Özellikle jetçiler için isimsiz proje.

Sumer Yamaner

Moderator
Katılım
17 Eyl 2013
Mesajlar
8,762
Tepkime puanı
23,146
Yaş
61
Konum
İstanbul
Web sitesi
www.sumeryamaner.com
İlgi Alanı
Uçak
Yeni bir projemiz var. Ancak isim koyamadım. Neler yaptığını okuyunca bana hak verirsiniz diye düşünüyorum.
Proje özellikle jetçilere hitap ediyor. Electron (ya da başka marka elektrikli) retract sistemi için üç dikmelik retract kontrolcüsü + retract kapandığında burun dikmesini merkezleyip kilitleme modülü + burun dikmesi için subtrim ve reverse modülü + iki kanallı, analog doze edilebilen fren kontrolcüsü.
Buna istenirse altı kanallı iniş takımı kapak kontrolcüsü de entegre edilebilecek.
Tümünün elektronik devre ve yazılım testleri tamamlandı.
Prototipin baskılı devresini kendim üreteceğim ve Mehmet Öztekin'in jetine monte edeceğiz.
Sonra jetçilerin pamuk elleri cebe girer artık! :D :p
 
Bu proje de tamamlandı. Biraz kolayına kaçtım bu sefer. Hazır çalışan ve aylardır kendini kanıtlamış olan retract kontrolcüyü yeniden tasarlayıp her şeyi aynı plakete koymak yerine aynı boyutta ikinci bir plakete iki ayrı modül (fren kontrolcüsü ve burun dikme kontrolcüsü) yerleştirdim. Her biri kendi işlemcisi ile çalışıyor. Daha modüler bir sistem oldu. Plaketler sırt sırta duruyorlar. Arkadaşım bir de kutu basacak ve Electron'un kimbilir kaç Euro'luk kontrolcüsü frende daha da geliştirilmiş işlevi ile 200 liraya malolmuş olacak.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Sonuçta yeni devremiz hem üç adet elektrikli retractı kontrol ediyor, akım izlemeli sıkışma kontrolü yapıyor, hem iki freni kısmen proportional (bir tür ABS gibi) kontrol ediyor, hem de rudder ile burun dikmesinin uyumunu (subtrim ve reverse ile) sağlıyor. İniş takımları kapatılırken burun dikmesini orta konuma getirip, iniş takımları tam olarak açıldıktan sonra rudder sinyalini burun servosuna iletmeye başlıyor.
 
Abi SAB Firması sana rakip olmaya karar vermiş :D

SAB Landing gear ünit

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp