MinimOSD ye MWosd firmware yükleme [Rehber]

futureng

Yeni Uye
Katılım
18 Eki 2016
Mesajlar
27
Tepkime puanı
2
Yaş
45
Malumunuz kamerada OSD sistemini kullanmak önemli. Fakat yurtdışından gelen fabrikasyon OSD yi çalıştırdığımızda kameradan ekrana gelmesi gereken bilgiler ve karakterler abuk subuk sa ve sağlıklı çalışmıyorsa, farklı tip firmeare ve ayarlar ile kullanabiliriz. Bu firmware çalışmalarından biri de MWOSD. OSD üzerindeki chip Atmega328 yani arduino ile bağlanıp, program atabileceğiz.

1- Buradan son sürüm dosyalarını bilgisayara yüklüyoruz. ( )
2-Ardino IDE ninde son sürümünü yüklüyoruz.
3- minimOSD cihazımızın GND, +5V, TX, RX, DTR çıkışlarını USB FTDI adapter ile direk bilgisayara bağlıyoruz. (Tabi OSD nin RX ini FTDİ nin TX ine. TX inide RX ine şeklinde bağlantıyı unutmuyoruz)
4-Arduino yu başlatıyoruz.
5-menüden bağladığımız board tipini seçiyoruz. Tools > Board > Arduino Pro or Pro Mini 5V, 16MHz, w/ ATmega328.
6- Tools > Port kısmından hangi seri porta bağladıysak onu seçiyoruz
7- File > Example> EEprom > Eeprom_clear örnek programcığını açıp, bir kereye mahsus çalıştırıyoruz, böylece minimosd nin epromunu temizliyoruz.
8- Temizlikten sonra MW_OSD klasörü içindeki MW_OSD.ino dosyasını tıklayıp Arduinoda açıyoruz. diğer pencereler varsa kapatın.
9-üst Menünün hemen altındaki TAB da bir sürü sekmeler açıldığını göreceksiniz. (Config.h, Def.h......)
10-Config.h a geliyoruz. bütün ayarlar burada, "define" yazan kısımların başındaki // işaretini silip o özelliği aktif hale getiriyoruz.
-Uçuş kartımız kontrolü ne ise onu aktif yapıyoruz ör: Betaflight, cleanflight

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


-Serial speed settings kısmında baudrate hızını 19200 seçiyoruz
-Serial MSP speed settings kısmında MSP_SPEED_LOW kısmını aktif yapıyoruz (diğer seçenekleri başına // koyup devre dışı bırakmayı unutmayın) Bu kısım aktif yapıldığında minimosd miz artık yazılımsal olarak seri iletişim yapacak. böylece bazı uçuşkartları OSD iletişimi için illa şu UART1 yada 2 yi kullanacan der. Bundan kurtulmuş oluyoruz.

11- EVet bu ayardan sonra artk üst menüden "upload" butonu şle programı minimoSD mize atıyoruz. Low Memory gibi bir uyarı çıkacak, önemli değil işlem gerçekleşecektir.

Bu işlemden sonra OSDye MWOSD nin grafik arayüzlü programı ile bağlanıp, ilk önce font tipi atacağız ve gözükmesini istediğimiz özellikleri aç-kapa yapacağız. MW_OSD_GUI\application.windows32\ klasöründeki MW_OSD_GUI.exe yi tıklayıp direk çalıştırıyoruz.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Payalasim icin Tesekkur ederiz Abdullah bey, guzel bir konu olmus :RCKolik:
 
Elinize sağlık Abdullah Bey, paylaşım için teşekkürler. :saygilar: