Quad için XT60 to 3.5mm Bullet Connector

BLackX

Çalışkan Uye
Katılım
18 Kas 2013
Mesajlar
353
Tepkime puanı
139
Yaş
37
Web sitesi
www.omerkose.net
Arkadaşlar Merhaba;

Quad için aşağıdaki ürünü almayı düşünüyorum. ESC'lere güç dağıtımı için bu kablonun kullanımı sizce uygunmudur? Aslında sormak istediğim soru bu kadar fazla soket bağlantısı sorun çıkartır mı? Siz ESC'lere güç dağılımını nasıl yapıyorsunuz? Sizin de fikirlerinizi alabilirsem çok iyi olur.



Teşekkürler
 
Quad için XT60 to 3.5mm Bullet Connector

power distribution board olarak arama yapmanızı öneririm
genellikle board kullanılıyor.
 
Quad için XT60 to 3.5mm Bullet Connector

Power Distribution Board'ları görmüştüm fakat direkt olarak ESC'yi board'a lehimlemek istemediğim için bu dikkatimi çekti. Banana connectorlar sağlam oluyormu peki daha önce kullanmışmıydınız? İleride gevşeme gibi dezavantajları varmıdır?
 
Quad için XT60 to 3.5mm Bullet Connector

Multikopterler titreşim makineleridir. Dolayısı ile titresim nedeni ile konnektörleri yerinden ayrılma ihtimali he zaman bulunmaktadır. Normal şartlarda, konnektörler sert bir şekilde geçmiş bile gözükse, aralarından bir tanesi çıkıntılık yapıp, ya gevşek oturuyor ya da çok sıkı olup tam yerleşmiyor. Aktif olarak kullandığım multilerden iki tanesinde ESC'ler doğrudan PDB'ye lehimli. İlk montaj öncesinde, biraz zaman ayırıp yerleşimi kafanızda(hatta kağıt üstünde) iyi planladıktan ve mesafeleri doğru bir şekilde ölçtükten sonra, sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum. Kablodan çoklayıcı kullanmayı deneyen arkadaşlar da oldu ama PDB kullanılırken çok daha temiz montaj yapabiliyorsunuz. Kablo çoklayıcı kullanılınca ortalık savaş alanı gibi karman çorman oluyor.
 
Quad için XT60 to 3.5mm Bullet Connector

Haklısınız. O zaman en mantıklısı PDB gibi görünüyor. Kullandığınız bir PDB varmı yoksa netten bulduğum herhangi bir PDB de işimi görür mü?
 
Quad için XT60 to 3.5mm Bullet Connector

illa almanız şart değil. layout tarzı bir programla küçük, sizin ölçülerinize uyan bir devre kartı çizip basit bir baskı devre alabilirsiniz.