Mr. Houston kimdir

İlker Sönmez

Tecrübeli Uye
Katılım
29 May 2014
Mesajlar
1,494
Tepkime puanı
2,511
Yaş
47
Konum
Adana
Web sitesi
www.drilkersonmez.com
İlgi Alanı
Heli
Selamlar adım İlker Sönmez , 1976 doğumluyum , Adana'da yaşıyorum. Şehrin en büyük iki özel hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmaktayım. 3 senedir model helikopter ile ilgileniyorum ancak son 2 senedir elle tutulur modellerim oldu.

RC helikopterler ile ilgilenmeye başladığım ilk zamanlarda kimseyi tanımadığım için en büyük yardımcım forumlar olmuştur. Ancak o dönemde Türkçe forumlardaki bilgilerin kısıtlı ve zaman aşımına uğramış olmasından dolayı bildiğim çoğu şeyi Finless Bob , Mr Mel gibi hobicilerin videolarından öğrendim. Sahaya çıktığımda elektrikli ve flybarless modeller konusunda bilgi birikimi olan arkadaşlar bulamadım. Genel olarak yakıtlı ve flybarlı modeller bilindiği için gene yabancı kaynaklarla devam ettim. Daha okuyarak ve deneyerek öğrendiğim şeyleri paylaşmak isteyip Türkçe forularda yazmaya başladım. Cerrahpaşa'da öğretim üyesi iken yeni yetişen doktor arkadaşlara ders anlattığım gibi zevkle öğrendiklerimi karşılıksız paylaşmaya başladım. Ancak heryerde olduğu gibi yenilikleri anlatmak bazı insanların muhtemel maddi çıkarlarına engel olduğu için bazı tatsız olaylar gelişti ve forum işini bıraktım.

Sağolsun Mehmet Küçüksarı ile Helicommand üzeriden doğan samimiyetimiz sonucu burası ile tanıştım. Bir süre takip ettikten sonra daha kafa dengi ve faydalı olarak bulduğum için paylaşımda bulunmaya karar verdim. Mr. Houston lafıda bir kaç kez problem çıktığında telefonla arkadaşların problemlerini çözmemizden sonra ortaya çıkmış , benimde bayağı sonra haberim oldu lakabımdan :)

Sırasıyla Sahip olduğum modeller:
Çeşitli oyuncaklar
Align Trex 450 DFC
Align Trex 600E Pro
Mikado Logo 550 SE
Goblin 700
Goblin 500

Şu anda Mevcut modellerim:
Synergy E5
Gaui X5

Kumanda : Futaba 8FG Super

İlgili modeller ile görüş isteyen olursa yardıma hazırım. Saygılarımla.
 
Mr. Houston kimdir

Hoşgeldiniz İlker Bey , yazılarınızı kardeş forum Heliteknikte takip ediyorduk zaten , aramıza katılmanız bizim için ayrı bir mutluluk ve onur vesilesi olmuştur.
Şimdiden yapacağınız paylaşımlar adına teşekkür ediyor , keyifli forumlar diliyorum....... :saygilar:
 
Mr. Houston kimdir

:RCKolik: foruma hoş geldiniz İlker Bey,

Anlattıklarınıza göre siz sahip olduğunuz bilgileri tırnaklarınızla kazıyarak edinmişsiniz :saygilar:

Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız, bilgi ve mutluluk paylaştıkça güzeldir %p
 
Ynt: Mr. Houston kimdir

Hoşgeldiniz ilker bey foruma :) açıkçası böyle tek başına bir şeyler yapmak cidden kolay değil hele sahada hiç kolay değil sanırım sizde cerrahligin verdiği bir sogukkanlilik var :) ben abilerimiz yardım etmesine rağmen elim ayağım titredi :D sizi o yüzden tebrik ediyorum :saygılar:

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ynt: Mr. Houston kimdir

Recep Şurgun' Alıntı:
... hiç kolay değil sanırım sizde cerrahligin verdiği bir sogukkanlilik var :) ben abilerimiz yardım etmesine rağmen elim ayağım titredi :D sizi o yüzden tebrik ediyorum :saygılar:

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Recep, gerçekten çok doğru bir tespit %p
 
Mr. Houston kimdir

Hoşgeldin abi :) Diğer forumda çok faydalı şeyler paylaşıyordun geri dönmene sevindim :) En son Synergy almıştın onu göremeden ayrıldın o ne alemde bi ara paylaşabilir misin ?
 
