Pixhawk radio failsafe ayarı

Ahmet SAĞIR

Çalışkan Uye
Katılım
7 Ağu 2014
Mesajlar
325
Tepkime puanı
263
Yaş
45
İlgi Alanı
Uçak
Herkese merhabalar

Pixhawk üzerinde kumanda sinyalinin kesilmesi sonucu devreye girecek şekilde failsafe ayarlamaya çalışıyorum ancak bir türlü sonuç alamadım. Kumandam spektrum dx8 g2

İzzet bey'in bu konu ile çektiği videoyu inceledim ancak oradan da bir sonuç çıkmadı. Kumanda üzerinde ki 2 pozisyonlu switch üzerine throttle cut ayarladığımda failsafe devreye giriyor. Ancak kumandayı kapattığım da throttle kanalı değeri olduğu gibi duruyor. Pixhawk kumandanın kapandığını algılamıyor. Pixhawk üstadlarının yardımlarını rica ederim.
 
Bunda pixhawk tarafinda yapilacak bisey yok gibi gorunuyor. Kumanda uzerindeki failsafe ayarlariyla oynayin derim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
Bunda pixhawk tarafinda yapilacak bisey yok gibi gorunuyor. Kumanda uzerindeki failsafe ayarlariyla oynayin derim.

Emre hocam sorun da orda zaten. Kumanda üzerinde failsafe ile ilgili bir ayar yok. Pixhawk’a ppm olarak bağlı kumanda. Sinyal gittiği zaman pixhawk’ın algılaması lazım diye düşünüyorum.
 
Kumandanın kılavuzunda (13.sayfa) tüm failsafe ayarları anlatılmış.
Pixhawk tamamen bilgim dışında ama alıcıya ppm ya da sbus ile bağlı bir sistem varlığında failsafe uygulanabilmesi için bir kanalın kullanılması gerekir. O kanal normal çalışmada bir uç konumda olur ve alıcının failsafe ayarı, sinyal gittiğinde o kanalı diğer konuma alacak şekilde ayarlanır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
Pixhawk için bulabildiğim dokümanlarda, throttle sinyalinin sıfırın altına inmesi gerektiğinden söz ediliyor. Yani alıcıdaki failsafe ayarını, sinyal kaybı durumunda gaz kanalını sıfırdan geriye çekecek şekilde ayarlamak yeterli.
 
Sümer abi alıcının üzerinde failsafe ayarı yapacak bir buton yok. Kumandanın menülerinde de bununla ilgili bir ayar yok. Kitapçıktaki tarife göre bind ederken throttle en alt seviyede olacak demiş. Bende öyle yapıyordum zaten.
Sorunu şu şekilde çözdüm.

Kumandada throttle cut için atadığım switch’i çekerek pixhawk’ı failsafe durumuna geçirdim. Daha sonra kumandayı ve alıcıyı kapatıp tekrar bind ettim. Throttle cut switch’ini eski pozisyonuna aldım. Ondan sonra kumandayı kapattığımda failsafe’e geçti. Nihai noktada emre hocanın dediği gibi kumanda üzerinden yapılmış oldu aslında.

Teşekkürler yardımlarınız için.
 
13.sayfayı okudun mu? :)

Evet abi okudum. Oradaki gibi ayarlayınca istediğim şekilde olmuyor maalesef. Pixhawk’ta failsafe geçebilmesi için throttle’ın en alt pozisyonda olduğundan daha düşük bir değer görmesi gerekiyor. (Bende 975 pwm değeri ayarlı) kumandanın kitabında ki gibi ayarladığımda pixhawk’ın okuduğu en alt değer 1158 oluyor. 1158’den 975in altında bir değere getirebilmek için yukarı da anlattığım işlemle yapabildim.

Diğer kumandaların menüsünde failsafe ile ilgili ayarlar mevcut olduğundan onlarda bu işlem daha kolay. Throttle trim ayarı ile 5 dakika da yapıyorlar. Spektrum kumanda da throttle trim ile oynayınca pixhawk’ta görünen değerler değişmediği için ( en azından bende görünen o) ben o yöntemle yapamadım.