Naze32 Motorlar Farklı Ve Saçma Hızlarda Çalışıyor Bazende Duruyor...

Herşey normal gibi gözüküyor lakin gazı verince drone ileri dogru gidiyor.
 
Herşey normal gibi gözüküyor lakin gazı verince drone ileri dogru gidiyor.
Drone yerine Quad derseniz daha çok makbule geçecek :)

Bir de bizler forum ortamında pek “Drone” ve “Droner” kelimelerini kullanmayı sevmiyoruz. Sebebini ise şu yazıda bulabilirsin.

 
Öncelikle, o gördüğün ekranda uçuş kartının esc'lere gönderdiği pwm değeri görülüyor. Bu dolaylı olarak motor hızını etkiliyor olsa da, kesinlikle motor hızı demek değil.

İkinci olarak aradığın mod horizon modu. Horizon modunda kontrol kartı stikler orta noktada olduğunda modeli dengede tutmaya çalışır. Ancak bu modelin duracağı anlamına gelmez. Uçan bir modelde sabit kalabilmek için sadece komutu vermeyi bırakmak yetmez, bir de tersi komut gereklidir. Tabi bu gerçek dünyada böyle de işlemez, mutlaka dengeyi bozan dış etkenler olur.

Buradan üçüncü kısıma geliyoruz. Kendine iyi-kötü bir kumanda alman şart. İlerleyen zamanlarda nasıl bir fantezi yapmak istiyorsan onun peşinden gidebilirsin, ancak normal bir kumanda ile bile modeli uçuramayacağın şu anki seviyende pot çevirerek herhangi birşey uçurman söz konusu değil. Daha yürümeden bisiklet üzerinde akrobasi yapmaya çalışıyorsun.

Dördüncü olarak, kontrol kartının tepkilerinde hiçbir anormallik yok. Bir roll komutu verdin, ancak quad roll ekseninde açı değiştirmedi. Kontrol kartı beklediği açı değişimini görene kadar aynı komutu göndermeye devam edecektir.

Son olarak videoyu çekerken telefonu yan tutarsan ve biraz titretmemeye çalışırsan, belki ekranda birşeyler görebilme ve yardımcı olma şansımız olabilir. Görüntülerden neredeyse hiçbir şey anlamadım.
 
Sevgili Emre Darak

Multicopterini uçurmak için göstermiş olduğun cabayı hepimiz görmekteyiz. Bu amaç uğruna zaman ayırdığın kafa yorduğun ve çalıştığın yadsınamaz. Ancak multicopterinin sağlıklı ve güvenli uçabilmesi ancak fiyat performas oranına göre seçilecek bir kumanda ve alıcısı ile mümkün olabilecektir. Zira bu uçan cihazlar hakikaten bazen tehlikeli olabilirler. Nizami bir donanıma sahip olmanız ( kumanda ve alıcısı) durumunda gerek moderatörlerimiz, gerekse ben sorunun çözümü için daha çok yardımcı olabileceğimize inanmaktayım.

Bu arada gerek izzet hocamızın gerekse emre kaman hocamızın konu ile ilgili değerli görüş ve ifadelerine aynen ve birebir katılmaktayım

Sevgi ve saygılarımla
Şakir polay
 
Tekrardan cümleten selamun aleykum herkese.... Aradan biraz vakit geçti baya bir... Ben quad'ı uçurmayı başardım lakin şimdi şöyle bir sorun ile karşılaşıyourm...

Angle modda kullanmış oldugum quad havalanıyor çok güzel bir şekilde lakin belli bir tarafa dogru süzülüyor... Halbu ki ben sadece throttle degeri vermiştim.

Anti-Gravity modunda kullandıgımda ise oldugu yerden daha düz bir şekilde havalandı. Angle moda göre çok daha düz bir şekilde havalandı ama o modda da yine bir tarafa dogru süzülüyor.

Burada yalpalanma kelimesini kullanmak istemiyorum çünkü quad'ın dengesi ile alakalı herhangi bir sorun oldugunu kesinlikle düşünmüyorum. Çünkü ileri sag sol gibi komutlar verince bunları gayet güzel gerçekleştiriyor. Ama kalkış esnasında bir tarafa dogru süzülüyor. Bıraksam gidecek yani...

Düşündügüm bir kaç sorun var bunları uygulayınca düzelmesini umuyorum sizlerden de ne kadar yanlış ya ad dogruyum ögrenmek istiyorum ya da önerebileceginiz fikir var ise...

Motorların kenarlarına aliminyum bant yapıştırarak bir şekilde motorların balansını yapmaya çalışıcam. Motorların titreşimini önlemek için...
Pervane balansı yapmaya çalışıcam...
Quad agırlık merkezini kontrol edicem...

Aklıma bu sorunlar geliyor var mı acaba başka bir yerde problem olma ihtimali... Ben hafifte olsa illaki bir tarafa dogru gider ama bu öyle bir şey degil süzülüyor bildiginiz... Bıraksam gidecek yani..

Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için...

Bu kendimce düşündügüm çözümleri uygulayınca çözülürse çözüldü derim eger ki çözülmezse videosunu atarım sizlere sorunun...