www.bilimselyuzme.com

oğlum adına merhaba

volkan ç

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
herkese merhaba

adım volkan
ankaradayım ve 40 yaşındayım
çıkma far tamiri ve satışı yapıyorum
foruma girme amacım 10 yaşındaki oğlum.
evde 3d yazıcımız var ve bu zamana kadar eksi, bozulan arabalarının uzaktan kumanda sistemlerini kullanarak bir şeyler yaptık.
son zamanlarda youtubeda gördüğü model uçakcılar ilgisini çektiği için kendisinin basacağı bir uçağı uçurmak için gereken elektronikleri ararken burayı buldum.

rc kumanda, esc, dc motor, pil vs konularında ürün ve satıcı tavsiyelerinizi istiyorum. şimdiden teşekkür ederim

Adınız / Soyadınız
volkan ç
Nereden Katılıyorsunuz
ankara
İlgilendiğiniz Model
Uçak
Var ise Modelcilik Tecrübeniz
0
Hoş geldiniz. Oğlunuz için güzel zaman geçireceği bir şey arıyorsanız bence çok doğru bir yer değil. İlk etapta kolay gibi görünüyor olsa da öyle değil. İlgi isteyen okuma araştırma isteyen el becerisi isteyen bir hobi. He siz tüm bunları yaparken oğlunuzun sizin yanınızda keyif almasını düşünüyorsanız o da biraz muamma.

Diğer taraftan olmaz diye bir şey yok. Eğer ilgi kırıntıları varsa oğlunuzda; sizin ciddi bir çalışma yaparak öncü olmanız ve bir çok şeyi öğrendikten sonra oğlunuza da öğretmeniz mümkün. Fakat başta sizin bol bol çalışma okuma yapmanız gerekmekte. Sonrasında tabiri caizse sizin lokmaları çiğneyerek oğlunuza vermeniz suretiyle bu hobiden keyif alabilir. Maalesef uzaktan kumandalı araba veya tekne gibi değil uçan araçlar. Tüm çaba bir anlık hata ile yok olabilir.

Sonuca gelirsek 3d yazıcı ile uçak yapma fikri bu hobiden çabucak soğumanın en kolay yolu. İkinci kolay yolu ise tanımadığınız bilmediğiniz kişilerden ikinci el haşatı çıkmış bir şeyler satın almanız. Doğru yol ise depronla veya xps malzeme ile güzel bir trainer uçak yapmanız. Şimdi hangi uçak diye sormadan önce forumda bol bol okumanız gereken konu olduğunu hatırlatmak isterim. Çok keyiflidir insanların tecrübelerini okumak ve öğrenmek. Şimdiden kolay gelsin.

Burada 3d baskı uçak ile alakalı yorumlar var.

Hoş geldiniz. Oğlunuz için güzel zaman geçireceği bir şey arıyorsanız bence çok doğru bir yer değil. İlk etapta kolay gibi görünüyor olsa da öyle değil. İlgi isteyen okuma araştırma isteyen el becerisi isteyen bir hobi. He siz tüm bunları yaparken oğlunuzun sizin yanınızda keyif almasını düşünüyorsanız o da biraz muamma.

Diğer taraftan olmaz diye bir şey yok. Eğer ilgi kırıntıları varsa oğlunuzda; sizin ciddi bir çalışma yaparak öncü olmanız ve bir çok şeyi öğrendikten sonra oğlunuza da öğretmeniz mümkün. Fakat başta sizin bol bol çalışma okuma yapmanız gerekmekte. Sonrasında tabiri caizse sizin lokmaları çiğneyerek oğlunuza vermeniz suretiyle bu hobiden keyif alabilir. Maalesef uzaktan kumandalı araba veya tekne gibi değil uçan araçlar. Tüm çaba bir anlık hata ile yok olabilir.

Sonuca gelirsek 3d yazıcı ile uçak yapma fikri bu hobiden çabucak soğumanın en kolay yolu. İkinci kolay yolu ise tanımadığınız bilmediğiniz kişilerden ikinci el haşatı çıkmış bir şeyler satın almanız. Doğru yol ise depronla veya xps malzeme ile güzel bir trainer uçak yapmanız. Şimdi hangi uçak diye sormadan önce forumda bol bol okumanız gereken konu olduğunu hatırlatmak isterim. Çok keyiflidir insanların tecrübelerini okumak ve öğrenmek. Şimdiden kolay gelsin.

Burada 3d baskı uçak ile alakalı yorumlar var.
Hoşbulduk, net cevap için teşekkürler. keyifli olabilecek kısmı kendisisinin bir şeyler üretiyor olması, en azından öyle hissetmesi. yoksa uçurmanın çok zor olacağını, kaza-kırım ihtimalinin çok yüksek olduğunun farkındayım ama bunun da yeni bir meydan okuma, eksikleri-hataları düzeltme şansı olabileceğini düşünüyorum.

yani oğluma; hayatta sorunlar çıkabilir, ama bunlar bazı değişiklikler yapılarak çözülebilir de mantığını aşılatabilecekse benim için amacına ulaşmış olur.

foruma yolumu düşüren olay frysky mı yoksa biraz daha para vererek radiolink mi vs diye ararken çıkan sonuçlardan birisi yüzünden düştü zaten ama girdikçe detaylarda boğulmaktan da korkuyorum, bahsettiğiniz başarısız bir kaç girişim sonunda soğuma riski de var o yüzden sizin başlangıç linklerinden takip ederek bir bakalım

Thkmodelucak sitesinde 8400 TL'ye arkadan pervaneli çok tatlı başlangıç uçağı var. İlk uçak olarak alınmasını önerirdim. İnsanın eliyle yapacağı model uçak işi uzmanlık istiyor. Daha uçak uçurtmayı bilmeden, tamir etmeyi bilmeden , kendi elinizle model uçak yapmak zor bir iş. Bilgisayar similasyon çalışmanız gerekecek. Ardından da başlangıç modeli ile uçmaya başlayabilir. Thkmodelucak sitesinden Ankara da uçak ucuranlar ile de iletişim kurabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: volkan ç
Thkmodelucak sitesinde 8400 TL'ye arkadan pervaneli çok tatlı başlangıç uçağı var. İlk uçak olarak alınmasını önerirdim. İnsanın eliyle yapacağı model uçak işi uzmanlık istiyor. Daha uçak uçurtmayı bilmeden, tamir etmeyi bilmeden , kendi elinizle model uçak yapmak zor bir iş. Bilgisayar similasyon çalışmanız gerekecek. Ardından da başlangıç modeli ile uçmaya başlayabilir. Thkmodelucak sitesinden Ankara da uçak ucuranlar ile de iletişim kurabilirsiniz.
ama o sadece boş kutu, boş bir kutu için de benim için çok para