quadcopter yapamama

hakkiirmak

Yeni Uye
selamün aleyküm. quadcopter yapmak için 2 ay önce kadar parçalarını topladım. fakat bir türlü programlanmasını yapamadım. buradaki konuları defalarca inceledim fakat bir türlü olmadı. daha öncede konu açtım fakat orada verilen yönergelerdende sonuç alamadım. apm ile ilgili bir sıkıntı var fakat bir türlü çözemedim. mission plannerda quadın yönü her defasında yeniden accel kalibrasyonunu yapmama rağmen devamlı ters duruyor. radio control ekranında kumandadan ileri geri sağ sol yaptığımda ibreler hareket ediyor fakat motorlar bir türlü dönmüyor. ne kadar uğraştımsa olmuyor. quadımı gönderip yapabilecek arkadaşlar varmıdır. şimdiden teşekkür ederim...

quadcopter yapamama

Accel kalibrasyonunun dediğiniz ayarla bir ilgisi yok. Compass kalibrasyonunu baştan güzelce yapın. Compass bölümündeki rotation ayarı ile oynayın ve ayarlayın. Motorlar dönmüyor demişsiniz, ufuk çizgisinde bir hata varsa yazacaktır. Daha detaylı bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

quadcopter yapamama

Hocam esc ne kullanıyorsun Kalibrasyonu yaptığınızdan emin olun.

thor cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

quadcopter yapamama

racerstar 30 a esc kullanıyorum. kalibrasyonunu yaptım. kalibrasyonda motorlar dönmüştü. fakat radio kontrol ekranında kumandadan komut verdiğimde yeşil barlar hareket etmesine rağmen motorlarda hiçbir hareket olmuyor..

quadcopter yapamama

Sorunu tam anlamamış olabilirim ama armed ekranına hatasız geçiyor mu? Hangi uçuş modunda deniyorsunuz? Bir de kullandığınız apm versiyonu nedir? 2.8 kullanıyorsanız compass modülü ile ilgili sıkıntı olabilir. Son olarak apm güç modülü olarak ne kullanıyorsunuz? Pilin voltaj kalibrasyonu ile ilgili bir sorun olabilir ölçümü doğru yapıyor mu onu teyit edebilirsiniz

quadcopter yapamama

İzzet Bey'in dediği gibi galiba ARM yapmıyorsunuz. --Sol Stick'i(Thorttle) sağ-alt tarafa birkaç saniye yaslamak--