RC Heli Kumanda Ayar -4.2 : Tüm ayarları Niçin IDLE-UP modunda yapmalıyız ?

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,417
Tepkime puanı
43,398
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Bir önceki konumuzda ayarlara başlamadan önce kumanda üzerinde yapmanız gereken kontrollerden bahsetmiştik. Bu yazımızda ise, söylemeyi unuttuğumuz diğer önemli bir hususu " Tüm ayarların Niçin IDLE-UP modunda yapılması " gerektiğini açıklamaya çalışacağız.

Her ne kadar mantıken bu durumunun tüm kumandalar için geçerli olması gerektiğini düşünsekte henüz test etme imkanımız olmadı, bu nedenle %100 emin değiliz. Fakat kumandanız FUTABA ise, hassas ve ince bir ayar yapıyor iseniz, kesinlikle bundan sonra anlatılan tüm ayar aşamalarını "IDLE Mod "unda ve "IDLE-UP Pitch Curve (Eğriniz) " LINEER iken yapmanız gerekiyor.

Aksi takdirde baştan %100 hassas ayarladığınızı düşündüğünüz bazı noktalarda çok aşırı olmasa da küçük sapmalar meydana gelebiliyor.

Diğer kumandalardan emin olmadığımızı söyledik. Bu nedenle aşağıdaki video izleyerek kendi kumandanızın durumunu kontrol etmenizi ve buna bağlı olarak ayarlarınızı "Normal Mod" mu yoksa "Idle-Up Mod" unda mı yapmanız gerektiğini kendiniz karar vermenizi tavsiye ederiz.

Kumandanızda IDLE-UP modun nasıl aktif edildiği ya da devreye alındığını öğrenmek için MANUAL kontrol ediniz.

"IDLE-UP modu nedir, Normal moddan ne farkı vardır " sorularının cevabını daha önce paylaşmış olduğumuz aşağıdaki konuda bulabilirsiniz.

RC Heli Nasıl Ters 3D Uçar ?

Tüm ayarları Niçin IDLE-UP modunda yapmalıyız için Videomuz

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Ynt: RC Heli Kumanda Ayar -4.2 : Tüm ayarları Niçin IDLE-UP modunda yapmalıyız ?


Vay be sen git bütün servoları 90 derece yap, leveler'la swash plate'ini paralel yap, pervane açısını sıfır dereceyi milim milim ayarla, ondan sonra maksimum - minimum açıyı istediğin değere getirmeye kalktığında hepsi bozulsun öyle mi :mad: :(p

Çok kritik bir tespit Mehmet Bey. :bravo: :saygilar:
 
Ynt: RC Heli Kumanda Ayar -4.2 : Tüm ayarları Niçin IDLE-UP modunda yapmalıyız ?

Valla belki benim bütün sıkıntım bundan da olabilir mi acaba...Çok acayip oldum şimdi , gafamdaki bütün bilgi kolileri yıkılıverdi,yeni baştan toplıcaz iyi mi....
 
Ynt: RC Heli Kumanda Ayar -4.2 : Tüm ayarları Niçin IDLE-UP modunda yapmalıyız ?

Yok Hakan im senin problem tamamen farklı bir şey. Bu söylediklerim anormal bir hataya neden olmuyor. Sadece hassas yapalım diye uğraştığını bazı seylerin Kucuk de olsa bozulmasına neden oluyor. Bilenlerin dikkat etmesi gereken bir ayrıntı olarak düşünmek lazım :)