www.bilimselyuzme.com

Merhabalar

Berkin Deniz

Yeni Uye
İlgi Alanı
Heli
ismim berkin 21 yaşındayım ankaradayım küçüklükden helikopter ve dronlara merakım mevcut aranıza yeni katıldım küçük modellerde çoğu yerde bulunan helikopter modellerinde deneyimim var şuanda daha yüksek modellere geçmek istiyorum ve 3d yazıcım ile sıfırdan yapmak istiyorum hem heli hem dron

Adınız / Soyadınız
Berkin Deniz
Nereden Katılıyorsunuz
Ankara
İlgilendiğiniz Model
Helikopter
Var ise Modelcilik Tecrübeniz
Küçük modeller
Foruma hoşgeldiniz
3d yazıcı ile yaptığınız deneyimleri paylaşmaniz çok güzel olurdu.

ismim berkin 21 yaşındayım ankaradayım küçüklükden helikopter ve dronlara merakım mevcut aranıza yeni katıldım küçük modellerde çoğu yerde bulunan helikopter modellerinde deneyimim var şuanda daha yüksek modellere geçmek istiyorum ve 3d yazıcım ile sıfırdan yapmak istiyorum hem heli hem dron
hosgeldin berkin , umarım merakini ve hevesini kaybetmeden ilerlersin.

Nacizane hevesini kırmak istemem ama 3D yazıcı ile 600- 700 sınıfıRC helikoptere ( en azından ust seviye ) muhtemelen sarf mazeme basarsın.
İniş takımı , Tail Fin , belki servo Horn . 150 -450 sınıfına daha fazla parça basilabilir sanırım , belki ana gövde bile

600-700 sınıfı heliye Main Frame ? orasi biraz muammali , ana gövdesi ortalama 2mm veya 3.5 mm kalinliği olan 600-700 sınıfı bir helikopterde , CF veya GF içerikli filementlerden
karbon fiber plaka veya g10 plaka rijitliği alınamaz gibi geliyor bana , Tabi 700 sınıfı bir heli icin ortalama X, Y eksenin de 30 x 30 baskı alanına ihtiyac duyulacaktır.Basacagın mühendislik sınıfı carbon fiber veya cam elyaf filementler içinde yazıcının belirli gereksinimleri karşılaması lazım.

Ayrıca belirtiyim bu filementleri basarken Kapali kasa bir yazıcı ve Basılan ortamın Havalandırılması şart.

Bu arada , 3D konusunda Heli parcalari basma fikri benimde uzunca zamandır merak edip araştırdıgım bir konu , bence cok yeni sayılırım bu 3D yazıcı konusunda ama şuana kadar bakındıklarıman anladıgım bu...

3D de ucak basılıyor , gayet te başarılı oluyor , Heli konusu biraz karmaşık sanırım.

Merakla 3D yazıcı ile Heli konusundaki argelerini bekiyorum , aramıza tekrardan hoş geldin.