Piaget Micro 3D Indoor Uçak Toplama : Volume-1

Piaget Micro 3D Indoor Uçak Toplama : Volume-1


Ayhan forumda uçak planları ve kullanılacak malzeme bilgilerinide bulabilirsin. ;)
Hatta adım adım yapım aşamalarını paylaşan arkadaşlarımızda oldu.
 
Piaget Micro 3D Indoor Uçak Toplama : Volume-1

Hocam onlarıda gördüm de ben daha gelişmiş bir model yapmayı düşündüm o msjı yazarken. Yani belki yapımı 6 ay sürecek ama işin sonunda iyi bişey çıkması gerek.

Ben malzemeleri merak ettim. Kendim uçak tasarlasam, bunu havalandırabilmek ve havada istediğim hareketi verebilmek için oranlar ne olmalı. Mesela uçağın kanat büyüklüğü neyle orantılı olmalı. Ağırlığı kaç gr ise hangi motorlar takılmalı , Kanat arakasındaki hareketli parçaların büyüklüğü ne ile orantılı olması gerek, gibi konular önemli,


Aslında msjı yazarken yolcu uçağı yapmak istemiştim, airbus veya boeng ama inceledim gövde yapısını biraz zor :) Mesela Kanatların altında dönen pervane için takılan motorlar2 tane ve paralel mi bağlanması gerek ? Yada gövdenin içine motor koyup dişli veya kayışlamı kanatların altına gitmek gerek, yani önce bilgisayarda 3D çizim ile yapmak tasarlamak ve ağırlığı hesaplamak ona göre malzeme tedarik etmek sonra başlamak lazım yoksa işi bitirp uçağı uçuramazsak hiçbir anlamı yok, karşılıklı bakışırız uçakla :)
 
Piaget Micro 3D Indoor Uçak Toplama : Volume-1

Gelişmeleri merakla bekliyoruz o zaman. Sonuçları bizlerle de paylaşırsan seviniriz. %p
Eminim kazanacağın tecrübelerin diğer arkadaşlarımızada faydası olur. :coolxf: