www.bilimselyuzme.com

Powerbox vb yedekli güç sistemleri nasıl tercih edilmeli

Berk Eksin

Tecrübeli Uye
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba değerli forum üyeleri, yapacağim küçük bı Avrupa gezisini fırsat görerek DLE 30 35cc lık bir model toplucak malzeme alıyım dedim. Hangi modeli toplucağımı, gidieceğim rotada ki model mağazalarının stoklarında göre belli olucak ama pipercub veya trainer bir model olması yönünde tercihim.
Zamanında 60lık nitro modeller kullansamda hiç bu boyutta bir model tecrübem olmadı. Biraz etraftan kulak aşinalığı, biraz araştırmamla pwm alıcıyı koy bec'i bağlı servoları tak uçur kurulumunun çok güvenli olmadığı gördüm duydum okudum.

Piyasadaki bu regülatörlü regülatörsüz çift batarya, alıcı girişli sistemleri sanırım adına reduncy bus deniyor alırken seçerken neye bakmalıyım? Şuan gördüğüm kadarıyla powerbox, dualsky, jeti gibi markaların modelleri var bazılarının güzelde fiyatları var. Yanlış bir ürün almak istemem.

30-35cc hatta 55-60cc bir modelde Powerbox türü bir şeye hiçbir şekilde gerek yok. Çift pil beslemeli sistemlere sözüm yok ama Powerbox bence gereksiz. Mutlaka istersen Dualsky Gemini iyi bir alternatif olabilir. Çift SBUS girişi ve çift pil bağlantısı artı elektronik switch özelliği gayet başarılı.
Hangi kumandayı kullanıyorsun bilmiyorum ama bir örnek vereyim. Hangar9 MB339 türbin modele ben iki Frsky alıcı koydum. Her bir alıcıyı ayrı pilden besledim. Bir alıcı sağ aileron, sağ elevatör, gaz, retract, diğer alıcı sol aileron, sol elevatör, rudder, iki flap gibi bir paylaşım yaparak kullandım. Ama çok daha küçük modelleri Powerbox ve gyro olmadan uçuramayanları da çok gördüm. Tümüyle de daima dalgamı geçtim! :p

• Beğen
Tepkiler: Berk Eksin
30-35cc hatta 55-60cc bir modelde Powerbox türü bir şeye hiçbir şekilde gerek yok. Çift pil beslemeli sistemlere sözüm yok ama Powerbox bence gereksiz. Mutlaka istersen Dualsky Gemini iyi bir alternatif olabilir. Çift SBUS girişi ve çift pil bağlantısı artı elektronik switch özelliği gayet başarılı.
Hangi kumandayı kullanıyorsun bilmiyorum ama bir örnek vereyim. Hangar9 MB339 türbin modele ben iki Frsky alıcı koydum. Her bir alıcıyı ayrı pilden besledim. Bir alıcı sağ aileron, sağ elevatör, gaz, retract, diğer alıcı sol aileron, sol elevatör, rudder, iki flap gibi bir paylaşım yaparak kullandım. Ama çok daha küçük modelleri Powerbox ve gyro olmadan uçuramayanları da çok gördüm. Tümüyle de daima dalgamı geçtim! :p
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Sağ taraf bir alıcı sol tarafa bir alıcı çok iyiymiş :lollol: Radiomaster Tx16s kumandam var multiprotokol bide elrs modül var. Amacım güvenlik ve ileriye yatırım olsun diye ama powerbox uçak parası kadar gerçekten. Gyroyla işim yok fpv kullandığım uçakta bile manual uçmayı tercih ediyorum. Dualsky a bakıcam bulabilirmiyim diye.

Birde hocam hazır soruyorken devam edeyim, servolar için savöx bakıyordum ama daha uygun fiyatlı hitec kst powerhd gibi markalar da iş görür mü?

Bence powerbox vs alana kadar bir tane frsky x18rs kumanda ve tdr18 veya 12 satın alabilirsin. Elindeki kumanda Türkiyede satışı olan bir kumanda. Onu da uygun şekilde elden çıkarmak mümkün. Gelirken bir alıcı da bana getirsen tadından yenmez :p:lollol:

Böylece uçağını iki ayrı pil ile beslemiş olursun. Bir çok noktada kafan rahat.

V
Bence powerbox vs alana kadar bir tane frsky x18rs kumanda ve tdr18 veya 12 satın alabilirsin. Elindeki kumanda Türkiyede satışı olan bir kumanda. Onu da uygun şekilde elden çıkarmak mümkün. Gelirken bir alıcı da bana getirsen tadından yenmez :p:lollol:

Böylece uçağını iki ayrı pil ile beslemiş olursun. Bir çok noktada kafan rahat.
Verme abi o zehri ya x20 lerin tipi çok hoşuma gidiyor onlara bakınca benim kumanda oyuncak gibi geliyor