Model uçak pisti açıldı- Demokrat Kocaeli Gazetesi

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,420
Tepkime puanı
43,398
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Demokrat Kocaeli Gazetesinde çıkan pist açılışımız ile ilgili haber :saygilar:

[attachimg=1]

Türk Hava Kurumu, Kocaeli Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu ve Kartepe Belediyesi ortaklığında düzenlenen Model Havacılık Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Türk Hava Kurumu, Kocaeli Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu ve Kartepe Belediyesi ortaklığında ilk kez düzenlenen Model Havacılık Şenliği dün KOU Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu yeni pist alanında gerçekleştirildi. Model uçak, uçak, helikopter, multikopter uçuşu için elverişli olan 300 metre boyunda ve 60 metre enindeki pist açılışının da gerçekleştirildiği şenlikte Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, KOÜ Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof Dr Erhan Bütün, Türk Hava Kurumu Şube Müdürü Turgut Duman, Gebze, Kandıra, Gölcük ve Körfez Türk Hava Kurumları’nın şube başkanları ile çok sayıda davetli hazır bulundu.

“HAVACILIĞA DESTEK SUNUYORUZ”
İstanbul’dan ve Kocaeli’den toplam 25 pilotun gösteri için katıldığı şenlikte model uçak, helikopter ve multikopterler Kocaeli bölgesinde ilk olan bu pistte uçurulurken pilotlar da tüm marifetlerini sergileyerek izleyenlerden büyük alkış aldı. Ayrıca pisti THY’nin sportif Havacılık Kulübü’ne üye olan herkesin kullanabileceği de öğrenildi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren THK Kocaeli şube başkanı Turgut Duman, pist çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak, “Meşakkatli bir süreç geçirdik. Sivil Havacılıkla daha iyi işler yapabilmek için havacılığa destek sunuyoruz” dedi.

MODEL UÇAKLAR GÖSTERİ YAPTI
Ardından söz alan KOÜ Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof Dr. Bütün yeni bir aktiviteye imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, “Önümüzdeki yıllarda daha güzel aktiviteler yapacağız” dedi. Son olarak söz alan Şükrü Karabalık ise bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydederek, “Bu faaliyetlerin amacı çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak. Asıl zenginliğimiz insan kaynağımızdır. Bu etkinliğin her hafta düzenlenmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmalar sonrasında THK Kocaeli şube başkanı Turgut Duman emeklerinden dolayı Şükrü Karabalık ve Erhan Bütün’e plaket takdim etti ve program uçuş gösterileri ile son buldu.
 

Ekli dosyalar

  • Haber.jpg
    Haber.jpg
    27.2 KB · Görülme: 50