MSH Protos Max V2 Swash Leveling Tool Kullanımı
Ben daha montaja başlamadığımdan hazır videolarla idare ediyoruz
Pitch checker olayına gelince, gerçekten hoş

Aynı parçanın farklı yüzeylerini kullanarak hem swash servoları için, hem kuyruk servosu hornları için 90° ayarı yapabilmek ve üniteden trim işleri ile uğraşmamak güzel..
Sadece swashı level yapmıyor, link uzunluklarını manuale göre yaptıysak eğer, araya o parçayı koyunca paller tam 0° oluyor ve servo hornlar da tam 90° oluyor... Tabii kumandada orta stick konumunda olmak gerekiyor veya ünitelerin bazı modları var servoları orta pozisyona alıp, kumanda komutlarına orta civarında veya tamamen yanıt vermemesi için... Videoda da bundan yararlanmış.
İlk defa jr forza 450 de kullanmıştım servo horn adapter ve beğenmiştim. Bu modelle de birlikte geliyor hem adapterlar ve hornlar, hem de blade checker... Olması şart değil upgrade olarak da sunulabilirdi, sonuçta toplamda 70 dolarlık malzeme var...
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Diğer yandan rotordaki pitch indicatora bakarak ayar yapmam ben. Yani arada bir bakarım belki ilerde, kabaca bir fikir verir... Ama rcloggerıma daha çok güvenirim. Zaten dijital pitch gauge kullanmak için helinin bir yerini sökmemiz gerekmiyor, kullanımında çok bi zahmet yok.
Level tool ise pratik bir çözüm ama ben hep tek tek değil de üçünü aynı anda görmek istedim. Zaten vbar neoda da servoları tek tek değil de aileron elevator ve collective olarak (ikili veya üçlü kombinasyonlar halinde) hareket ettirip ayarlıyoruz trimleri... Gerçi artık bu ekranda da trimler orta yerinde kalacak, hornu bi diş yukarı, olmadı bi diş aşağı, o da olmadı trim ile ayarla gibi arayışlarda olmayacağım
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Emre abi haklısın, keşke hepsinde olsa

Zamanla olur inşallah diyelim.. Forza 450 de de vardı dediğim gibi... Tail için olmasa da main rotor için vardı plastik bir parça swashın altına konulan.. Helinin boyutlarından dolayı o kadar da precise olmuyordu belki ama vardı yine de