Mr. Houston kimdir

ilker abi hoş geldin ;)

konu ile alakasız olabilir ama bişey sorcam gob700 nerde sahip oldugum modellerim kısmında yok ??
 
YNT:) Mr. Houston kimdir



Slm. İlker bey :saygilar:

Aramıza ve foruma katılmanıza çok sevindim hemşerim ;)

Acemi bir helici olarak sizden destek alabilirim, keyifli forumlar dilerim. :RCKolik:
 
Mr. Houston kimdir

İlker kardeşim tekrardan merhaba ve hosgeldin :thumbup:

Forum olarak senden ve tecrübelerinden çok güzel bir şekilde istifade edeceğimizi düşünüyorum. :)

Malum yaptığımız hobi resmen bir derya. Micro'sundan 800 sınıfına kadar modeller ve bu modellerde kullanılabilecek en uygun ekipmandan en pahalı ekipmana kadar epey bir seçenek var.

Şahsen ben hayatım boyunca seçeneklerin ve imkanların çok olmasından yana olmuşumdur. Netice de seçici olarak avantaj bizde :D
İhtiyacımıza, beklentimize ve her şeyden önce bütçemize göre kendimize uyan en uygun çözümü seçebilir olmanın esas olduğunu düşünüyorum.

Örneğin zamanında senin yapmış olduğun kurtarma (rescue) sistemli FBL yazıların aldığı tepkileri hatırlıyorum.
Yok efendim o kadar para bu cihazlara verilirmiymiş. Yok efendim ben zaten yere yakın uçuyorum, zaten beni kurtarmaz ki. Ben bu parayı bu üniteye vereceğime yedek alırım.. vb
Oysa benim yıllardır aklımda olup da gerekli araştırmayı yapamadım bir üründü ve sayende şu an bunu kullanabilirim. Evet maliyet açısından yüksek ama ben bazı şeylerden kısıntı yapmak süretiyle bu ihtiyacımı karşıladım ve gayette memnunum. Bunu da senin paylaşımlarından aldığım güven ile yaptım.

Şimdi herkesin farklı bir düşüncesi olması gayet normal. Ama bence esas olan bize uygun olmayan bir şeye hemen kestirip atarak GEREKSIZ ya da HATA deyip kötülememektir, hele de bir de teknik olarak söylenenler doğru ise.

Zira paylaşımlarda sunulan farklılıklar bizler için birer kazançtır :halay: Çok şükür forum ortamında bu saygıyı, bu hoş görüyü ve RENK kattığını düşündüğümüz bu paylaşımları hep destekledik ve desteklemeye el birliği ile devam edeceğiz :thumbup:

Kusura bakmayın lafı çok uzattım :embarras: Son olarak konuyu çok güzel bir şekilde özetlediğini düşündüğüm aşağıdaki "HÜKÜMET KADIN" filminden yaptığım kısa bir alıntı videosu ile tamamlamak istiyorum.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Mr. Houston kimdir

Herkese teşekkür ederim.

Öncelikle ne kadar uçarsam uçayım hala günün ilk uçuşunda bir titreme olayı mevcut. Hiç kaybolmayacak bir his bu. Helikopter hobisinin ne kadar bu kadar bağımlılık yaptığının sebebi bence burada saklı. Araba uçak vs gibi modellerde eğlence ön planda iken helikopterde adrenalin daha ön planda oluyor , o yüzden bağımlılığı daha kuvvetli.

