Radiolink r6d Reciever Problemi

Hüseyin Cem

Çalışkan Uye
Katılım
14 May 2014
Mesajlar
338
Tepkime puanı
193
Yaş
33
Arkadaşlar forumda her ne kadar AT9 kumanda sahipleri sayısı yüksek olmasa da belki benim göremediğim basit birşeyi gören, bilen birisi olabilir diye satıcılarla ve üreticilerle kurduğum temaslardan sonra son bir şans olarak buraya konu açmaya karar verdim.

Blade 180 cfx helikopterime ikon micro fbl ünite satın aldıktan sonra AT9 kumandanın micro alıcısını aldım. Şu anda üç tane mikro alıcı oldu... İlkinde hadi dedik bu parçada hata vardır başka siteden aldım. İkinci gelenden sonra alıcının üzerindeki yazılara takıldım. Belki aldıklarımda ürün tercihim yanlış olmuştur s bus özelliği olmayan ürünleri mi aldım diye site ile iletişime geçip doğru olan ürünü aldığıma emin oldım. Alıcı dün elime ulaştı fakat o da s bus ile ppm moda geçmiyor. Youtube da ve ürün satıcısının gösterdiğine söylediğine göre alıcının üzerindeki butona iki kez basınca mavi ışık yanması ve s bus ppm moda geçmesi gerekiyor. Hatta büyük alıcım da bu olay sorunsyz oluyor ama mikroda olmadı gitti. Üç aydır blade 180 bekliyor. :(
 
Radiolink r6d Reciever Problemi

R6D de PPM var Sbus yok. R9D de ise SBUS var PPM yok.
 
Radiolink r6d Reciever Problemi

Öncelikle bir hata olmasın. Bu alıcının S-Bus özelliği yok. PPM çıkışı var.
PPM çıkışı için butona bir saniye içinde çift tıklanması gerekiyor ama ondan önce bind edilmiş olması lazım. Belki bu gözden kaçmış olabilir.
 
Radiolink r6d Reciever Problemi

Arkadaşlar ben sbus modda ppm modülasyonda sinyal yollandığını düşünüyordum. Ve alıcının açıklamasında da channel 1 e takılan kablodan 10 kanal sinyalini ppm ile ileteceğini yazıyor. Sanırım ppm sbus ben kavramları biraz karıştırdım ama kestirmeden o zaman şunu sorayım. Ppm modda tek kablo ile üniteye bağlayıp helikopterimi uçuramaz mıyım? Alıcım ikon micro fbl...

İkincisi bind olduğundan nasıl emin olacağım, kumanda da sinyal seviyesini gösteriyor alıcıyla ilgili db cinsinde fakat iki kez butona basmayı defalarca denememe rağmen mavi ışık yanıp ppm moda geçmiyor. :-\
 
Radiolink r6d Reciever Problemi

PPM klasik kumanda sinyalidir. Bir senkronizasyon darbesini takiben tüm kanalların PWM sinyallerinin peşpeşe eklenmesi ile oluşur. Vericiden alıcıya giden sinyal aslında budur. Alıcı bunu bölüp kanallara pay eder. Sendeki alıcı istendiğinde birinci kanaldan pay edilmemiş PPM sinyalini veriyor. Sen bunu PPM sinyali kabul eden bir üniteye bağlayıp tek kablo ile kullanabilirsin. SBUS ise tamamen farklı bir sinyaldir ve PPM sinyalini SBUS girişi ile kullanamazsın.
Alıcını bind etmek için vericini açacaksın. Alıcıyı açacaksın. Butona basıp bekleyeceksin. LED yanıp sönmeye başladığında butonu bırakacaksın. Birkaç saniye içinde LED'in sürekli yanması lazım. Artık bind ettin demektir. Kanallara bir servo takıp test edip bind olduğundan emin olduktan sonra butonu çift tıklayarak PPM moduna geçeceksin.
 
Radiolink r6d Reciever Problemi

Bilgileriniz çok açıklayıcı oldu çok teşekkür ederim. Alıcıyı bind ettiğimden eminim ama bu akşam tekrar edip bir de servo takacağım. %100 emin olduktan sonra çift klik yapacağım. Yine ppm moda geçip mavi ışık vermeyeceğine de eminim ama adım adım gidelim en azından. Belki de bind olmuyordur... Şu anki fikrim bu alıcıların iddia edildiği gibi ppm moda geçme kabiliyetleri olmadığı. Youtube da bir kullanıcı gayet güzel geçiş yapıyor gerçi ancak benim elimde de şuan 3 adet bu alıcıdan var. Herşeyi denedim olmuyor...
 
Radiolink r6d Reciever Problemi

İkon FBL ile R6D alıcı tek kablo vasıtasıyla çalışırmış (PPM) ile bende öğrenmiş oldum. :)
Alternatif olarak, R9D ' nin dış plastik kabını çıkartıp, alıcıyı hafifleterek, modelin uygun bir yerine montaj ve S-Bus kullanarak ;)
senin 180 bu akşam uçar. :thumbup:


** Yada, aşağıdaki linklere bir göz at, bu şekilde bir modifikasyon ile kumandanı DSMX-2 şeklinde çıkış verebilecek hale getirirsen, direk satelit alıcı takıp uçarsın.

Futaba 8FG ile Blade Model Uçar Mı? 8FG DSMX / DSM2 Modül Modifiyesi


Hitec Auora 9 ve Orange DSMX/DSM2 Modul Uygulaması
 
Radiolink r6d Reciever Problemi

Levent Bey eğer sorunu çözemeseydim en son dediğinizi yapacaktım evet :laugh:

Bu arada ikon micro fbl ppm dahil birçok mod desteği veriyor...


Şimdi gelelim sorunun ne olduğuna ve nasıl çözüldüğüne. Sümer abinin dediği gibi alıcıyı bind ettim. Sonra bir servo taktım. Gayet güzel hareket edebiliyordu. Ardından led göstergenin mavi olmayacağından emin olarak yine iki kere butona bastım. Ve evet ışık yine kırmızıydı! Amaaa, servo kitlenip kaldı! ;D Aklıma gelen güzel şey gerçek oldu o an. Evet bu alıcı normalde ürün açıklamalarında ve youtube videolarında ppm moda geçince mavi led yakması gereken bir ürünken aldığım ürün mavi led yakmadan yine kırmızı led yanar vaziyette ppm moda geçiyor :halay: :halay: Velhasılı kelam denedim ve tek kabloyla tüm servolarım çalışıyor şimdi ayarlarını yapacağım. :saygilar:

:RCKolik:
 
Radiolink r6d Reciever Problemi

Sevindim süper olmuş en azından 3 tane alıcı bolca yedekli olmuş ve öğrenmiş oldum fakat, ppm sinyali ile ben de başaramamıştım zamanın da. :(
 
Radiolink r6d Reciever Problemi

Test servosunu 1.kanala mı taktın?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
sumeryamaner' Alıntı:
Test servosunu 1.kanala mı taktın?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayır üçüncü kanaldı ya da iki. Neden ki?
 
Radiolink r6d Reciever Problemi

Normalde PPM moduna geçince 2 - 6 kanalın normal çalışmaya devam etmesi gerekiyor da o nedenle sordum. Yani servonun kilitlenmemesi gerekiyordu.