Radiolink Telemetry uyumlu olduğu Uçuş Kontrol Kartları

Hakan SAHBAZ

Çalışkan Uye
Katılım
29 Mar 2018
Mesajlar
351
Tepkime puanı
400
Yaş
38
Konum
ISTANBUL
İlgi Alanı
Multikopter
Herkese merhaba,

Radiolink AT9s+R9DS radyo sistemi yanına PRM-02 telemetry modulu olarak SP F3 on board OSD olan uçuş kartımla hem FPV gözlük üzerinde OSD bilgileri hem de kumanda da temeletry bilgileri almayı planlıyorum.

Kumanda siparişimi verdim :) Kart siparişi henüz geçmedim. O yüzden yanlış adım atmadan bir bileni bulmaya çalışıyorum. Umarım aramızda vardır.

Radiolink sitesinde PRM-02 telemetry sadece kendi ürettikleri uçuş kartları ile çalıştığı yazıyor. Ancak youtube a AT9s ile ilgili konmuş bazı videolardaki yorumlarda F3 ve Omnibus kartlarla çalıştırdıklarını yazanlar var. Ama ben tam emin olamadım.

Bu konuda tecrübesi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.

İyi forumlar
 
Ben at9 ve PRM002 yi hem APM'de , hem de Pixhawk ta kullandım. Hatta pixhawk 3dr yada radiolink pixhawk olması farketmez. Bildiğim kadarıyla PRM002 MAVLINK protokolü denilen protokol ile Uçuş kontrolcüsü üzerinden telemetrik bilgileri alıyor.

arama motorunda biraz gezince, aşağıdaki gibi bir video buldum, belki işine yarar

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Ercan Bey, Inav üzerinden telemetry sağlandığını ben de görmüştüm youtube üzerinde. Ancak APM ve Pixhawk uçuş kartları ile kullanılmış, sizin yapığınız gibi. Diğer uçuş kartları ile yapılan düzenlemeler için bir örnek video bulamadım. Sanırım ben yapınca ilk olacak...
 
Ercan Bey, vidyoya şimdi bakma fırsatım oldu. Arkadaş detaylı anlatmış. Gerçekten benim kurulu yapmış, bende GPS modulu Radiolink değil, NZ GPS var. önceki uçuş kartım yanıdığı için daha kullanmak nasip olmadı. SP F3 geldiği zaman, tüm kurulumu ve test aşamalarını vidyo ile paylaşmaya çalışacağım.