Sırrı Bey , arkadaşlarla hafta sonları misis tarafına gidiyoruz , kelaynak havacılık kulübü havaalanını kullanıyoruz. Helikopterle ilgilenen şu anda devamlı giden dört kişiyiz. En büyüğümüz Cengiz hocamız , kendisi Çukurova üniv. de profesördür , düz uçuşlar yapar Trex 450 - 500 modelleri var. Diğer bir arkadaşımız Mesut özel bir şirkette mühendis olarak çalışıyor , kendisinin Goblin 700 competition ve Trex 700 DFC HV modelleri var. Erhan aramızda en iyi uçandır. Jet tanker üs komutanlığında askeri personeldir. Kendisinin Goblin 700'ü var. Bir de ben en devamsız olarak katılıyorum , elimdeki modeller yukarıda yazıyor.

Edizim Goblin 700'ü kit+motor olarak verdim. Yerine sıfır full combo gaui x5 FES aldım , kalan elektroniği olduğu gibi synergy'ye geçirdim. Neden dersen goblini uçururken her ne kadar sistemin kurtarma yapsada çekinerek uçuruyordum. Synergy geldikten sonra 3 ay kadar sadece bir iki kere uçurunca yerine daha şamaroğlanı olabilecek bir model olsun dedim. Belki sene sonuna doğru gene büyük bir model alabilirim. Helikopterde masrafı tutan zaten elektroniği , kitleri çok birşey tutmuyor.

Berkay Synergy modeli tareq'in de methettiği kadar var , helikopterlerin monster truck (stadyumlarda gösteri için arabaları ezen kamyonlar gibi) versiyonu. Herşeyi ekstralı ve full upgradeli geliyor. Tam benim istediğim gibi , değiştirmeyi düşünmüyorum. Filonun kalıcı bir parçası oldu. 550-600-700 boyutlarında kullanabildiğin için her türlü ihtiyaca cevap veriyor. Goblinin elektroniğini geçirdikten sonra tam bir canavar oldu ama daha kablolamayı yapıpta uçuramadım , kısmetse bu hafta sonu nasıl bir canavar yarattığımızı görecez.
 
Mr. Houston kimdir

İlker bey hoşgeldiniz. :RCKolik:

Bu hobiye gönül veren doktorlarımızdan birisi olduğunuzu görünce durdum ve biraz düşündüm.

Şu ana kadar azımsanmayacak cerrah bu hobiye gönül vermiş durumda herhalde stress alıcı bir özelliği de mevcut.

Keyifli forumlar dilerim. :saygilar:
 
Mr. Houston kimdir

İlker bey hoşgeldiniz.
Mr Houston olarak Mehmet ve Türker kardeşlerim benim helikopterimi ayarlarken sizi defalarca aramış ve yardımlarınızı almıştık,
size teşekkür etme imkanı bulamamıştım forumumuza katılmanız bizleri mutlu etti.
Tekrar Hoş geldiniz ve çok teşekkür ederim.
 
Mr. Houston kimdir

İlker Sönmez' Alıntı:
Berkay Synergy modeli tareq'in de methettiği kadar var , helikopterlerin monster truck (stadyumlarda gösteri için arabaları ezen kamyonlar gibi) versiyonu. Herşeyi ekstralı ve full upgradeli geliyor. Tam benim istediğim gibi , değiştirmeyi düşünmüyorum. Filonun kalıcı bir parçası oldu. 550-600-700 boyutlarında kullanabildiğin için her türlü ihtiyaca cevap veriyor. Goblinin elektroniğini geçirdikten sonra tam bir canavar oldu ama daha kablolamayı yapıpta uçuramadım , kısmetse bu hafta sonu nasıl bir canavar yarattığımızı görecez.
Gerçi sonuç belli ama biz yine de başarılı maidenler diyelim. :thumbup: Goblin sonrası bir de bu model mi çıkıyor karşımıza ne :D Tam da yeni bir model siparişi verdikten sonra :D

Acaba ilerleyen günlerde bu modelle ilgili daha fazla bilgi almamız mümkün olabilecek mi :)