Quadroya Park sensoru ilavesi mumkun mu ?

ahmetgokmen

Yeni Uye
Katılım
7 Nis 2015
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Yaş
26
OKULUMUZA BELIRLI BI BUTCE VERDI BANA QUADCOPTER YAPICAZ AMA YAPMAKLA KALMAYIP BUNUN UZERINE EKLENTI YAPMAMIZ GEREK BENDE ARAÇLARDA OLAN PARK SENSORLERI GIBI BISEY DUSUNDUM YANI UCARKEN ONUNDE SAGINA SOLUNDA Bİ ENGEL VARSA ÇARPMAK UZEREYKEN DEVREYE GIRIP QUAD COPTERI DIGER YONE DOGRU GOTURCEK BU İŞLEMİ MOTOR SURUCUSU YAPIYOR AMA ARDUPILOTA NASIL EKLEYEBILIRIM YADA PROGRAMLAYABILIRIM ?
 
YENİ BAŞLIYORUM YARDIM EDERMİSİNİZ ?

Konu acarken genel bir baslim yerine soruna ozel bir baslik secersen daha hizli cevap alabilirsin.

Diger taraftan yapmayi dusundugun sey Quadro icin bildigim kadari ile mumkun degil. Bence daha farkli bir seyler dusun ;)

NOT: Konu basligi degistirilmistir.
 
Ahmet bende yeniyim bu anakartlarin neler yapabildiklerini arastirarak daha iyi bir fikir oluşabilir kafanda sonucta + bir seyler eklemen gerekiyor anladigim kadariyla ama bazi kartlarda adabte edebilecegin sonar sensor vb gibi isine yarayacak teknoloji bulabilirsin belki [emoji6]

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Quadroya Park sensoru ilavesi mumkun mu ?

APM ve Sonar ile yapılabilir ama bunu yapabilmeniz için multicopterin çalışma prensibini hatim etmiş olmanız gerekli, yeterli kaynak için ise çok iyi ingilizce bilip araştırmanız gerekiyor. Böyle spesifik konularda kimsenin yardım edeceğini sanmıyorum :laugh:
 
Quadroya Park sensoru ilavesi mumkun mu ?

uçuş kartını tekrar programlaman lazım öyle basit birşey değil yani yada böyle özelliği olan bir uçuş kartı bulman lazım oda hazıra giriyor sonuçta sen birşey eklememiş oluyorsun.
 
Quadroya Park sensoru ilavesi mumkun mu ?

Arduino yu kullanmayı biliyorsan onunla bu tarz bir sey yapabilirsin sensörlerle filan. Çarpmasını engellemek için. İnternette böyle bir şeye rastlamıstım fakat üzerine gitmedim araştırırsan belki bulursun.