Merhabalar - Hakan Akkaya

orientexpress66

Yeni Uye
Katılım
16 Nis 2013
Mesajlar
17
Tepkime puanı
5
Yaş
58
Merhaba Modellcilik hayranlari. Ben Almanyadan Hakan. Mehmet arkadasimiz sag olsun bana bu RC forumu tavsiye etti bende üye oldum. Bazi Arkadaslarimiz beni tanirlar Istanbuldan. Eskiden Modellcilik net te idim ama bazi sivri dilli arkadaslarimiz bizi ne yazikki usandirdilar.Ama bir cok kisi ile hala arkadasim :)
Sahsima gelince ben Makina Ustasiyim.Bekar ve iki cocugum var.Oglum 25 Afganistandan (Askerlikten) yeni geldi Kizim ise 23 yasinda.Hobbime 6 yasimda maket ucaklarlan basladim su an 880 tane tüm Ucak kolleksiyonum var.( Icinde Tank ve Gemiler dahil). RC Modelcilik ise90 larda basladi ve su an Jetlerim ile 280nin üzerinde ucagim var. En kücükleri 80 cm en büyügü B 17 4 metre eninde.Bazi Modellerin kaliplarini kendim cikariyorum ve bazilarini modifiye ediyorum. Su an bir F 104 Starfighter 220 cm uzunlugunda ve bir de F 4 E Phantom hazirliyorum bunlari Istanbulda Havacilik Müzesine bagislayacagim belki gelecekte genclerimiz daha hevesli olurlar diye.Su an TC kullanilan tüm Ucaklar mevcut hatta F 102 Delta dart bile :)
Amacim bu güzel ucaklari TC üretip bu Hobbiyi Türkiyenin her kösesine götürmek.
Ileride bazi Projelerim olacak yarisma üzerinde.Scale.Planör,Combat,Acro gibi gibi.
Umarim ileride bende birseyleri sizinlen paylasip yardimci olabilirim
Saygilar Hakan Akkaya
 
Merhabalar

Hakan Bey,

Öncelikle beni kırmayıp forumumuza üye olduğunuz için teşekkür ederim. Her toplulukta olduğu gibi bazen istenmeyen tadsız olaylar yaşanabilir. Ama çok şükür, belki de henüz yeni bir forum olduğumuz için olabilir, bizim forumumuzda şu an için öyle arkadaşlar yok.

Hepimiz kendi imkanlarımız, bilgimiz ve tecrübemiz dahilinde, elimizin yettiği dilimizin döndüğü kadar paylaşımlarda bulunmaya çalışıyoruz.

Tek amacımız, sizin de belirtiğiniz gibi, ülkemizde modelciliğin gelişmesinde az da olsa küçük bir katkıda bulunmak. Yoksa geri kalanlar detay ve teferrüat.

Sizler gibi modelcilik konusunda eski ve deneyimli abilerimizin desteği ve katkıları ile umarım amacımıza bir adım daha yaklaşmış oluruz.

Selamlar ve saygılar :saygilar:
 
Merhabalar - Hakan Akkaya

Hakan Bey, aramıza hoş geldiniz. Bize katılarak forumumuzu daha da zenginleştirdiniz. Eminim ileride bilgilerinizi paylaşarak dağarcığımızı da zenginleştireceksiniz. Maalesef herşeyin çok çabuk tüketildiği günümüzde, birşeyler üretmeye çalışan birini aramızda görmekten gerçekten memnun oldum. Tekrar hoşgeldiniz.
 
Merhabalar - Hakan Akkaya

Hakan bey hoşgeldiniz, sizin gibi güzide ve tecrübe sahibi modelcileri gördükçe , forumumuz adına çok seviniyorum.Statik model yapıyorsunuz ve 800 adet maketiniz var.
Ağzım açık kaldı :eek: , gerçekten tebrik ederim.Forumumuz Rc model forumu olduğu için bazı arkadaşlarımız statik model işinin zorluklarını bilmiyor olabilir,diorama yapımı ve model eskitme işinin ne kadar sanat gerektirdiğini , 1/72 ölçeklerin ne kadar hassas toplanması gerektiğini , kendim de az çok statik model sevdiğim için biliyorum.
Bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak isteriz , ayrıca modelleriniz hakkında yapacağınız paylaşımlarla , forumumuz oldukça kaliteli bir içeriğe sahip olacağı için , kendi adıma çok mutluyum. :thumbup:
Galiba çenem düştü yine :laugh:...Tekrar hoşgeldiniz :saygilar:
 
Merhabalar - Hakan Akkaya

Merhaba Hakan Bey,

Aramıza hoşgeldiniz öncelikle. Sözleriniz değil ortaya çıkardığınız eserler sizi anlatıyor sanki. Forum olarak sizin tecrübe ve bilgilerinizden faydalanmayı çok isteriz. :saygilar:
 
Merhabalar - Hakan Akkaya

aramıza hoşgeldiniz hakan bey. statik modelciliğe epey ilgi duyup inceliklerini öğrenmeye hevesli biri olarak sizi yakından takip edeceğim.
 
Merhabalar - Hakan Akkaya

hoşgeldiniz hakan bey... koleksyonunuza ait fotoğrafları paylaşabilme imkanınız varsa çok mutlu oluruz... iyi forumlar...
 
Merhabalar - Hakan Akkaya

Hepinize cok cok Tessekür etmek istiyorum böyle güzel ve sicak bir Foruma katildigim icin bende memnunum.
Bazi Arkadaslarimiza belki yardimci olabilirim belki bazilarida bana :)
StatikModellerim Ucaklar 1/144-1/72-1/48-1/32 Tanklar 1/72 -1/35 Gemiler 1/72-1/570-1/720-1/350 kacamak ölceklerde var aralarinda.
RC Ucaklarim 1 dünya savasi , 2 Dünya savasi ,Akrobatik,Jetler, Reno Race ,x projekt x 15 veya x29 gibi,askeri Nakliye ucaklari, Ölcekler 1/12 ile 1/3 arasinda oynuyor
Jetler Büyükler fiberclass uzunluk 1,5 metre ile 2,2 metre arasinda ( F 104,F 16,F 4 Phantom,A7 Corsair,A4 Skyhawk,F 100 Super Sabre Mig 21 ,Saab Viggen gibi gibi
Kücük Jetler ( Epo) F 35,F 22 Raptor,Sea Harrier,Su 29 Berkut SR 71 Blackbird,F 4S Phanton ,F 18 Hornet,F 104 G starfighter ,F 86 gibi gibi
Akro ucaklar 1,8 ile 3 metre arasi Raven,Extra 230,300,330,Edge 540,Wiggen,Super Star ,Diablo,Christen Eagle,Pitts Typhoon gibi gibi
Bombarduman ucaklari Lanchaster, B 24 Liberator,B 17 Flying Fortres,Herkules c 160,Transal c 130
2 dünya savas ucaklari A1 Skyrider,Focke wul ,ME,Ju,Spitfire,Hawker sea fury,Hurricane,b 26 Boeing,Mitsubhi zero A2m6,f8f Bearcat ,P 40 curtis warhawk gibi gibi bunlarda 1,6 ile 2,4 metre arasi
Planörler 2,6 ile 3,2 metre arasi
Digerleri su an aklimda degil

Kalip olarak su an F 16 1,8 metreuzunlugunda,Me 109 2 metre eninde ,Zlin akro 1,7 metre eninde,Super Star akro 2 metre eninde,Focke wulf FW 154 moskito 1,6 metre eninde gibi gibi
Kumandalarim Mc 12,Mc 16 MC 16/20,MC 24 ve MX 16 2,4 Ghz
Fotoraflarin birkaci Facebookta digerlerini istege göre ekleyebilirim ileride ama
Ama zamanim olunca söyle kabadan elimdeki ucaklarin toptan resimlerini ekleyebilirim

Simdilik benden bu kadar Arkadaslar.
Saygilarla

Bir ricam daha var ben burda kimseye ne Hocalik yapmak niyetindeyim ne de ucaklarimlan hava atmak niyetinde. Kimse bana Hocam falan demesin Hakan yeterli :)
Yardima her zaman vakit ayiririmyeterki sizler bu Hobbyi TC de kalkindirip harekete gecirin
 
