Quadcopter için aldığım motorda cw,ccw ifadeleri bulunmuyor.

Enes alyurt

Yeni Uye
Katılım
11 May 2020
Mesajlar
4
Tepkime puanı
4
Yaş
20
Konum
Ankara
İlgi Alanı
Multikopter
Merhabalar ben yapacağım ' Quadcopter için 4 adet emaxxa2212 motor siparişi verdim. İnternetten araştırdım. Bu motorda cw , ccw ifadelerine rastlayamadım. Quadcopter için bu motorları kullanmak istiyorum. Sorun çıkarırmı ?
 
Kontrol Kartınız
Henüz elime gelmedi
Model Sınıfı
Quadcopter
Motor, Pervane ve ESC
Emaxxa2212 motor , 1045 pervane
Kumanda Alıcı ve Verici
flysky fsi-x6
Extra Ekipman
radiloink GPS SE 100
Bildiğim kadarıyla saat yönü ve saat yönünün tersine anlamına geliyor o cw ve ccw harfleri. Motorlar her iki tarafada rahat bir şekilde döner. Değişkenlik gösteren kısım pervaneler. Yani ortada bir sorun yok. Sadece pervane alırken 2 tane cw 2 tane de ccw almalısın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
CCW (counterclockwise) yani saat yönünün tersine. CW(clockwise) saat yönünde dönüş anlamına gelmekte. @Ali Haydar GÖK Abi'min dediği gibi 2 adet cw 2 adette ccw alman gerekiyor.:saygilar:
 
Ccw motorlarin saftindaki disler duz dis olur, cw motorlarin ise ters dis olur. Bu sayede somunlar motorun donusuyle gevsemez. Sizin hepsi duz dis buyuk ihtimalle. Bu durumda cw donecek olan iki motorun somunlarinin gevsememesi icin bir seyler dusunmeniz lazim.
 
Merhaba,

Motorları emax xa 2212 diye belirtmişsiniz ben bu motorlardan kullanmistim bu motorlarin şafti düz ve dişsiz adaptör ile kullaniliyor.cw ve ccw yi yani saat yönü ve tersine dönüşü motorları quadcoptere taktiktan sonra motor numarasına göre esc den gelen kablolarin yerini değiştirerek kendiniz belirleyeceksiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Levent Suberk