Pillerdeki C degerini belirleyen ve pilin daha pahali olmasini saglayan olay nedir ?

Anıl Tosunlar

Çalışkan Uye
Katılım
27 Ağu 2017
Mesajlar
408
Tepkime puanı
500
Konum
istanbul
İlgi Alanı
Uçak
Pillerdeki c degerini belirleyen ve pilin daha pahali olmasini saglayan olay nedir ? Pilin kimyasal yapisi mi yoksa daha kaliteli malzeme ile yapilmasi gibi bir durum mu ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
C degerini belirleyen etmenden tam olarak emin degilim. Ama pili daha pahali ve daha kaliteli yapan sey hucreler uretildikten sonraki prosesler.

Kaliteli markalarin pilleri her hucrenin tek tek test edilmesinin ardindan birbirine en yakin degerleri veren hucrelerin birlestirilmesi ile uretiliyor. Bu yuzden de x marka pilleri gozumuz kapali alabiliriz diyoruz. Bu kisim insan emeginin yogun oldugu bir kisim oldugu icin maliyeti yukseltiyor.

Ornegin y markasi x markasi ile ayni fabrikada uretilmis pil hucrelerini kullaniyor, ancak test etmeden oldugu gibi paketliyor. İyi hucrelerle kotu hucreler harmanlaniyor. Bu sebeple y markasinin bazi pilleri cok iyi olurken, bazi pilleri de cok kotu olabiliyor.

Bir de z markasi var ki, bu da en bastaki x markasinin begenmeyip kullanmadigi hucreleri onlardan cok dusuk fiyata satin alip, paketleyip satiyor. Tabi satis fiyati da diger ikisinden oldukca dusuk oluyor.

Sonuc olarak, dunyadaki lipo pillerin buyuk kismi sadece pil hucresi ureten ve hemen hepsi cinde olan fabrikalardan alinan hucrelerin farkli kalite standartlariyla birlestirilmesyle olusturuluyor. Farki belirleyen, bu standartlarin ne kadar yuksek tutuldugudur.