Merhabalar - Hakan Akkaya

Hakan Bey,
Öncelikle bu kadar modeli nerde muhafaza ediyorsunuz çok merak ettim doğrusu. :laugh:
Birde üretkenliğinize hayran kalmamak mümkün değil. :bravo:
Modellerinizi görebilmeyi çok isteriz. Merakla bekliyoruz. :saygilar:
 
Merhabalar - Hakan Akkaya

Dairemde bir oda,ofisim oldugu gibi ve Garajim agzina kadar dolu sadece b 17 oturma odasinda. Fotolari ileride siteye koyacagim ama Facebookta benim akrolar ve bir kac da model tamirhanesinde ucaklarim mevcut.
 
Merhabalar - Hakan Akkaya

Hakan Bey , bu kadar modeli olan ve üretken olan bir insan , artık modelcilikte bazı çıtaları çoktan aşmış demektir.Siz bu kadar mesafe almışken , modellerinizle hava attığınızı nasıl düşünebiliriz.Bu çok bayağı ve yüzeysel bir önyargı olur sadece.Ancak şunu net söyleyebilirim ki , kendi adıma , bu yazdıklarınızı okuduktan sonra , size HOCAM dememek için kendimi zor tutuyorum.Siz modelciliği bir hobi olarak değil , basbaya bir yaşam tarzı haline getirmiş olmanız gerekir ki :laugh: , ancak o zaman meydana çıkar bunca güzellikler...
Doğrusu merakla bekliyorum paylaşımlarınızı , biz bu forumda birbirimize oldukça samimi olarak hitaplarda bulunuruz , madem hocam denilmesini istemiyorsunuz , müsade ederseniz o zaman size ABİ diye hitab edeyim. :saygilar:
 
Merhabalar - Hakan Akkaya

hakan Akkaya' Alıntı:
Bir ricam daha var ben burda kimseye ne Hocalik yapmak niyetindeyim ne de ucaklarimlan hava atmak niyetinde. Kimse bana Hocam falan demesin Hakan yeterli :)
Yardima her zaman vakit ayiririm yeterki sizler bu Hobbyi TC de kalkindirip harekete gecirin
İşte biz yeni modelcilerin örnek alması gereken güzel bir davranış tarzı :bravo:
 
Merhabalar - Hakan Akkaya

Merhaba Arkadaslar
Yeni isten geldim ve söyle bir göz atayim dedim.
Evet benim Modellcilige duydugum ilgi yasam tarzi anlaminda.Ucaklarim icin Bekarligi tercih ettim ve 3 iliskimi sadece bu Hobby icin sonlandirdim.Hobbime anlayisi olmayan kisinin hayatuimda ne isi var dimi.
Neyse Abi tarzi cok güzel ve benim icin Abi tarzi yeterli.Su an DTM mercedesin arabalarini bitirmek icin cok calisiyorum Mayisin ilk haftasi yarislar basiyor ayrica SLS GT3 yarisi ve Australya DTM yarisida bizi baya zor durumda birakti. O yüzden ayda 280 ile 300 saat calismam normal.Kisacasi eger sorulariniza hemen cevap veremez isem bu meslegim icabi olan zaman kitligi. Simdiden Sorry ama Pazar günleri vaktim bos o zaman sorun degil.Yeterki Helikopter üzerinde soru sormayin hic bilgim yok ama cok arkadasim var Europ cup ta ucan :).Onlardan bilgi edinebilirim .Gerisi zaten sorun degil.
Simdiden hepinize iyi Aksamlar diliyorum sorusu olan istegi olan hic cekinmesin.
Saygilar Hakan
 
Merhabalar - Hakan Akkaya

hakan Akkaya' Alıntı:
......ama Pazar günleri vaktim bos o zaman sorun degil.Yeterki Helikopter üzerinde soru sormayin hic bilgim yok ama cok arkadasim var Europ cup ta ucan :).Onlardan bilgi edinebilirim .Gerisi zaten sorun degil.
Şimdiden vereceğiniz destekler için teşekkürler Hakan abi :thumbup: