor olacaktı. Kırım yaşadığım anda da çoğu 450 modeline göre ucuz bir kırım olacak olsa da öğrenciye göre pahalı olacaktı. Maliyet açısından ise kiti bu ay alırsam ; elektronik kısmını ise belki 3-4 ay sonra hazır edebilecektim . Haliyle 450 sınıfı bir heli olayını rafa kaldırıyor gibiyim fakat sizin yorumlarınızla tekrar raftan indirebilirim . :)

450 heli sınıfı tercihini rafa kaldırdıktan sonra aklım Blade 130 X ve MCPX BL ye takıldı. Bu iki model için açılan bütün konuları neredeyse kelimesi kelimesine okudum. Blade MCPX BL başlangıç için biraz hızlı ve kaçan bir model olacak gibi ama kırım masrafının düşük olması ,zaten kolay kolay kırılmaması biraz beni bu tarafa itti. Helinin en pahalı kısmı anakarta birşey olmadıktan sonra bana pilotaj olarak epey birşey katacağını ve bundan sonra 450 ve ya 550 sınıfı bir heliye geçmem gerektiğini düşünmeye başladım. Ne yapmam gerektiği konusunda biraz kafam karıştı aslında.

Sizlerin değerleri görüşlerini beklemekle birlikte saygılar sunuyor , iyi akşamlar diliyorum.

Ek: Blade MCPX BL - 181 ve ya 184 $ + kargo olarak fast-lad da satılıyor ve bu modeli anında alabilecek mali kapasiteye sahibim :D

Merhaba.

İbrahim hoşgeldin diyelim tekrardan %p

mikroya o kadar para çok bence :) yani ekonomik durum daha müsait olur, ne uğraşacağım wltoysla dersin blade alırsın align alırsın, saygı duyarım. Ama bence şu durumda mcpx bl lüks olur. kargo dahil gümrüğe girmezse 435 lira civarında bir para yapıyor. Tek pille gelecek ki bu yetmeyecek. Başka bazı masraflar çıkarması da olasılıklar dahilinde. O bakımdan geniş bütçelerin mikrosu gibi duruyor biraz.

Aslında keşke dx7s alacağına dx6i ile falan idare edip aradaki farkı heliye aktarsaymışsın. Ama kumanda başta alabileceğinin en iyisi olsa daha doğru bir tercih olur ilerde tekrar tekrar masrafa girmemek için. O bakımdan "bence" mcpx bl ile masrafa gireceğine v977 ile mikro keyfini yaşa...

Aslında daha da iyisi heli camiasında tanınan bir modelciden (forumlardaki isimleri az çok biliyoruz, aşinayız) güzel bir ikinci el 450 alıp doğrudan onunla başlayabilirsin. Tabii ne güzel sim kumandanı da almışsın, öncesinde uçuşa hazır hale gelene kadar bolca simülasyon çalışıp öyle geçersin 450ye... mcpx bl 435 lira diyoruz... Ben 450 plus'ı Celalettin abiden aldım, full Align elektroniği ile sorunsuz sapasağlam modeldi 400 liraya, bir de ikinci el lipo aldım o da sorunsuz 30 liraya falan... Gördüğün gibi aynı kapıya çıktık :) Tamam birisi sıfır diğeri ikinci el diyeceksin de, birisi mikro diğeri 450 sınıfı diğer yandan. Tabii şarj aleti, el aletleri gibi masrafların da olacak bu yanda. Ama tanınan kişilerin ilanlarını takip et, bol yedekli çok sağlam ilanlar oluyor ara ara... Gerekirse sanalpazar ile alır taksit taksit ödersin.

gaui x3 veya align sıfırlarından şimdilik uzak dur ekonomik olarak...

Son olarak tek başına mikro iyi de, 450 gibi "arazi" helileri sıkıcı olabiliyor. Grup olarak bir alana gidip piknik havasında hobiyi icra etmek kesinlikle daha zevkli ;) Bu forumda pek denk gelmedim sanırım ama diğer bir forumda Antalya ekibini görüyordum. İlgilenenler var yani oralarda, bence önce onlarla da bir tanış, iletişime geç, mümkünse buluşmalarına katıl ;)

Onca şey yazdım ama özeti; 450 sınıfına bu aralar durumum çıkışmaz ama cash 200 dolar çalışır MCPX BL ye diyorsan, bence alma yazıktır. :D

Yine de tercih senin tabi :)

Merhaba.

İbrahim aramıza hoşgeldin ,Rasim abin söylenmesi gerekenleri söylemiş bencede 450 için acele etme bolca sim çalış al bir 977 kıra döke öğrenirsin daha sonrada forumda 2.el ilanları takip edip aceleye getirmeden fiyat performans oranına göre bir 450 alırsın.

Merhaba.

Aramiza ve foruma hosgeldin Ibrahim :thumbup:

Rasim ve Tevfik abi zaten en ekonomik yolu cizmisler sana. Paradan cok mCPx BL ilk model olarak seni zorlayacaktir. Hemen sim calismaya basla. Bu arada V977 siparis et ve forum uzeriden temiz bir 450 alabilirsin ;)

Merhaba.

İbrahim kardeş öncelikle bence izlediğin yol son derece doğru,sim kumandası yerine 10-15 dolar arası bi dongle ile kendi kumandanı simde kullanabilirdin,bi arkadaşımın sim kumandasını denemiştim,kendim wireless dongle ile spektrum dx7se kumanda kullanıyorum,gerçek kumanda sim kumandasına göre bana daha çok keyif vermişti.ama sim çalışman şart.İkinci el sorunsuz 450'lik heli istersen ben yardımcı olurum,elimde iki tane 450 'lik var,Sıfırdan farksız bir şekilde toparlar,ayarlarını yapar , eğitim ayağı ,pil,spektrum alıcı ve 1 tane de swashpate leveler hediye eder,ilanda yazdığım fiyattan iki modelden istediğini veririm.İlan sadece bu forumda ve diğer forumda var başka biryerde yok.Şu anda satarsam sadece forumdan birilerine veya sahadan modelci arkadaşlarımıza satmayı düşünüyorum.Modellerin ikisini de beğenmediğin takdirde para iade garantisi mevcuttur.

Merhaba.

Hoşgeldin İbrahim,

Bana keyifli forumlar demekten başka söylecek birşey kalmamış. :saygilar:

Merhaba.

Herkese çok teşekkür ederim güzel ve yapıcı tavsiyeleriniz için.

Bugün simülatör kumandası geldi . Simülatörleri kur kumandayı ayarla derken akşamı ettim zaten. Sekmelere de simülatör derslerini ekledim yarın boş vaktimde izleyip uygulayacağım.

Aslında benim Mcpx BL , nano cpx ve ya blade 130 x bu tarz mikro modelleri düşünmemin sebebi simülatörde çalışırken , elimde olacak dx7s kumanda ile direk kullanabilecek olmam ve elimin dx7s'e alışması . Diğer türlü V977 alırsam ev kumanda tarlasına dönecek :D Dx7s i almamış olsaydım v977 'yi alırdım. Alışıncaya kadar ; simülatörden gerçek model uçurmaya geçinceye kadar dx7s yatacak bir köşede ve bu da beni üzecek :)

Merhaba.

Nano CP ve mCPx olabilir ama başlangıç olarak mCPx BL kesinlikle çok atik ve hareketli gelecektir. Blade 130 ise maliyet olarak sizi yorar.

Nano Cp ve mCPx fırçalı olduğu için belli bir süre sonra bunu fırçasız yapma isteyi duyacaksınız. Şahsi fikrim ise buna hiç gerek olmadan rahatlıkla 3 ay kullanabileceği ama işte insan video seyrettikçe benimki de böyle olsun istiyor, doğal olarak :laugh:

Ayrıca 2 kumanda olunca çok da fazla olmuyor bence. Özetle yerinizde olsam V977 / V922, ki V977 artık ağır basıyor, 1 tane alır ve ilk denememi bu modellerde yapardım. Unutmayın bu modeller öyle uzun dönemli ve tek modeliniz olmayacak. 3-5 ay bunları kullanın sonra mCPx BL yine alırsınız ;)