www.bilimselyuzme.com

Skywing RC Slick 360 73" (DLE 35 RA)

Ali Haydar GÖK

Kıdemli Uye
İlgi Alanı
Hepsi
Yeni bir sayfa yeni bir konu :) Sarışını (AW Extra 260) kırmadan önce Rıfat abiden (@3dholicpilot ) 30cc ekipmanını toplu bir şekilde satın almıştım. Zaten öyle yada böyle ihtiyaç olacaktı(Ki oldu da :D). Rıfat abide satmak isteyince çok güzel fırsat oldu benim için. 2 adet SW Slick 360 73", Stinger 40cc Twin ve DLE 35 RA, Savöx servolar, falcon karbon pervaneler. 35 RA harici sıfır kutularında. Fiyat konusunda da üzmedi yardımcı oldu sağolsun :saygilar:

Başlıkta da yazdığı üzere konumuz SW Slick 360 73" ve DLE 35 RA. Elektronik olarak eski elektroniği motor hariç direk yerleştirdim. Kırımda elektroniğe hasar verecek bir durum oluşmadı. Uçak iniş takımı ve burun üzerinde kalmıştı.

Bir kaç kıyaslama yapacam OS motorla DLE'yi. Tip şekil olarak OS bence tartışmasız yakışıklı. İşçilik OS tarafında güzel. Garip bir şekilde OS motorda çok ciddi kompresyon varken DLEde çok az bir kompresyon var. Çekişler benzer. Ses DLE tarafında güzel. OS motorda ısınınca saçmalama derdi vardı. Ayar tutmuyordu. Bu motoru henüz uçurmadım ama şuan saat gibi tıkır tıkır. Güven veriyor. Tabi bu kıyaslamalar benim elimdeki motorlar için geçerli. Genel bir çıkarım yapmak doğru olmaz bazı noktalarda.

Her ne kadar elimde farklı uçakları olsa da ilk defa Skywing RC'den bir uçak topluyorum. Ara ara çalışmalarla 10 gün kadar sürdü. Ve bu gerçekten keyifliydi. 30cc olmasının verdiği dar alan problemi vardı evet. Fakat her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. DLE 35 RA için motor ve cowling ayarı gayet güzel yapılmış. Gaz servosu yeri ayarlanmış. Uygun uzunlukta rodu koyulmuş. Depoyu sabitlemekten tutun en ince ihtiyaçlara kadar her şey konulmuş. Bence çok başarılı. Buraya çok detaylı yazmıyorum. Toplayın bir uçak keyfini yaşayın ne diyim :laugh: Uçuşu da merak ediyorum.

Uçuş demişken bu uçak 73", sarışın ise 78" idi. İkisi de 30cc klasmanında olsa da sarışının kanatlar biraz daha uzun ve genel olarak ağırdı haliyle. Yine de oldukça iyi bir uçaktı. Tadı damağımda diyebilirim. Kırmasam güzel güzel uçardım valla... Hasılı bu uçak sarışından daha hafif. Bende pillerden vs kısarak 150g civarı ekstra hafifletme yaptım. Ki baya iyi bir sayı. Haliyle standart ekipmanlar çerçevesinde hafif bir uçak toplamış oldum diyebiliriz.

Pervane ve spinner uygun şekilde delindi.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Daha sonra pervaneyi kaliteli bir sprey boyayla beyaza boyadım. Uçak da beyaz ağırlıklı olduğu için gayet güzel oldu.

Daha sonra Flight Coach için uygun bir yer aradım. Her uçuşta hafıza kartı tak çıkar yapacağım için elle ulaşımın rahat olması gerekiyordu. Ve kanopide de uygun bir boşluk vardı. O boşluğun altına güzel bir zemin yaptım. Ve FCyi oturttum. Güzel de oldu.

İç dizayn

Ve son hali. Uçuşa hazır. Gazamız mübarek ola diyelim :)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Hee bu arada Cumartesi Maiden inşallah :p

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ömer Erkan
Hayırlı olsun @Ali Haydar GÖK ! Çok yakışıklı bir uçak. Şimdiye kadar çevremde bu işi yapanlar içinde en disiplinli olan sensin. Hakkını vereceğine eminim. Kırımsız uçuşlar dilerim.